Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Ηχητικά ντοκουμέντα: «Κρύψτε τα όπλα της Χρυσής Αυγής και ετοιμάστε επιθέσεις…»

Προειδοποιήσεις για να κρυφθούν τα όπλα της Χρυσής Αυγής, ομολογίες για ξυλοδαρμούς πολιτικών αντιπάλων, παραδοχές για σχέσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ., «υπονοούμενα» για βομβιστικές επιθέσεις, «συσχετισμοί» της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα με την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Όλα αυτά περιλαμβάνονται – ανάμεσα στα άλλα- σε ηχητικά ντοκουμέντα συνδιαλέξεων μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης τις οποίες αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής» και περιέχονται στην ογκώδη δικογραφία της υπόθεσης. Την ίδια ώρα αποκαλύπτονται νέες φωτογραφίες με βουλευτές να χαιρετίζουν ναζιστικά έχοντας πλάι τους ένα αγοράκι που τους αντιγράφει αλλά και φωτογραφίες μελών να εμφανίζονται σαν εκπαιδευόμενοι στρατιώτες του Γ’ Ράιχ.«Φαντάζομαι να έχει πέσει σύρμα»

Ένας από τους «στόχους» των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που είχαν ξεκινήσει ακόμη και προ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι, ήταν ένας 26χρονος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και στενός συνεργάτης του αρχηγού της ακροδεξιάς οργάνωσης. Ένα 24ωρο μετά το αιματηρό συμβάν συνελήφθη και καταδικάστηκε στο Αυτόφωρο σε δυο χρόνια φυλακή για οπλοκατοχή.

Σε συνομιλία (κωδικός 8999 στη δικογραφία) που είχε με άλλο μέλος της οργάνωσης στις 19 Σεπτεμβρίου σημειώνει για το «κρυφό οπλοστάσιο»: «Φαντάζομαι να έχει πέσει σύρμα στους δικούς μας να μην υπάρχουν τίποτα πράγματα παντού». Για να του απαντήσει ο συνομιλητής του: «Ναι, έχει πέσει σύρμα, αλλά σκέψου ότι εγώ έχω έναν καραγκιόζη μέσα στο σπίτι και δεν μ’ αφήνει να τα βγάλω».

Σε καταγεγραμμένη συνομιλία του (κωδικός 9296) στις 22 Σεπτεμβρίου με μέλος της οργάνωσης στις Αχαρνές που συμμετείχε σε συμπλοκή (παρενέβη και η Αστυνομία) ο δεύτερος ακούγεται να λέει: «Ευτυχώς εκείνη την ημέρα δεν ήμουν φορτωμένος, αλλιώς θα με πήγαιναν και μενα φυλακή».

Εντύπωση προκαλούν και όσα διαμείβονται σε συνομιλία με τον ήδη προφυλακισμένο βουλευτή Γιάννη Λαγό. Σε διάλογο που είχε με τον παρακολουθούμενο 26χρονο το πρωί της 20ής Σεπτεμβρίου (δύο ημέρες μετά τη δολοφονία Φύσσα) ο βουλευτές ακούγεται να λέει: «Τουλάχιστον να ξέρω ότι αν με πιάσουν θα υπάρχουν τουλάχιστον 10 άτομα από πίσω που θα πάνε να τους γ…σουν». Για να συμπληρώσει: «Εμείς θα τους τα κάνουμε λαμπόγυαλο άμα είναι να το φτάσουν μέχρι εκεί. Εμείς θα τους το κάνουμε λαμπογυαλάκι. Το δικό μας θα γίνει τελικά. Το δικό μας θα γίνει…».


Real.gr Χρυσή Αυγή Mega by realmedialive 

- See more at: http://left.gr/news/ihitika-ntokoymenta-krypste-ta-opla-tis-hrysis-aygis-kai-etoimaste-epitheseis?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+leftgr+%28left.gr%29#sthash.eVmmN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου