Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Oυδείς φασίστας στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα

Όπως και προεκλογικά έτσι και την ημέρα της πορείας των Ιμίων ουδείς φασίστας εμφανίστηκε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Εκατοντάδες σύντροφοι του αντιφασιστικού-αντιεξουσιαστικού στεκιού «Δίστομο» και όχι μόνο περιφρούρησαν την πλατεία με σκοπό να διατηρηθεί η απαγόρευση εμφάνισης των νεοναζιστών που συντελείται εδώ και 4 μήνες στην περιοχή. Ο στόχος που ήταν να εμποδιστεί η παρουσία και η οποιαδήποτε δράση φασιστών στην περιοχή ειδικά την περίοδο των εκλογών και την ημέρα των Ιμίων μετά από αρκετά χρόνια στέφθηκε με επιτυχία. Από την ημέρα που άνοιξε το Α/Α στέκι «Δίστομο» έως σήμερα έχουμε έρθει σε επαφή και επικοινωνία με πολλούς κατοίκους της περιοχής, ντόπιους και μετανάστες και ιδιαίτερα με μαθητές που επισκέπτονται τον χώρο. Έχοντας μπει σε μία διαδικασία διαλόγου και αποφεύγοντας αντιλήψεις του παρελθόντος που μόνο ζημιά έκαναν (όπως ότι είναι μια εχθρική περιόχη με κατοίκους κατά πλειοψηφία φασίστες) συνδεόμαστε όλο και περισσότερο με την γειτονιά. Ενδεικτικό είναι ότι μας έχουν βρει και μιλήσει και άτομα από την παλιά επιτροπή κατοίκων του Αγ.Παντελεήμονα, οι οποίοι μετά από την επαφή μαζί μας βέπουν τα πράγματα διαφορετικά.

Το «Δίστομο» έχοντας μια συγκεγκριμένη στρατηγική απέφυγε την πρώτη κρίσιμη χρονική περίοδο μετά το άνοιγμα να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις μέχρι να υπάρξει και η απαραίτητη ώσμωση με την γειτονιά και η εδραίωση της παρουσίας μας. Μιας περιόδου που υπήρχε ο κίνδυνος μια συνδυασμένης επίθεσης και στοχοποίησης του στεκιού από μπάτσους και φασίστες. Έτσι λοιπόν, ύστερα από την διανομή χιλιάδων αφισών και κειμένων και την επικοινωνία μαςμε τους κατοίκους κάναμε το ποιοι είμαστε και τι πρεσβεύουμε και ενταχθήκαμε πλήρως στην τοπική κοινωνία χωρίς παρανοήσεις τριβές και συγκρούσεις. Επιπλέον, μέσω του τρόπου οργάνωσης μας στο δρόμο δεν αφήσαμε το δικαίωμα και την παραμικρή σκέψη για επίθεση στο χώρο και τους ανθρώπους του από την αστυνομία και τους φασίστες.

Περνώντας λοιπόν αυτή η απαραίτητη χρονική περίοδος, το στέκι ξεκίνησε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του. Αρχικά, με την εκδήλωση με ομιλητές κατοίκους του χωριού Διστόμου που στηρίζουν την προσπάθειά μας και εν συνεχεία με την αντιεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία. Και στις δύο περιπτώσεις η παρουσία του κόσμου ήταν πολύ ενθαρρυντική και μαζική(ενδεικτικό είναι ότι αποχωρήσαμε και τις δύο φορές με πορεία). Σε συνέχεια των επόμενων εκδηλώσεων περιλαμβάνεται και μία στο χωριό Δίστομο διατηρώντας και καλλιεργώντας περαιτέρω αυτήν την αδερφοποίησή μας με τους κατοίκους εκεί.

Παράλληλα, κάποιο άλλοι περνούν δύσκολες στιγμές. Έχοντας αλλάξει άρδην πλέον οι συσχετισμοί στην ευρύτερη περιοχή αντιφασίστες επισκέφθηκαν τα γραφεία της Χ.Α. στον σταθμό Λαρίσης την ώρα που είχαν ανοικτή εκδήλωση με τα γνωστά αποτελέσματα. Πλέον, η λειτουργία των γραφείων τους προυποθέτει την παρουσία των ένστολων προστατών τους γύρω από την ναζιστική φωλιά.

Ο λόγος και η δράση του «Διστόμου δεν μονοπωλείται από το αντιφασιστικό, το αντίθετο μάλιστα. Σκοπός και στόχος είναι η ανάδειξη μιας σειράς θεμάτων που απασχολούν την τοπική και ευρύτερη κοινωνία. Θέλουμε να χάνουν οι φασίστες περιοχές με την οργανωμένη παρουσία μας αλλά και να κερδίζουμε τους κατοίκους των περιοχών αυτών με τον λόγο, τις δράσεις και τις δομές μας. Ήδη έχει αρχίσει να λειτουργεί αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο και προσπάθεια για δημιουργία ενός κοινωνικού ιατρείου. Έχουμε ως στόχο τον πολλαπλασιασμό των εγχειρημάτων και σε άλλες περιοχές που δοκιμάζονται από την φτωχοποίηση που επέβαλε η οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων και των μνημονίων. Περιοχές όπου οι φασίστες εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες αυτές αλλά και τα λάθη και τις παραλείψεις του κινήματος (όπως τα αναφέραμε στην εκδήλωση)επιχειρούν να εδραιώσουν την παρουσία τους.

Για αυτό το λόγο καλούμε όλους τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες σε συμμετοχή και συμπόρευση μαζί μας. Για να τσακίσουμε τον φασισμό σε κάθε γειτονιά. Για να αναδείξουμε τον λόγο και τις προτάσεις μας μέσα από χώρους δημιουργίας και αντίστασης, φτιάχνοντας τις δικές μας δομές, έχοντας παράλληλα έναν πολύ αυστηρό τρόπο οργάνωσης στον δρόμο που δεν θα αφήνει περιθώριο στον εχθρό.

ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 7-9 μ.μ. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.

Αντιφασιστικό-αντιεξουσιαστικό στέκι ΔΙΣΤΟΜΟ, Αλκιβιάδου 81 – Αγ. Παντελεήμονας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου