Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Reunion στον Κορυδαλλό


Ενθουσιασμό έχει προκαλέσει στους κύκλους της Χρυσής Αυγής η προφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη, που συνάντησε φίλους και συναγωνιστές, μετά από πολύ καιρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, Μιχαλολιάκος και Λαγός επιφύλαξαν μεγάλο γλέντι και μια χορογραφία των κρατουμένων για την έλευση Κασιδιάρη, ενώ ο Χρήστος Παπάς δήλωσε συγκινημένος που η παλιοπαρέα θα ενωθεί ξανά και χάραξε έναν αγκυλωτό σταυρό στο τοίχο του κελιού του.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής κρίθηκε προφυλακιστέος καθώς κρίθηκε επικίνδυνος για την τέλεση νέων εγκληματικών πράξεων. Το σκεπτικό των ανακριτών και του εισαγγελέα βασίστηκε στην επίθεση του στην Λιάνα Κανέλλη το καλοκαίρι του 2012 και στις απειλές που είχε εξαπολύσει σε αστυνομικούς πως “θα υπάρξουν νεκροί” στην Κρήτη, πράξεις που δείχνουν το εκρηκτικό του χαρακτήρα του.

Τα δείγματα γραφής Κασιδιάρη μαζί με τα στοιχεία και τις μαρτυρίες δεν ήταν αρκετά για να τον κλείσουν μέσα όταν πριν ένα χρόνο δικαζόταν για την επίθεση και το μαχαίρωμα φοιτητή στου Ζωγράφου. Τότε ο Κασιδιάρης αθωώθηκε και το πανηγύριζε δεόντως.

Οι δικαστές ενημερώθηκαν για τις παραπάνω πράξεις μόλις την περασμένη εβδομάδα, γι’ αυτό και αποφάσισαν μόλις την Πέμπτη την προφυλάκιση του, ενώ τόσο καιρό τον άφηναν να κυκλοφορεί ανενόχλητος.

Το σκεπτικό της απόφασης βασίστηκε ακόμα στα ντοκουμέντα της δικογραφίας όπου απεικονίζεται να πυροβολεί με όπλα, αλλά και να εκπαιδεύει άλλα μέλη της Χ.Α., στη στρατιωτική οργάνωση της Χ.Α, την ιεραρχία, την λεκτική βία που χρησιμοποιούσαν με σκοπό την επιβολή με την βία της ιδεολογίας του και σε τρίτους, αλλά και σε βίαια επεισόδια όπου ήταν πρωταγωνιστής.

Σε όλα τα παραπάνω ο Ηλίας Κασιδιάρης απάντησε πως η δίωξή του είναι πολιτική, και γιατί να μην το κάνει; Εδώ ο Τσοχατζόπουλος που πιάστηκε να έχει καταχραστεί εκατομμύρια ευρώ, υποστήριξε πως οι λόγοι που διώκεται είναι πολιτικοί. Ο Ηλίας με μερικά οπλάκια, στρατιωτικά γυμνάσια και μερικές επιθέσεις σε μετανάστες και δημοσιογράφους θα κωλώσει;

Πλέον, η επόμενη ημέρα για την Χρυσή Αυγή ξημερώνει με την ηγετική ομάδα να παραθερίζει στο θέρετρο του Κορυδαλλού, και να οργανώνεται για την ανάληψη της εξουσίας των φυλακών.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι πρώτη δύναμη στο εσωτερικό της φυλακής, αφού ο Τσοχατζόπουλος δεν ενδιαφέρεται πλέον για την εξουσία και ο Μάκης Ψωμιάδης δεν έχει ακόμα φτιάξει κόμμα.

Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής εκτός φυλακής, βρίσκεται πλέον στα χέρια των συζύγων των κρατουμένων και έχει πολύ πλάκα που μιας ομάδας ναζιστών, μισογύνηδων που νομίζουν πως στα παντελόνια τους κουβαλάνε όπλο ηγούνται μερικές γυναίκες.

Στη φυλακή, η συμμορία που επανενώθηκε μετά από μερικούς μήνες, θα αναβιώσει μεγάλες γιορτές της χούντας, βραδιές αντιποίησης της αρχής και διαγωνισμούς καλαματιανού χορού.

Η παρέα των χρυσαυγιτών στη φυλακή που όλο μεγαλώνει, ανυπομονεί πλέον για την κατασκευή νέων υπερσύγχρονων φυλακών τύπου Γ που ψήφισε η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, αλλά πολλοί λένε πως ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος θα τους βγάλει σε λίγο καιρό έξω επειδή τους έχουν ανάγκη οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές, και θα κρατήσουν τις φυλακές για τους ίδιους και την παρέα τους.

Πως αλλιώς θα γλιτώσουν όταν χάσουν την εξουσία;

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου