Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Παλιοναζί - νεοναζί

undefined
Τη δεκαετία του 1930 οι καπιταλιστές, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τον κομμουνισμό και μη μπορώντας να δώσουν λύσεις στην οικονομική κρίση, στήριξαν οικονομικά, επικοινωνιακά και πολιτικά τους ναζί. Πίστευαν αφελώς, ότι οι τύποι του υποκόσμου, που απάρτιζαν το εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό εργατικό κόμμα (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei ή NSDAP) θα ήταν «ευκολομεταχείριστοι». Παρανοϊκοί δολοφόνοι όμως, όπως ο Αδόλφος Χίτλερ, ηγέτης της ναζιστικής αγέλης, δεν είναι προβλέψιμοι και επομένως αξιόπιστοι. Η δικτατορία του 1933, η απαγόρευση όλων των άλλων κομμάτων, η στυγνή δικτατορία και η απόλυτη κυριαρχία των φασιστικών καθαρμάτων στην οικονομία, ήταν η συνέχεια. Το αποτέλεσμα σε όλους γνωστό: Ο χειρότερος πόλεμος στην ιστορία της ανθρωπότητας, με τα περισσότερα από 62.000.000 νεκρούς και τις ρημαγμένες χώρες.
Την ιστορία αυτή, οι περισσότεροι αναγνώστες την ξέρουν. Την βλέπω όμως να επαναλαμβάνεται σήμερα ως φάρσα. Μια φάρσα όμως σε βάρος του λαού. Είχα, όπως οι περισσότεροι άλλωστε, θύματα από εκείνη την καταραμένη περίοδο του 1941 - 1944, την κατοχή. Δεν θέλω παρόμοια.
Τα κανάλια παρουσιάζουν τη ναζιστική συμμορία «χρυσή αυγή» ως τάχα ένα «νέο» κόμμα, με «απολιτικό»! λόγο. Προφανώς θέλουν να σταματήσουν τη φυγή από τα δυο πρώην μεγάλα κόμματα, τοποθετώντας ένα ακόμα «μαξιλαράκι» προς τα ακροδεξιά. Νομίζουν, με την ίδια αφέλεια, ότι τύποι που εκτελούν συμβόλαια θανάτου, ή κάνουν απόπειρες φόνου, θα είναι υπάκουοι. Γελιούνται. Μόλις οι ναζί μυριστούν εξουσία, θα κάνουν πέρα τους πρώην «συμμάχους» τους. Θα τους χτυπήσουν με την ίδια ορμή, που χτυπάνε τώρα τους μετανάστες. Και θα είναι αληθινά τα χτυπήματα, όχι ψεύτικα όπως του Ευθυμίου.
Όμως πολύ πριν από αυτούς, θα χτυπήσουν απλούς πολίτες. Και αυτό με νοιάζει πολύ. Ήδη, η αβάντα των καναλιών, τους αποθράσυνε. Οι επιθέσεις, τόσο σε μετανάστες όσο και πολιτικούς αντιπάλους, έχουν ενταθεί. Πριν λίγες μέρες κατάστρεψαν περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Παλαιότερα, είχαν χτυπήσει και μέλη. Οι συγκρούσεις με τους Αναρχικούς συντρόφους και οι προκλήσεις είναι συνεχείς. Η τακτική των ερπετών, η γνωστή. Χτυπούν και τρέχουν πίσω από τα φουστάνια, ή τις ασπίδες των μπάτσων. Είναι γνωστός ο έρωτας με τις δυνάμεις καταστολής. Άλλωστε, πολλά μέλη τους στελεχώνουν τα ΜΑΤ και πολλοί μπάτσοι είναι στην οργάνωση.
Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, με την ακροδεξιά υστερία, που τους έχει πιάσει λόγω εκλογών, πιστεύουν ότι θα αλιεύσουν ψήφους από ξενοφοβικούς ηλικιωμένους. Τα μόνο που θα καταφέρουν είναι να νομιμοποιήσουν τις ενέργειες, την ρητορική, και την πολιτική των νεοναζί. Όχι μόνο θα χάσουν και άλλους ψήφους προς την ακροδεξιά, αλλά θα αναγκαστούν να τους κάνουν συμμάχους. Αν ο αρχηγός του Λάος τους πήρε δυο υπουργεία, οι ναζί θα τους πάρουν πολλά περισσότερα (υπουργείο Αμύνης, Εσωτερικών, Εργασίας, Ανάπτυξης κλπ). Μια τέτοια ανίερη συμμαχία, θα έχει αποτέλεσμα την πιο σκοταδιστική περίοδο της χώρας μας. Δεν αποκλείω και τη δημιουργία θερμού επεισοδίου με γείτονα χώρα, αν υπάρξει αυτό το εφιαλτικό σενάριο.
Οι νεοναζί δεν χτυπάνε απλά μετανάστες. Χτυπάνε φτωχούς ανθρώπους και όσους είναι αντίθετοι. Κυρίως, χτυπάνε απλούς πολίτες. Και χτυπάνε χωρίς αφορμή, χτυπάνε πρώτοι. Οι ίδιοι δημιουργούν φασαρίες για να παρουσιαστούν μετά ως τηρητές της «τάξης».
Οι μετανάστες είναι, όπως είμαστε και εμείς. Καμιά διαφορά. Έχουν όπως όλοι μας, πλεονεκτήματα, ταλέντα, πάθη, μειονεκτήματα. Οι περισσότεροι είναι εγκλωβισμένοι στη χώρα. Θέλουν να φύγουν, αλλά όχι να γυρίσουν στον πόλεμο και τη φρίκη. Σκεφτείτε: είστε σε μια θάλασσα με καρχαρίες, ανεβαίνετε σε μια βάρκα. Θα θέλετε να σας πετάξουν πίσω, γιατί δεν έχετε χαρτιά; Δε σας δολοφονούν έτσι; Γιατί να στείλετε σε μια κόλαση αθώους που κατάφεραν να ξεφύγουν; Λέτε φοβάστε και εμπιστεύεστε φονιάδες; Έχετε τρελαθεί;
Αυτό που κάνετε Ελληνίδες και Έλληνες, θα γυρίσει εις βάρος σας. Οι «τηρητές της τάξης» έχουν εθιστεί στη βία. Είναι το πιστεύω τους. Μόλις φύγουν οι μετανάστες, θα αρχίσουν το διπλανό. Θα τον κατηγορήσουν αυτόν για «ταραχοποιό» τον άστεγο, το ρακοσυλλέκτη, τον άνεργο, το φτωχό, τον ανάπηρο, μια και η εγκληματικότητα θα αυξάνει, αφού δεν καταπολεμούνται οι αιτίες δηλαδή το σύστημα. Μετά θα έρθει η σειρά σας. Μου κάνει εντύπωση ότι φοβάστε μη σας κλέψουν τα 10 ευρώ που έχετε στο πορτοφόλι, όταν σας κλέβουν 500 ευρώ από τη σύνταξη και το μισθό οι πολιτικοί. Εκεί δε φοβάστε; Τραγικό.
Ιδιαίτερα λυπάμαι για τις γυναίκες. Χρόνια αγώνα για ισότητα, θα χαθούν. Ο ρόλος θα είναι αντίστοιχος κάποιων χωρών στις οποίες κυριαρχούν φανατικοί. Μηχανές αναπαραγωγής και ανατροφής παιδιών. Τίποτε άλλο δεν είστε για τους ναζί, το «νέο» κόμμα.
Η πολιτική τους είναι η ιδία με την πολιτική του Χίτλερ. Τον θαυμάζουν και χαιρετούν ναζιστικά. Πολιτική υποταγής και εξόντωσης. Τυφλής υπακοής στο κράτος, που με τη σειρά του υπηρετεί το έθνος, το οποίο όμως ταυτίζεται με το κόμμα! Είστε υπάνθρωποι για αυτούς. Μόνο ο φύρερ θεωρείται υπεράνθρωπος. Αυτή τη γνώμη έχετε για εσάς για τον εαυτό σας;
Όχι μόνο δεν θα τιμωρήσουν τους πραγματικούς υπεύθυνους το μεγάλο κεφάλαιο. Είπαμε, υπεράνθρωποι και υπάνθρωποι. Αντίθετα θα το προστατέψουν πιο αποτελεσματικά, πιο βίαια γεμίζοντας σκλάβους – εργαζόμενους τις επιχειρήσεις των χρηματοδοτών. Απλά, θα αντικατασταθούν τα ανίκανα πολιτικά κουτάβια, με εκπαιδευμένα λυσσασμένα λυκόσκυλα. Αυτό θέλετε;
Λέτε αγαπάτε την Ελλάδα. Δείτε τι καταστροφές προκάλεσε ο Χίτλερ στη χώρα του, ο Μπενίτο στην Ιταλία, δείτε τι προκάλεσαν στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο, στη Κάντανο, στο Κομμένο, στο Αιγάλεω, στην Ιεράπετρα και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας. Θα τιμήσετε τους θαυμαστές αυτών που έσφαξαν τους παππούδες σας;
Θέλω να πιστεύω πως δεν πεθάναμε σαν κοινωνία ανθρώπων. Πως δε θα αφήσεις δηλητηριώδη φίδια να σε δαγκώσουν.

ΑΠΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου