Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Απειλή δεν είναι ο άνεργος, ο άστεγος, ο φτωχός μετανάστης. Απειλή είναι οι νεοναζί της Χρυσής ΑυγήςΤα τελευταία χρόνια η κοινωνία μας έχει γίνει θύμα των βίαιων και ρατσιστικών επιθέσεων της Χρυσής Αυγής. Ένα φασιστικό-ναζιστικό κόμμα που αποκρύπτει τις πραγματικές προθέσεις του, ώστε να γίνει ευϋπόληπτο  και να κερδίσει την εξουσία. Η ιστορία όμως μας έχει διδάξει και πλέον ξέρουμε. Το ίδιο είχε συμβεί και με τους ναζί της Γερμανίας του μεσοπολέμου, οι οποίοι, μέχρι να κερδίσουν την εξουσία δήλωναν υποστηρικτές της αστικής δημοκρατίας, ενώ όταν την κατέλαβαν ξεκίνησε η θηριωδία και η σφαγή των λαών της Ευρώπης.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ.

Οι πρακτικές της Χρυσής Αυγής καλύπτονται από την αστυνομία και εξαντλούνται σε επιθέσεις εναντίον φτωχών μεταναστών, αστέγων, αναρχικών, αριστερών,  σωματείων, πολιτικών οργανώσεων, χωρίς ποτέ να τολμούν, αφού δεν θέλουν, να χτυπήσουν τους πραγματικούς υπεύθυνους της πολιτικής και οικονομικής  κρίσης  τους τραπεζίτες, τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές κ.α. Άλλωστε οι μεν εξυπηρετούν τους δε.

Ο πολιτικός λόγος που αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα από κυβερνητικά στελέχη σε βάρος των μεταναστών, των ιερόδουλων, των ομοφυλόφιλων ήταν βούτυρο στο ψωμί της Χρυσής Αυγής. Οι δε πρακτικές της ως οργανωμένο παρακράτος είναι αυτές που εξυπηρετούν τη πραγματική θέληση της εξουσίας για μαζικές επιθέσεις. Το γιατί είναι απλό: Η Κρατική εξουσία και το Κεφάλαιο θέλουν τα μαντρόσκυλα της Χρυσής Αυγής να προστατεύουν τα συμφέροντά τους και να τους χρησιμοποιούν για μαζικές επιθέσεις εναντίον του απλού λαού όταν αυτός αντιστέκεται και εξεγείρεται. Γι αυτό και χρηματοδοτούνται μυστικά μέσω δημόσιων υπηρεσιών (ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής ήταν στο μισθολόγιο της Κ.Υ.Π).  

Αυτοί που κλέβουν καθημερινά τα όνειρά μας για ένα καλύτερο αύριο, είναι οι κύριοι χρηματοδότες των ναζιστών της Χρυσής Αυγής και είνια αυτοί που επέτρεψαν να αναπτυχθεί μια νέα μαφία, της Χρυσής Αυγής. Αποτελεί κοινό μυστικό ότι, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, ολόκληρες περιοχές βρίσκονται υπό την «προστασία» της, όντας οι ίδιοι οι επικεφαλής της αρχηγοί και σε κυκλώματα ναρκωτικών, πορνείας, αδειοδότησης και προστασίας καταστημάτων. Διόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή αναδείχτηκε πρώτο κόμμα (18,64 - 23,67%) στα 11 ειδικά εκλογικά τμήματα της Α΄ Αθηνών, όπου ψηφίζουν 5.000 αστυνομικοί. Το  κεφάλαιο ήταν αυτό που χρηματοδότησε  και τους Γερμανούς ναζί του Χίτλερ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ.

Οι ναζί της Χρυσής Αυγής είναι άτομα του κοινού ποινικού δικαίου. Εκτός από τις καθημερινές επιθέσεις τους,

-Δεν ξεχνάμε ότι αυτοί είναι, που  χάραξαν τη σβάστικα στο μέτωπο της μαθήτριας.
-Δεν ξεχνάμε τον πρώην υπαρχηγό των ναζί της Χρυσής Αυγής, Περίανδρο (κατά κόσμο Αντώνη Ανδρουτσόπουλο), καταδικασμένο σε δωδεκαετή ποινή φυλάκισης γιατί επιχείρησε να δολοφονήσει τον φοιτητή Δ. Κουσούρη το ’98.
-Δεν ξεχνάμε τον Ρήγα, μέλος της ΚΕ της Χρυσής Αυγής, που βρίσκεται από τις 20/4  προφυλακισμένος για την δολοφονία δύο συνανθρώπων μας στις 26/2/2009.
-Δεν ξεχνάμε τον εκπαιδευτικό και στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Πετράκη που κατηγορείται για ασέλγεια και βιασμό ανηλίκων.
-Δεν ξεχνάμε τον 45χρονο δημοτικό υπάλληλο της βορειοανατολικής Αττικής ο οποίος δήλωσε ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής και ο οποίος  μαζί με άλλους βίασε σαν κτήνος 15χρονη Αλβανίδα μαθήτρια και συνελήφθη.
-Δεν ξεχνάμε την Σκορδέλη, υποψήφια βουλευτή Α΄ Αθηνών της Χρυσής αυγής που κατηγορείται  μαζί με άλλους δύο για μαχαιρώματα μεταναστών.
-Δεν ξεχνάμε τον βουλευτή και εκπρόσωπο τύπου της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρη που είναι υπόδικος για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.  
-Δεν ξεχνάμε τον βουλευτή Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση (Καραϊσκάκη) του Ηλία - πρώην ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου με αλλοδαπές γυναίκες στην Μπαμπίνη Ξηρομέρου και εγγονό του περίφημου γερμανοτσολιά και εκβιαστή-δολοφόνου Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

Έτσι, μοιάζει με ανέκδοτο το αντιμνημονιακό μένος της Χρυσής Αυγής, ο αντισυστημικός της λόγος είναι παγίδα. Γιατί ποτέ δεν θα στραφούν κατά των πραγματικών υπαιτίων της δυστυχίας μας, ποτέ δεν θα ενδιαφερθούν για τα πραγματικά μας προβλήματα (χαράτσια, φορολογία, ανεργία, υποβάθμιση περιβάλλοντος, καταστροφή δομών παιδείας, πρόνοιας και υγείας, αντεργατική νομοθεσία, μειώσεις μισθών και συντάξεων, τοκογλυφία τραπεζών, πληθωρισμό, νοθεία στα τρόφιμα).

O ναζισμός της Χρυσής Αυγής δεν χωράει πλέον ούτε υποβάθμιση, ούτε επιπολαιότητα. Η απάντηση θα δοθεί.  Ας αφήσουμε στην άκρη τα όποια ξενοφοβικά σύνδρομα, ας δούμε με νηφαλιότητα ποιοι είναι οι κύριοι υπεύθυνοι της κρίσης. Ποιοί είναι υπεύθυνοι για την ανεργία, την εξαθλίωση, την ανασφάλεια, την εγκληματικότητα, την κατάρρευση του κράτους πρόνοιας. Η ζούγκλα της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να είναι λύση. Γιατί μετά από τον μετανάστη θα έρθει η δική σου σειρά, όπως συνέβη στη Γερμανία του Χίτλερ. Ας αυτοοργανωθούμε, ας πλαισιώσουμε τις συνελεύσεις γειτονιάς, τις πρωτοβουλίες ανέργων, τα σωματεία βάσης και τα κοινωνικά εγχειρήματα που δημιουργούνται.


Κανένας μας δεν μπορεί να έχει κάτι κοινό με τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.  

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ-ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου