Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Η Χρυσή Αυγή έλαβε 155.000 για ένα «ίδρυμα φάντασμα»

Ποτέ δεν είχε καταχωρηθεί στα μητρώα του Πρωτοδικείου Αθηνών το «ίδρυμα» φάντασμα της Χρυσής Αυγής «ΑΙΓΙΣ», για το οποίο ωστόσο η νεοναζιστική οργάνωση πρόλαβε, πριν ανασταλεί η χρηματοδότησή της, να εισπράξει 155.000 ευρώ.

Το θέμα έρχεται στη δημοσιότητα μέσα από την ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνας Χρυσοβελώνη, και της σχετικής απάντησης από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος σε έγγραφό του που εστάλη στη Βουλή (04/12/2014) αναφέρει πως το ΑΙΓΙΣ δεν καταχωρήθηκε ποτέ στα μητρώα του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Υπενθυμίζεται πως η νεοναζιστική οργάνωση τον προηγούμενο μήνα είχε διαψεύσει τις καταγγελίες για το «ίδρυμα φάντασμα» υποστηρίζοντας πως διαθέτει «όλα εκείνα τα έγγραφα που αποδεικνύουν τη σύννομη ίδρυση και λειτουργία του ιδρύματος ΑΙΓΙΣ», το οποίο όπως αναφέρεται σε αναρτήσεις στη σελίδα της Χρυσής Αυγής έχει στόχο «την παραγωγή ιδεολογίας».

Σε δήλωσή της η Μαρίνα Χρυσοβελώνη αναφέρει: «η Χρυσή Αυγή είναι πλέον υποχρεωμένη να απαντήσει στα ερωτήματα που της έθεσα αλλά εκείνη απέφυγε ξανά στην από 13-11-2014 ανακοίνωση της, δια της μεθόδου του “στρίβειν”. Χωρίς τις συνήθεις ύβρεις και χαρακτηρισμούς η κρυπτόμενη πίσω από την ανωνυμία ηγεσία της Χ.Α οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα τα εξής στοιχεία που λέει ότι διαθέτει αλλά αποφεύγει επίμονα να καταθέσει, όπως:

τα ονόματα των μελών του Δ.Σ του «ιδρύματος» ΑΙΓΙΣ

τα στοιχεία του στελέχους της που κρύβεται πίσω από τα αρχικά «Ι.Π»

τη νομική μορφή του «ιδρύματος» ΑΙΓΙΣ, την νόμιμη σύσταση του οποίου αγνοεί ο κ. Αθανασίου

Η Χ.Α είναι πλέον υποχρεωμένη να εξηγήσει τα παραπάνω στους φορολογούμενους από τους οποίους υπενθυμίζω πως πριν από την γνωστή αναστολή χρηματοδότησης της, είχε προλάβει να εισπράξει 155.000 ευρώ για ερευνητικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες.

Τέλος πρέπει να υπενθυμίσω στην κρυπτόμενη Χ.Α πως η ίδια χαρακτήριζε άχρηστα τα παραπάνω κομματικά ιδρύματα και μάλιστα ζητούσε με πρόταση νόμου που κατέθεσε στη Βουλή την κατάργηση όλων των κρατικών επιχορηγήσεων σε think tank κοινοβουλευτικών κομμάτων! Ας μας πει από τι πάσχει τελικά: από αμνησία ή από πολιτική υποκρισία;».

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου