Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Δυο λόγια για την πορεία της 30 Σεπτέμβρη στο Αιγάλεω…



Η συγκέντρωση στην μικρή πλατεία «29/9/44» είχε κάπως μυσταγωγικό χαρακτήρα καθώς δέσποζε το μνημείο της «εθνικής αντίστασης» δίπλα από την μαρμαρένια πλάκα με τα δεκάδες ονόματα των δολοφονημένων από τους ναζί αιγαλιωτών. Η πορεία ξεκίνησε στις 7.30μμ διέσχισε την Ιερά Οδό και μετά ακολούθησε την Θηβών μέχρι την Π. Ράλλη όπου και κατέληξε στο Village Park. Συμμετείχαν περίπου 350-400 άτομα που με πολύ παλμό πέρασαν τόσο τα αντιφασιστικά μηνύματα όσο και την αποφασιστικότητα για δυναμική αντίσταση των γειτονιών μας στην ανελέητη κρατική και καπιταλιστική επιθετικότητα που εξελίσσεται στις μέρες μας με πρόσχημα την κρίση.

- ο κόσμος ήταν δεκτικός και απ’ ό,τι φαίνεται υπάρχει μια αγωγιμότητα στον κοινωνικό περίγυρο με ό,τι έχει να κάνει με πορείες και διαδηλώσεις λόγω της κρίσης. Οι πολιτικές αναγωγές γίνονται άμεσα και χωρίς μεγάλη προσπάθεια.


- μερικά μαγαζιά είχαν κατεβασμένα τα ρολά καθώς είχαν ενδώσει στο κλίμα τρομοκρατίας που είχε διαχύσει η αστυνομία τις προηγούμενες μέρες στην πόλη. Η συντριπτική πλειονότητα, ωστόσο, ήταν χαλαρή με τους κεντρικούς δρόμους να είναι γεμάτοι από κόσμο. Είναι ιλαροτραγικό να ενδιαφέρονται οι μπάτσοι για την προστασία των μικρομάγαζων την ίδια στιγμή που έχουν οδηγήσει σε λουκέτο το 1/3 τους.

- η αστυνομία δεν ακολούθησε την πορεία αλλά περιορίστηκε στην περιφρούρηση των 4 αστυνομικών τμημάτων(!) που υπάρχουν στο Αιγάλεω. Έχουν καταλάβει ότι μια επίθεση σε διαδήλωση στους δρόμους ενός τέτοιου προαστίου θα έχει τραγικά αποτελέσματα για την κατασταλτική στρατηγική. Δεν πρόκειται για διακριτικότητα αλλά για φόβο.

- Με δεδομένο πια ότι ως εγχείρημα μπορούμε να δημιουργήσουμε την πολιτική υποδομή για να κατέβουν τόσοι άνθρωποι στους δρόμους της πόλης, με αυτά τα περιεχόμενα, δηλώνουμε ικανοποιημένοι όχι μόνο για την όμορφη και δυνατή χτεσινή πορεία αλλά και συνολικά για τις ίδιες μας τις επιλογές.




ΑΠΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου