Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Χανιά: Στη δημοσιότητα βίντεο από την πισώπλατη φασιστική επίθεση σε γιατρό - Υποψίες συγκάλυψης από αστυνομία και Δικαιοσύνη

Στα αμέτρητα ερωτήματα και στα κενά που προκύπτουν από τη δικογραφία της υπόθεσης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων και καταγγέλλει προσπάθεια συγκάλυψης του περιστατικού από τη μεριά της αστυνομίας και της δικαστικής εξουσίας - Συνήγορος Μακρέα: «Η αστυνομία φόβισε αυτόπτες μάρτυρες για να μην καταθέσουν» - Αναβλήθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη 2 Απριλίου η δίκη για την επίθεση στον Δ. Μακρέα. «Ήταν ενέδρα όχι συμπλοκή» καταγγέλλει ο Δ. Μακρέας μιλώντας στο Κόκκινο 105,5

«Ήταν ενέδρα, όχι συμπλοκή»: Καταγγέλλει ο Δημήτρης Μακρέας

Αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους προκειμένου να αποτύχει η απόπειρα συγκάλυψης από την Αστυνομία της δολοφονικής επίθεσης που δέχτηκε, δήλωσε ο Δημήτρης Μακρέας, μιλώντας στο 105.5 στο Κόκκινο και τις Αλ.Χριστακάκη και Γ.Ανάγνου, αμέσως μετά την έξοδό του από το Νοσοκομείο Χανίων όπου νοσηλευόταν. Σε αντίθεση με την προσπάθεια, όπως είπε, να παρουσιαστεί η υπόθεσή του στο πλαίσιο μιας συμπλοκής, η επίθεση που δέχτηκε έγινε συντονισμένα από 3-4 άτομα, τη στιγμή που περπατούσε με τη σύζυγό του προς το αυτοκίνητό του.

«Είναι τιμή μου να με παρουσιάζουν ως ήρωα που υπερασπίστηκε έναν μετανάστη, αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο», είπε χαρακτηριστικά ο Δ. Μακρέας. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, τη στιγμή που έβγαινε από το Στέκι Μεταναστών Χανίων έφτασε αλαφιασμένος ένας φίλος του μετανάστης, τον οποίον είχαν τραμπουκίσει λεκτικά λίγο νωρίτερα κάποια άτομα. «Το μόνο που έκανα», είπε, «ήταν να σταθώ δίπλα του και να τον καθησυχάσω».

«Λίγο αργότερα, καθώς προχωρούσα προς το αυτοκίνητό μου με τη σύζυγό μου», συνέχισε ο Δ. Μακρέας, «είδα έναν άνθρωπο να στέκεται στη μέση του δρόμου, να μιλάει στο τηλέφωνο και να με δείχνει, φωνάζοντας αυτός είναι! Χωρίς να έχω καταλάβει ακόμα, δέχτηκα από πίσω ένα χτύπημα με ένα λοστάρι, και έπειτα μου επιτέθηκαν 3-4 άτομα με μπουνιές και κλοτσιές, μέχρι που με άφησαν λιπόθυμο».

Ο Δ.Μακρέας αναγνώρισε δύο από τα άτομα που του επιτέθηκαν, σημειώνοντας μάλιστα πως ο ένας μένει σε απόσταση 40 μέτρων από το ιατρείο που δουλεύει και τον γνώριζε καθώς έγραφε φάρμακα στον πατέρα του. «Οι δράστες είναι γνωστοί στα Χανιά για την τραμπούκικη και φασιστοειδή συμπεριφορά τους», είπε.

Εξοργισμένος, ο Δημήτρης Μακρέας κατήγγειλε στο 105.5 στο Κόκκινο τη στάση της Αστυνομίας να μην διερευνήσει ως όφειλε την υπόθεση. Όπως είπε, «υπάρχει ένα βίντεο όπου έχει καταγραφεί το πρώτο δολοφονικό χτύπημα που δέχτηκα ενώ περπατούσα με τη σύζυγό μου, το οποίο ποτέ δε συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία. Την ερευνητική δουλειά έκαναν συγγενείς και φίλοι και όχι εκείνοι που έπρεπε», κατέληξε.

Νωρίτερα, η συνήγορος του Δ.Μακρέα, Βούλα Γιαννακοπούλου, είχε καταγγείλει στο www.kokkino.gr ότι η αστυνομία εκφόβισε αυτόπτες μάρτυρες προκειμένου να μην καταθέσουν και συγκρότησε τη δικογραφία με βάση μαρτυρίες ψευδομαρτύρων της υπεράσπισης.

Η δίκη των 3 ατόμων που έχουν συλληφθεί για την επίθεση και κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη, θα γίνει την Πέμπτη, 2 Απριλίου, στις 11 π.μ.

Με πληροφορίες από Κόκκινο

Ολόκληρη η καταγγελία

Το παρακάτω βίντεο (στο 0:40) είναι η στιγμή της πισώπλατης δολοφονικής επίθεσης στο γιατρό Δημήτρη Μακρέα το βράδυ της 25ης Μαρτίου. Ομάδα τουλάχιστον 10 ατόμων, χωρισμένων σε ομάδες σε επικοινωνία και συνεννόηση μεταξύ τους προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένταση προπηλακίζοντας μετανάστες. Στη συνέχεια και χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε συμπλοκή, ούτε καν λεκτική, στοχοποίησαν το Δημήτρη και του επιτέθηκαν.


Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε τρεις είναι πλημεληματικού βαθμού, σωματική βλάβη. Από τα στοιχεία που βγήκαν στη δημοσιότητα, προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα που μας οδηγούν στη καταγγελία προσπάθειας συγκάλυψης του περιστατικού από τη μεριά της αστυνομίας και της δικαστικής εξουσίας.

Η δικογραφία έχει τόσα κενά, όσες υποψίες γεννά. Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης και τι έγινε με το αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν οι δράστες; Έγινε έλεγχος και ποια τα ευρήματα από το αυτοκίνητο; Πως οδηγήθηκε η αστυνομία στους δράστες; Πού, πότε, και από ποιον συνελήφθησαν ή προσήχθησαν; Γιατί από τη δικογραφία λείπουν βασικότατα στοιχεία όπως τα βίντεο των καταστημάτων-ανάμεσά τους και το παρόν, το οποίο γνωρίζουμε πως έχει κατασχεθεί από την αστυνομία και βρίσκεται στα χέρια της- και βασικές μαρτυρίες; Γιατί βασικοί μάρτυρες που πήγαν να καταθέσουν απετράπησαν από την αστυνομία; Γιατί, ενώ υπήρχαν συγκεκριμένες καταγγελίες για μεγαλύτερη ομάδα και για χαρακτηριστικά οργανωμένης φασιστικής επίθεσης, δεν έγινε έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά αντίθετα η έρευνα έκλεισε σε λίγες ώρες; Ποια η σχέση των κατηγορουμένων με τη ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή;

Δεν πιστεύουμε πως όλη η αστυνομία και οι δικαστές είναι ή έχουν σχέσεις με φασιστικούς κύκλους, γι' αυτό απαιτούμε στην συγκεκριμένη υπόθεση να αποδοθούν οι ανάλογες κατηγορίες, να διερευνηθεί σε όλο της το βάθος-από πού οργανώθηκε μέχρι ποιοι συμμετείχαν- και να αποδοθεί το πολιτικό βάρος μιας φασιστικής δολοφονικής επίθεσης. Απαιτούμε επιτέλους η δικαιοσύνη να λειτουργήσει δίκαια. Απαιτούμε τη Δευτέρα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, να μη λυθούν ακόμα περισσότερο τα χέρια των πιο φριχτών φαντασμάτων της ανθρώπινης ιστορίας, του μίσους απέναντι σε οτιδήποτε ζωντανό, της τυφλής βίας, του τρόμου, του φασισμού.

Ολες και όλοι την Πέμπτη στις 11.00 στα δικαστήρια.

Συνήγορος Μακρέα: «Η αστυνομία φόβισε αυτόπτες μάρτυρες για να μην καταθέσουν»

Σε σοβαρές καταγγελίες για το χειρισμό της υπόθεσης από την Αστυνομία, προχώρησε και η συνήγορος του θύματος, μιλώντας στο Κόκκινο 105.5

«Η αστυνομία φόβισε αυτόπτες μάρτυρες συμβουλεύοντας τους να μην καταθέσουν, όπως και τελικά έγινε, ενώ στοιχειοθέτησε την υπόθεση βάσει ψευδομαρτύρων της υπεράσπισης», υποστηρίζει η συνήγορος Βούλα Γιαννακοπούλου, προχωρώντας σε μια πολύ σημαντική καταγγελία: «Η αστυνομία έχει στα χέρια της βίντεο από κάμερα παρακείμενου καταστήματος που δείχνει ακριβώς το δολοφονικό χτύπημα που δέχτηκε ο Δημήτρης Μακρέας, το οποίο δε συμπεριέλαβε ποτέ στη δικογραφία».

Όπως τονίζει η κ. Γιαννακοπούλου, το οπτικό υλικό αποδεικνύει ότι πρόκειται για δολοφονική ενέδρα που στήθηκε στον Δ.Μακρέα, καθώς προχωρούσε προς το αυτοκίνητό του μαζί με τη σύζυγό του, και όχι ένα περιστατικό στη διάρκεια μιας συμπλοκής, όπως επιχειρεί να το παρουσιάσει η υπερασπιστική γραμμή.

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. Η αστυνομια συγκαλυπτει τους ενοχους,και εκφοβιζει τους μαρτυρες να μην καταθεσουν!Στο στρατο,ο ατυχος Νικητας το 2015 ,πεθανε απο πνευμονια,και ρουθουνι δεν ανοιξε! Στα δικαστηρια ,ο Παπακωνσταντινου,ενοχος μεν,αλλα...αθωος δε!! Ας μου πει καποιος,τι αλλο πρεπει να συμβει στην χωρα αυτη,για να πουμε οτι δεν ειμαστε χωρα των ζομπι!!Ας μου πει καποιος,οτι το εγκλημα,δεν ειναι των πολλων που τα καταπινουν αμασητα, και ειναι των ολιγων,που παντα στην μετρηση τους βρισκουμε "ελαχιστους"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή