Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓAΣΙΑ ΦΑΣΙΣΤΩΝ - ΜΑΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝΑπό εδώ : "Ο τύπος με το άσπρο μπλουζάκι που φυγαδεύεται από τα ΜΑΤ μαζί με άλλα δύο φασιστοειδή οναμάζεται Απόστολος Σουκαράς. Ο ίδιος βγήκε επώνυμα στις πρωινές εκπομπές του μέγκα και αντ1 και μίλησε. Ο ίδιος επίσης παραδέχτηκε ότι αρθρογραφεί στη φασιστοφυλλάδα''απολλώνιο φως''. Πρόκειται για έναν από τους φασίστες συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ, όπως φυσικά και η υπόλοιπη παρέα του. Πλάι του στην εκπομπή, ο ανεκδιήγητος εκπρόσωπος τύπου της ελ.ας Κοκαλλάκης που προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Στην ερώτηση γιατί οι συγκεκριμένοι τύποι είχαν ειδική μεταχείρηση από τα ΜΑΤ έχασε τα λόγια του και έλεγε άλλα αντί άλλων
Το βίντεο είναι από την πρώτη μέρα της απεργίας στις 28/6 όταν οι φασίστες κυνηγήθηκαν από συντρόφους σε στοά στην Όθωνος, εγκλωβίστηκαν εκεί και σώθηκαν λίγο αργότερα από τα φιλαράκια τους που τους φυγάδευσαν στη βουλή, όπως δείχνει το πολυσυζητημένο βίντεο.
Τέλος, νομίζω ότι αξίζει και η προσωπική μου μαρτυρία:
Όταν η διμοιρία πήγε να απεγλωβίσει τους φασίστες από τη στοά στην Όθωνος και ο κόσμος(όλος ο κόσμος)πήρε χαμπάρι τον ακριβή σκοπό της αποστολής τους, τους έριξε απίστευτο κράξιμο και ότι σκουπιδαριό υπήρχε γύρω, έφυγε πάνω τους. Προσωπικά είδα δύο κυρίες γύρω στα 60, να φωνάζουν στα ματ: ''Καθάρματα προστατεύετε τους φασίστες κι εμάς μας έχετε πνίξει στα χημικά''. "

και

" Να σημειωθεί ότι στο σημείο που ήτανε εγκλωβισμένοι οι φασίστες υπήρχε πλήθος διαδηλωτών που τους έβριζε. Σε κάποια φάση ήρθαν κάποιοι γιατροί του εκαβ και ζήτησαν από τον κόσμο να τους αφήσει να μπουν μέσα όπως και έγινε. Όταν οι γιατροί βγήκαν έξω παρακάλεσαν τον κόσμο να αφήσει τους φασίστες να φύγουν. Οι διαδηλωτές δέχτηκαν αλλά με την προυπόθεση να δώσουν τα μαχαίρια που είχαν στην κατοχή τους και τις ταυτότητες τους. Και επειδή αυτό δεν έγινε έμειναν για πολύ ώρα ακόμη στην φάκα. Η έκπληξη ήτανε η επιχείρηση που έγινε από την αστυνομία για να τους απεγκλωβίσει. Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Πλήθος κόσμου κατάλαβε στην πράξη ότι όταν οι αναρχικοί μιλούσαν για σχέσεις αστυνομίας και ακροδεξιών δεν έλεγαν ψέματα.

Στη συνέχεια βέβαια που κάνανε και την βόλτα στη βουλή δεν τους έγινε κανένας σωματικός έλεγχος. Πάντως εάν οι μπάτσοι πιάνανε έναν αναρχικό με μαχαίρι εκτός του ότι θα τον σάπιζαν στο ξύλο θα πήγαινε και για πολύ καιρό μέσα. Αλλά εντάξει δεν είμαστε όλοι το ίδιο.

Όλη η κοινωνία εχθές έβριζε τους μπάτσους. Από το Σύνταγμα μέχρι τον Κεραμεικό νέοι, γέροι και παιδιά φωνάζανε τους μπάτσους φασίστες. Όπως στρώσατε θα κοιμηθείτε."

Το προφιλ του συγκεκριμένου "έλληνα"
Και απόσπασμα απο τον ζούγκλα : " Η zougla.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΘΕΛ, Μιχάλη Λιαγούρη, ο οποίος επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή, επισημαίνοντας ότι ο σωματώδης άνδρας που εμφανίζεται στο επίμαχο βίντεο με την άσπρη μπλούζα να κρατάει μια σιδερόβεργα από ράφι ντέξιον είναι πρώην μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΘΕΛ

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, πρόκειται για τον Αποστόλη Σουκαρά, ο οποίος, αν και παραιτήθηκε από το Δ.Σ. πριν από πέντε περίπου μήνες, παραμένει ενεργός συνδικαλιστής, ενώ είναι γνωστός για τις ακραίες συμπεριφορές του και τις διασυνδέσεις του με ακροδεξιές ομάδες. Ο ίδιος ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΘΕΛ αναφέρει ότι ο Σουκαράς συνεργαζόταν με τον έντυπο «Απολλώνειο Φως», ακροδεξιών αποχρώσεων.

Τι είναι το «Απολλώνειο Φως»

Με τίτλο «Ελληνοκεντρική Έκδοση για τον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό», ο δικτυακός τόπος «Απολλώνειο Φως» φιλοξενεί εκδόσεις ακροδεξιού περιεχομένου, αλλά και απόψεις με καθαρά εθνικιστικό και φανερά αντικομμουνιστικό περιεχόμενο.Ε.Δ.Ε. για τις σχέσεις ΕΛ.ΑΣ με τους παρακρατικούς

Εν τω μεταξύ, τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης διέταξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, μετά και τη δημοσίευση του βίντεο, στο οποίο εμφανίζονται άτομα, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, να συνομιλούν με αστυνομικούς των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Σύνταγμα.

Παρακολουθώντας καρέ καρέ το video που ακολουθεί, ο παρατηρητής αντιλαμβάνεται την άμεση σχέση των παρακρατικών με τους αστυνομικούς. Οι παρακρατικοί συμπεριφέρονται ως «μπαχαλάκηδες» που λαμβάνουν μέρος στα επεισόδια. Ένας από αυτούς κρατά σιδερένιο λοστό.

Μετά τον εντοπισμό και σύλληψη του μέλους του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σ. Καυκαλά, οι άνδρες των ΜΑΤ συζητούν με τους παρακρατικούς. Στη συνέχεια, τους προστατεύουν και τους οδηγούν προς τη Βουλή.
Δύο λεπτά αργότερα, οι ίδιοι οι άνδρες των ΜΑΤ ανοίγουν το κιγκλίδωμα και προσφέρουν καταφύγιο στους παρακρατικούς εντός του φυλασσόμενου χώρου στη δεξιά πλευρά του Αγνώστου Στρατιώτη.Πίσω τους ακριβώς δύο άνδρες των ΜΑΤ σέρνουν τον Σ. Καυκαλά και τον οδηγούν επίσης πίσω από τα κιγκλιδώματα. Ο παρατηρητής παρακολουθεί τους παρακρατικούς να συζητούν φιλικότατα με τους αστυνομικούς.
"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου