Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Βεβήλωσαν με σβάστικες το μνημείο του Παύλου Φύσσα!

Άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, στο σημείο όπου το Σεπτέμβρη του 2013 δολοφονήθηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Οι άγνωστοι φασίστες, γέμισαν με σπρέι το μνημείο με αγκυλωτούς σταυρούς και την υπογραφή “C-18”. «Η νέα θρασύτατη πρόκληση και η επανεμφάνιση των φασιστοειδών στους δρόμους της πόλης μας αποδεικνύει ότι το μέτωπο αυτό παραμένει ανοιχτό.» τονίζει ο Δήμος Δραπετσώνας-Κερατσινίου, στην ιστοσελίδα του ενώ συμπληρώνει «Ο Δήμος μας καταδικάζει την άνανδρη φασιστική επίθεση στο σημείο της δολοφονίας, ένα χώρο με ιδιαίτερη συμβολική σημασία για εμάς, ένα χώρο μνήμης που θυμίζει στους κατοίκους της πόλης μας ότι ο αγώνας ενάντια στην απειλή του φασισμού πρέπει να είναι διαρκής στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές μας.»

Η υπογραφή «C-18» που χρησιμοποίησαν τα φασιστοειδή είναι εκείνη της νεοναζιστικής βρετανικής οργάνωσης «Combat 18», η οποία στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για αρκετές δολοφονίες μεταναστών -και όχι μόνο- στο «νησί». Το 18 παραπέμπει στο 1ο και το 8ο γράμμα του αλφαβήτου, δηλαδή A και Η, τα αρχικά του Αδόλφου Χίτλερ. Η εν λόγω οργάνωση, εξυμνείται αρκετές φορές από περιθωριακές νεοναζιστικές γκρούπες στην Ελλάδα.

Πηγή: topontiki.gr

1 σχόλιο:

  1. Μερικές χρήσιμες πληροφορίες εδώ:
    http://www.mixanitouxronou.gr/ematimi-pos-dimiourgithike-to-sinthima-pou-se-oli-tin-evropi-diloni-ton-neonazismo/

    ΑπάντησηΔιαγραφή