Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΑΝ ΗΤΑΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

Εξοντωτικές ποινές επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους νεαρούς κατηγορούμενους, που κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».


Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης μεγαλύτερες απ' αυτές που εισηγήθηκε και ο εισαγγελέας της έδρας.
Ειδικότερα:

•Χάρη Χατζημιχελάκη, κατά συγχώνευση ποινή 25ετούς κάθειρξης (σύνολο ποινών 77 χρόνια).
•Παναγιώτη Αργυρού, 25ετής κάθειρξη (σύνολο ποινών 77 χρόνια).
•Γιώργο Καραγιαννίδης, κάθειρξη 20 ετών (σύνολο 32)
•Παναγιώτη Μασούρα, κάθειρξη 11 ετών και 6 μηνών (συνολική ποινή 19 χρόνια)
•Αλέξανδρο Μητρούσια και Κωνσταντίνα Καρακατσάνη, κάθειρξη 11 ετών (με συνολικές ποινές 19 ετών).
Επίσης, το δικαστήριο επέβαλε στον Μανόλη Γιόσπα, ο οποίος δεν έχει καταδικαστεί για κατηγορίες, που αφορούν την τρομοκρατική οργάνωση, αλλά για τρεις πλημμεληματικές πράξεις, ποινή φυλάκισης 2 ετών και 9 μηνών.

Στον Γιόσπα, με αντίστοιχη πρόταση του εισαγγελέα, δόθηκε τριετής αναστολή στην έκτιση της ποινής του.

Στο δικαστήριο υπέβαλαν αίτημα, προκειμένου να χορηγηθεί ανασταλτικός χαρακτήρας στην έφεσή τους, η Κωνσταντίνα Καρακατσάνη και ο Παναγιώτης Μασούρας.

Ο συνήγορος του Αλέξανδρου Μητρούσια ρώτησε ενώπιον του δικαστηρίου τον εντολέα του αν επιθυμεί να υποβάλει σχετικό αίτημα και έλαβε αρνητική απάντηση.

Φίλοι και συγγενείς των κατηγορουμένων, αλλά και η υπεράσπιση, σχολίασαν δυσμενώς την αυστηρότητα στην επιβολή των ποινών με δεδομένο ότι για την πλειοψηφία των καταδικασθέντων έκρινε πως η συμμετοχή τους στην οργάνωση ήταν ολιγόμηνη.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου