Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Η μαφία της Χρυσής Αυγής (Ι): Χρήστος Ρήγας

Οι Χρυσαυγίτες υποδύονται τους ανήξερους για το κύκλωμα των ποινικών για το οποίο πολύς λόγος γίνεται στα ΜΜΕ, μιλώντας μάλιστα και για “μαφιοζοκομμουνιστές”. Το κύκλωμα Βλαστού, Στεφανάκου, Σκαφτούρου σχετίζεται, λέει, με την έκρηξη βόμβας στα γραφεία της ΧΑ στον Ασπρόπυργο. Σε συνδυασμό με όσα ακούγονται για τη σχέση των ποινικών με τη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, να τα τα ατράνταχτα στοιχεία της ύπαρξης “κοκκινόμαυρου παρακράτους”…

Συνιστούμε στους Χρυσαυγίτες να κρατάνε καλύτερα το στόμα τους κλειστό όταν η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από μαφιόζικου τύπου συμμορίες. Στο Υπόμνημα της Πολιτικής Αγωγής, έχουν ήδη δοθεί στοιχεία που αποδεικνύουν τη σύνδεση Χρυσής Αυγής (μέσω υψηλόβαθμων στελεχών της) με κυκλώματα της νύχτας. Η πιο γνωστή περίπτωση ειναι βέβαια αυτή του Χρήστου Ρήγα, στην οποία και θα αναφερθούμε πιο αναλυτικά σε αυτό το κείμενο. Ο Ρήγας κατηγορήθηκε αλλά αθωώθηκε για τη δολοφονία δύο ανθρώπων στο Χαλάνδρι το 2009 και ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα σκευωρίας. Μαζί του και η Χρυσή Αυγη εξέδωσε πανηγυρική ανακοίνωση μετά την αθωωτική απόφαση. Ωστόσο, η σχέση του Ρήγα με τα κυκλώματα της νύχτας είναι κατά πολύ βαθύτερη και μια αθώωση δεν αρκεί για να τη διαγράψει. Τα στοιχεία γι’ αυτό (αναφερόμαστε μόνον στα δημοσιευμένα…) είναι συντριπτικά.

Ο Ρήγας και η σχεση με τον Λουκόπουλο

Το κουβάρι της δράσης του Ρήγα ξετυλίγεται μέσα από τις καταθέσεις ενός “υπαλλήλου” του, του υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού Χρήστου Λουκόπουλου. Ο Λουκόπουλος κατέθεσε στις 28/10/2007 στο ΑΤ Νέας Σμύρνης, μετά την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου Caramela Γιώργου Βουτυράκου. Στην κατάθεσή του αυτή, ξετυλίγει το χρονικό της σχέσης του με τον Ρήγα, ο οποίος ήταν πρωτοπαλήκαρο του Μπάμπη Λαζαρίδη, ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου Μούσες. Ο Λαζαρίδης βρισκόταν σε πόλεμο με τον Βουτυράκο: η Caramela προέκυψε μετά από την αποχώρηση από τις Μούσες του επιχειρηματία Μαρμαρά, του Βουτυράκου και της Αποστολάκη με τους οποίους ο Λαζαρίδης ήταν συνεργάτες. Όπως γράφτηκε: “Το παρασκήνιο ήθελε τον Λαζαρίδη να έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα (οικονομικό και γοήτρου) από τη φυγή του καλλιτεχνικού διευθυντή και της υπεύθυνης λογιστηρίου από τις «Μούσες» με προορισμό το ανταγωνιστικό «Caramela», καθώς το μεν πρώτο είχε πλέον αναδουλειές ενώ το άμεσα ανταγωνιστικό λειτουργούσε κάθε βράδυ με αρκετή επιτυχία”. Η σύγκρουση Λαζαρίδη-Βουτυράκου δεν άργησε να πάρει τη μορφή ένοπλης σύγκρουσης, με βόμβες, εκρηκτικά και κάμποσα όπλα.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου