Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Τί έγινε "αδέλφια"; Θέλατε να στήσετε νέα Marfin στο ZARA; Οι αναρχικοί έσβησαν τη φωτιά


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης χαιρετίζει τις χιλιάδες εργαζομένων και νεολαίας που στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, γέμισαν τους δρόμους της πόλης με την οργή τους ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό, στη βάρβαρη πολιτική του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και της άθλιας κυβέρνησης του. Ισχυρό ήταν το μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα του Ν. Ρωμανού.

Το μήνυμα ήταν ηχηρό: Είναι ανάγκη εδώ και τώρα να τελειώνουμε με την πολιτική που καταστρέφει κάθε κοινωνικό, οικονομικό, δημοκρατικό δικαίωμα της λαϊκής πλειοψηφίας υπέρ των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος να αντιμετωπίσουμε την λαίλαπα που έχει εξαπολύσει σε βάρος μας το κεφάλαιο, η Ε.Ε., οι πολιτικοί τους υπηρέτες και το σύνολο του κρατικού μηχανισμού από τον διαρκή, αποφασιστικό αγώνα λαού και νεολαίας.

Τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

"Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την αστυνομία για το όργιο βίας και τρομοκρατίας που εξαπέλυσαν ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό. Καταγγελλούμε την προσπάθεια να στηθεί σκηνικό “νέας Marfin” με την απόπειρα εμπρησμού πολυκαταστατήματος από άτομα ξένα προς το σώμα της διαδήλωσης. Τα περιφρουρημένα μπλοκ των διαδηλωτών ήταν αυτά που με ψυχραιμία και χωρίς να δημιουργηθεί πανικός έσβησαν την φωτιά και απέτρεψαν την προβοκάτσια. Αντίθετα η αστυνομία την ίδια στιγμή επιτέθηκε στην διαδήλωση με χημικά και κρότου-λάμψης χτυπώντας και συλλαμβάνοντας στο σωρό.

Οι διαδηλωτές με αιχμή την αδάμαστη νεολαία όχι μόνο δεν υπέκυψαν στην τρομοκρατία, ανασυγκροτήθηκαν και συνέχισαν την πορεία προς το ΥΜΑΘ,το υπουργείο μιας κυβέρνησης που το μόνο στήριγμα της πλέον είναι οι δυνάμεις καταστολής και τα ΜΜΕ που διαστρεβλώνουν ακόμα και την ίδια την εικόνα που προβάλλουν υποτιμώντας την νοημοσύνη των θεατών. Δεν μπορούν όμως να κρύψουν πια η ελληνική κοινωνία έχει μπει στο γύψο με την κατάργηση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος. Οι πραιτωριανοί της κυβέρνησης επιτέθηκαν χωρίς καμιά αιτία στο κατειλημμένο ΕΚΘ με χημικά εντός του κτηρίου του και με αθρόες συλλήψεις.
Δεν οπισθοχωρούμε. Καλούμε όλο το λαό και τη νεολαία να συνεχίσει στο δρόμο του αγώνα ανυποχώρητα".

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο: