Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Ο «φιλόσοφος» Μπάμπης - του Σκάι- υιοθετεί και αναπαράγει τον εμφύλιο αντικομμουνισμό της Χ.Α

Φαίνεται ότι ο γνωστός αναλυτής της «Καθημερινής» και του ΣΚΑΙ Μπάμπης Παπαδημητρίου έχει πέσει με τα μούτρα στη μελέτη της Χρυσής Αυγής και, όπως διαπιστώνουμε, καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες, ώστε να δικαιολογήσει μια συνεργασία των «γαλάζιων» της Ν.Δ. με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Έτσι, μετά τη θεωρία περί «σοβαρότερης Χρυσής Αυγής», που διατύπωσε, προκειμένου να δικαιολογήσει μια τέτοια μελλοντική συνεργασία της με τη Ν .Δ., τώρα έχουμε καινούργιες «διαπιστώσεις».

Σε ανάλυσή του στην έγκυρη «Καθημερινή», την οποία διαβάσαμε καθυστερημένα, ο... «φιλόσοφος Μπάμπης» εκτοξεύει το καινούργιο αλλά επικίνδυνο τσιτάτο του ότι «ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή», προφανώς για να αισθανθούν άνετα και οι απανταχού της χώρας Κασιδιάρηδες, που συνεχώς δηλώνουν υποκριτικά ότι δεν είναι ναζιστές, αλλά «Έλληνες εθνικιστές»!!! Αυτήν τη φορά η δι-απίστωσή του συνοδεύεται από μια απειλή προς τον ΣΥΡΙΖΑ: να μην τολμήσει να επιχειρήσει τη «λαϊκή διακυβέρνηση» ζητώντας τη συνεργασία και των κομμουνιστών του ΚΚΕ... σημειώνοντας ότι, αν η συμμαχία αυτή πράγματι συμβεί, μπορεί η χώρα να αλλάξει πλεύση, με ιστορικούς όρους, αυτήν τη φορά!!!

«Μια αριστερή αλλαγή καθεστώτος» - γράφει - «μέσω μιας σοσιαλιστικής Ελλάδας θα προκαλέσει σοβαρότατη αντίδραση. Ο σημερινός χώρος των εθνικιστών και άλλων πολιτών που αναδεικνύουν, δημοσκοπικώς, τη Χ.Α. σε ρυθμιστικό παράγοντα εύκολα θα συμπαραταχθεί σε μια Συντηρητική Συμμαχία, εγκαταλείποντας ορισμένες ακραία αποτρόπαιες συμπεριφορές. Ας το ξανασκεφτούν όσοι, στην ευρύτερη Αριστερά, συνεχίζουν να παίζουν με τη φωτιά υποσχόμενοι στον λαό παροχές και ανατροπές που δεν θα μπορούσαν ποτέ να πραγματοποιήσουν. Σε τελευταία ανάλυση, ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή»!

Επαναφέρει δηλαδή τη θεωρία της «σοβαρής Χρυσής Αυγής» διατυπωμένη με διαφορετικό, απειλητικό αυτήν τη φορά τρόπο. Επιπλέον υιοθετεί και αναπαράγει τον εμφύλιο πολεμικό αντικομμουνισμό της Χ.Α., ο οποίος βρίσκει εύφορο έδαφος και στις ακροδρξιές - παρομοίως εμφυλιοπολεμικού τύπου απολήξεις της Ν.Δ., με συνέπεια να παίζει έναν ρόλο... «γεφυροποιού» μεταξύ των δύο κομμάτων.

Μπορεί βεβαίως ο... «φιλόσοφος Μπάμπης» να έχει στον νου του αυτού του είδους τις ιδεολογικές, πολιτικές - ενδεχομένως και κυβερνητικές - συγκλίσεις, αλλά αγνοεί ότι η εμφυλιοπολεμική ρητορεία, 65 χρόνια μετά τη λήξη του εμφυλίου, δεν συγκινεί κανέναν. Κρίμα μόνο που όλες αυτές οι ανοησίες δημοσιεύονται στη συντηρητικη μεν, αλλά σοβαρή «Καθημερινή»!!!

Πηγή: ¨Το Ποντίκι"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου