Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Eπιστολή-κεραυνός για την ηγεσία της ΧΑ από πρώην στέλεχος

Μετά την κατάθεσή του στις ανακρίτριες, το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής σπάει τη σιωπή του και καταγγέλλει παρακολουθήσεις και εκβιασμούς.

Στην επιστολή που έστειλε στο Έθνος της Τρίτης απαντά και στον γγ της Χρυσής Αυγής που υποστήριξε ότι έσπευσε να καταθέσει στις Αρχές, επειδή τον απέλυσαν από την οργάνωση και τώρα ισχυρίζονται ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο μάρτυρας προσήλθε αυθορμήτως στις δικαστικές αρχές και εισέφερε επωνύμως στοιχεία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ήταν στέλεχος του κόμματος και είχε κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής, ενώ στη συνέχεια αξιοποιήθηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή.

Ο ίδιος, ωστόσο, τους τελευταίους μήνες αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή καθώς δεν συμφωνούσε, όπως προκύπτει από την κατάθεσή του που αποτελεί πλέον μέρος της ογκώδους δικογραφίας.

Τα κυριότερα αποσπάσματα:

«Ήμουν μέλος από το 2005 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013. Μετείχα ως υποψήφιος στις Εθνικές εκλογές Μαΐου και Ιουνίου του 2012. Η ιδεολογία του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή είναι ο Εθνικοσοσιαλισμός. Στη ΧΑ μπήκα με πλήρη συνείδηση τις ξεκάθαρα εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας της, της οποίας θερμός θιασώτης ήμουν και εγώ.

» Η Χρυσή Αυγή αγωνίζεται για την επικράτηση των ιδεών και αρχών του Εθνικοσοσιαλισμού και συνακόλουθα για τη δημιουργία ενός Εθνικοσοσιαλιστικού Κράτους με σημείο αναφοράς τη μεσοπολεμική Γερμανία.

» Τελικός σκοπός είναι η δημιουργία ενός μονοκομματικού καθεστώτος στο οποίο κράτος και κόμμα θα ταυτίζονται και το πρώτο θα τελεί υπό τις εντολές του δεύτερου. Η επικράτηση του καθεστώτος αυτού θα γινόταν με την εξάπλωση και τη διάδοση των ιδεών του κόμματος στην κοινωνία και με την κατά το μέτρο του δυνατού διείσδυση σε κρατικούς θεσμούς, δηλαδή στην αστυνομία και τον στρατό.»

- See more at: http://left.gr/news/epistoli-keraynos-gia-tin-igesia-tis-ha-apo-proin-stelehos#sthash.3xcx8cvp.StC8VvkM.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου