Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013

Η Χρυση Αυγή δηλώνει ξεκάθαρα για τους εργαζόμενους του μετρό: “ναι μεν, αλλά”

Η Χρυσή Αυγή πατά σε δύο βάρκες, μη φανεί συστημική, μην πάρει και θέση υπέρ των εργατικών αγώνων.

Εξάλλου οι πρακτικές του ναζισμού, όπως και του νεοναζισμού, δε συμπεριλαμβάνουν της απεργία σα μέσο πάλης. Έτσι, λοιπόν, στην ανακοίνωσή της επιλέγει να… στείλει την μπάλα στην εξέδρα, μιλώντας γενικώς και αορίστως για υπεραμοιβόμενους πολιτικούς και συνδικαλιστές, που αυτοί είναι το πρόβλημα όλων των κοινωνικών ανισοτήτων. Οπότε αν ενταχθούν σε ενιαίο μισθολόγιο, θα λυθούν τα πάντα. Με ενιαίο μισθολόγιο και… αξιοκρατία φυσικά!

(“Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε!”)

Κατά τα λοιπά, όσο περνά ο καιρός, ξεκαθαρίζει το τοπίο. Οι νεοναζί της Βουλής δεν είναι στο πλευρό των εργατικών αγώνων και δεν πρόκειται να βρεθούν ποτέ. Πιθανότερο είναι να διαλέξουν να τους καταστείλουν. Εξάλλου η ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνίας θα σημάνει το τέλος τους.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωσή της:

«Μόνη άμεση λύση για την άρση των κοινωνικών ανισοτήτων και την εκτόνωση της έντασης είναι η ένταξη βουλευτών, υπουργών, εργατοπατέρων και golden boys στο ενιαίο μισθολόγιο. Για το σημερινό αδιέξοδο ευθύνονται οι πολιτικάντηδες του άθλιου κομματικού κράτους, που διόριζαν για δεκαετίες στο δημόσιο, αναξιοκρατικά και παράνομα».

Πηγη:www.left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου