Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Δείξε μου τον φίλο σου… οι δεσμοί αίματος Χρυσής Αυγής-Δεξιού Τομέα Ουκρανίας

Το πρόσφατο άρθρο της Εφημερίδας των Συντακτών επανέφερε στη δημοσιότητα τις πολιτικές σχέσεις ή καλύτερα τους δεσμούς αίματος της ελληνικής Χρυσής Αυγής με τον ουκρανικό Δεξιό Τομέα.

Οι φωτογραφίες του ρεπορτάζ της ΕτΣ όπως και μια ακόμη που δημοσιεύουμε εμείς φανερώνουν τις στενές σχέσεις που υπήρχαν μεταξύ των δυο οργανώσεων, την εποχή ακριβώς που ξεκινούσε το κίνημα Μαϊντάν. Έτσι, οι νεοναζί του Δεξιού Τομέα με κουκούλες που θυμίζουν Κου-Κλουξ-Κλαν παρουσιάζονται να τιμούν τη μνήμη των δύο νεκρών χρυσαυγιτών. Μαζί κρατούν σημαίες της Χρυσής Αυγής κι ελληνικές σημαίες.



Τα γεγονότα της Ουκρανίας απέδειξαν κάτι ενδιαφέρον το οποίο είναι κοινός τόπος για τους αντιφασίστες, όχι όμως και για όσους έχουν φάει το παραμύθι του αντισυστημικού εθνικισμού/φασισμού. Τη στενή τους σχέση με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Τα μέλη του φασιστικού Δεξιού Τομέα είχαν κάτι παραπάνω από στενές σχέσεις με τις ΗΠΑ (καιτην ΕΕ σε δεύτερο επίπεδο), εκπαιδεύονταν σε πολωνικά εδάφη επί χρόνια κάτω από τις φτερούγες της 100% αμερικανόφιλης πολωνικής κυβέρνησης. Επιπλέον, τα νεοναζιστικά στρατιωτικά αποσπάσματα που πολεμούν στο Ντονμπάς είναι απ’ ευθείας χρηματοδοτούμενα από επιχειρηματίες μεγάλου βεληνεκούς όπως ο Κολομόισκι ενώ πρόεδρος της χώρας έχει χρηστεί ο ολιγάρχης Ποροσένκο. Ο ανοιχτά φασιστικός χαρακτήρας του Δεξιού Τομέα κι η συνεργασία του με τις ναυαρχίδες της καπιταλιστικής Νέας Τάξης και την ουκρανική ολιγαρχία όπως κι η απέχθεια της πλειονότητας του ελληνικού λαού για τη φασιστική κυβέρνηση του Κιέβου έκαναν τη Χρυσή Αυγή να μασάει τα λόγια της στο ουκρανικό ζήτημα προσπαθώντας να κρύψει τις αδελφικές της σχέσεις με τους Ουκρανούς νεοναζί. Πολλώ δε μάλλον που η ελληνική μειονότητα που πλειοψηφικά κατοικεί στο Ντονμπάς φαίνεται να τάσσεται με το μέρος των πολιτοφυλακών ενώ ο Δεξιός Τομέας κι η ουκρανική κυβέρνηση βλέπουν εχθρικά τις εθνικές μειονότητες της Ουκρανίας. Δύσκολα τα πράγματα για τη Χρυσή Αυγή που αναγκάζεται εκ των πραγμάτων σε κωλοτούμπα… Όμως το αίμα, νερό δε γίνεται και τα ντοκουμέντα μένουν για να συντηρούν την πολιτική μνήμη.



Οι ομοιότητες των δύο οργανώσεων βέβαια δεν σταματούν εκεί. Η λατρεία των φασιστών του Δεξιού Τομέα για τον Μπαντέρα, τον βασικό συνεργάτη των Γερμανών ναζί στην Ουκρανία κατά τον Β’ΠΠ βρίσκει αντιστοιχία στη λατρεία των ταγματασφαλιτών και των χιτών εκ μέρους της Χρυσής Αυγής. Κι αν σήμερα στην Ελλάδα ο νεοναζιστικός βραχίονας του κράτους φαίνεται να μη χρησιμεύει ιδιαίτερα δεν ξεχνούμε τις σχέσεις του με το εφοπλιστικό κεφάλαιο, τα στρατιωτικά γυμνάσια των μελών της και φυσικά την απουσία τους από κάθε αντι-ιμπεριαλιστική διαδήλωση (τι έκαναν στ’ αλήθεια οι φανατικοί πολέμιοι των σιωνιστών όλο το καλοκαίρι που βομβαρδιζόταν η Γαζα;)

Χαιρόμαστε, που οι σχέσεις που εμείς καλλιεργούμε στην Ουκρανία δεν είναι με αυτούς που βομβαρδίζουν νηπιαγωγεία και νοσοκομεία θέλοντας να δημιουργήσουν μια “εθνικά καθαρή Ουκρανία”. Χαιρόμαστε, που το πανό που εμείς μεταφέραμε στο Ντονμπάς είχε τον Παύλο Φύσσα και τον Αντρέι Μπραζέσκι που δολοφονήθηκε στο κτίριο των συνδικάτων στην Οδησσό απ’ τους ομοϊδεάτες της Χρυσής Αυγής. Χαιρόμαστε, που το πανό μας το κράτησαν απλοί, καθημερινοί άνθρωποι του Ντονμπάς που μάχονται για το σπίτι τους, την οικογένειά τους και μια τίμια ζωή, χωρίς χρηματοδότηση από ολιγάρχες. Χαιρόμαστε, που όταν απευθύνθηκαν στον ελληνικό λαό μίλησαν για τα κοινά προβλήματα και τις ανησυχίες μας, για τον αγώνα για δημοκρατία και ειρήνη, για την ανάγκη να εκλείψουν οι ολιγάρχες και να ζήσουν οι λαοί αδελφωμένοι. Τελικά, η παροιμία “δείξε μου το φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι” σε κάτι τέτοιες στιγμές φανερώνει πολλά.

Κλείνουμε μ’ ένα βίντεο που παρουσιάζει γυναίκες, μαχήτριες των λαϊκών πολιτοφυλακών του Λουγκάνσκ, συντρόφισσες μαχητών που η ελληνική αποστολή της Αντιφασιστικής Καμπάνιας είχε την τύχη να γνωρίσει από κοντά. Η κόκκινη σημαία στο τανκ που οδηγάει η Έλενα και το έμβλημα στη στολή της Βικτόρια είναι η απάντησή μας στη φασιστική πανούκλα. Ο φασισμός δεν θα περάσει!

//player.rutv.ru/iframe/video/id/916850/start_zoom/true/showZoomBtn/false/sid/vesti/isPlay/false/

Υ.Γ.
Ένα ακόμα άρθρο για τις ονειρώξεις του ελληνικού εθνικιστικού χώρου μετά τις πρόσκαιρες επιτυχίες του Δεξιού Τομέα στο Μαϊντάν.

http://www.kar.org.gr/2014/02/24/%CF%84%CE%BF-defencenet-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%84%CF%81%CF%8D%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%AD%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CE%BD/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου