Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία ματαιώνει την εκδήλωση της χρυσής αυγής στη Βέροια


Από νωρίς το μεσημέρι είχαν συγκεντρωθεί περί τους 70-80 αντιφασίστες στην πλατεία Δημαρχείου στη Βέροια για να διαμαρτυρηθούν για την έλευση του "φύρερ" της Χρυσής Αυγής στην πόλη, όπως είχε ανακοινωθεί στα μέσα ενημέρωσης.



Η συγκέντρωση αυτών των πολιτών που η συντριπτική...τους πλειοψηφία, για να μην πως στο σύνολό της, ήταν από το Αυτόνομο Κοινωνικό Στέκι "Μπαρούτι" ήταν η αιτία που οι Χρυσαυγίτες άλλαξαν άποψη, δεν τόλμησαν να εμφανιστούν στην προκαθορισμένη εκδήλωσή τους αν και υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη που είχε διαθέσει το κράτος για να τους προστατεύσει.
Ο Μιχαλολιάκος, ο γ. γραμματέας της ναζιστικής οργάνωσης, αν και ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση δεν ήρθε ως τις 9:30 το βράδυ. Τότε ήταν που αποχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις που προστάτευαν το καφέ που δέχτηκε να τους προσφέρει το χώρο τους για να κάνουν την εκδήλωσή τους.
Αν και έγκαιρα το "Μπαρούτι", το αναρχικό στέκι της Βέροιας, είχε δημοσιοποίηση κάλεσμα προς τους πολίτες να αντιδράσουν στην έλευση του "φύρερ" και των Χρυσαυγιτών στη Βέροια οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ήταν ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Ήταν εκεί η ΚΕΕΡΦΑ Ημαθίας και η Πρωτοβουλία Νάουσας.
Απουσίαζαν για ακόμα μια φορά τα κόμματα της Βουλής που αυτοπροσδιορίζονται ως αριστερά, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και οι δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως αριστερές και βρίσκονται σε άλλα κόμματα.
Δυστυχώς, οι πολίτες της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα θεωρούν ότι η φασιστική απειλή δεν τους αφορά και γι αυτό δεν αντιδρούν.
Πλανώνται όμως πλάνην οικτράν. Το αβγό του φιδιού τέτοιες εποχές βρίσκει κατάλληλες για να γεννήσει το ναζισμό και το φασισμό και πρέπει όλοι να είμαστε σε εγρήγορση.


ΠΟΡΕΙΑΟι συγκεντρωμένοι παρακολουθούσαν έκπληκτοι τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν ακροβολιστεί σε τρια σημεία αλλά οι Χρυσαυγίτες και ο "φύρερ" τους να μην εμφανίζονται.
Η αναμονή τσάκιζε τα νεύρα των δυνάμεων καταστολής που γενικώς περίμεναν. Κάποια στιγμή η συνέλευση των παιδιών του "Μπαρούτι" αποφασίζουν ότι θα κάνουν πορεία στους δρόμους της Βέροιας με συνθήματα κατά του φασισμού και της Χρυσής Αυγής. Η πορεία ξεκινάει και μέσω της Μητροπόλεως, Βενιζέλου και Κεντρικής καταλήγει ξανά στην πλατεία Δημαρχείου υπό την παρακολούθηση των αστυνομικών που εξασκούνται σε ασκήσεις παρακολούθησης που όμως αφενός βγάζουν γέλιο αφετέρου σκεπτικισμό στους πολίτες για το που πάνε τα χρήματά τους.
Η πορεία ολοκληρώνεται και το "Μπαρούτι" γιορτάζει με πάρτι τη νίκη του. Είναι μια μεγάλη νίκη αφού η Χρυσή Αυγή δεν μπόρεσε να εμφανιστεί επίσημα στην Ημαθία, να στήσει οργάνωση, να βάλει πόδι ο Ναζισμός στο νομό.
Η νίκη ανήκει αποκλειστικά στα παιδιά του κοινωνικού στεκιού "Μπαρούτι" που συμμετείχαν και χτες στην αντισυγκέντρωση που έκαναν μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης στην παραλία για να εμποδίσουν τους ναζιστές να κάνουν διαδήλωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Η απόπειρα της Χρυσής Αυγής να στήσει οργάνωση στη Βέροια απέτυχε προς το παρόν αλλά αυτό δεν πρέπει να εφησυχάζει κανέναν.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου