Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Χρυσαυγίτες χτύπησαν μετανάστες στην Ομόνοια με σιδηρογροθιές,

"To Σάββατο 14 Φλεβάρη στις 7.30μμ στην οδό Σωκράτους 73, ο Κοφίλ Μοχάμεντ, 21 ετών, εργαζόμενος σε κατάστημα ήρθε αντιμέτωπος με μια ομάδα τριών χρυσαυγιτών. Ήρθαν έξω από την είσοδο του καταστήματος του και άρχισαν να του φωνάζουν: «Θέλεις να σε χτυπήσουμε;» Τους απάντησε «Γιατί θέλετε να με χτυπήσετε; Τι σας έκανα;» Του είπαν «είμαστε Χρυσή Αυγή» και μετά τον έπιασαν και τον τράβηξαν στη μέση του δρόμου και άρχισαν να τον χτυπάνε.. Οι χρυσαυγίτες είχαν σιδηρογροθιά και τον τραυμάτισαν στο μέτωπο και το κεφάλι.Μετά από λίγο έπιασαν ένα δεύτερο μετανάστη, έξω από το κατάστημα, τον Ισμαήλ Μοχάμεντ, 28 ετών. Φώναζαν «όλοι οι Πακιστανοί θα φύγετε από δω.» Αμέσως τον περικύκλωσαν. Ο ένας τον χτύπησε δυνατά στο μάτι με την σιδηρογροθιά, ο δεύτερος στο κεφάλι και ο τρίτος τον έσπρωξε για να πέσει κάτω.

Περνούσαν από το σημείο δύο αστυνομικοί στους οποίους κατήγγειλε ο Ισμαήλ Μοχάμεντ το περιστατικό και ζήτησε να τους συλλάβει. Οι αστυνομικοί του είπαν να πάνε να το καταγγείλει στο Α.Τ. ενώ ο ίδιος είχε αίμα στο πρόσωπο! ΟΙ δύο αστυνομικοί έφυγαν.

Μετά από λίγη ώρα ήρθαν αστυνομικοί με μηχανές που συνέλαβαν δύο από τρείς χρυσαυγίτες. Κάλεσαν τους μετανάστες να πάνε στο κοντινό ΑΤ Ομονοίας. Ένας φώναζε στους αστυνομικούς « Είμαστε έλληνες, είμαστε Χρυσή Αυγή. Γιατί μας πιάνετε;»

Στο Α.Τ. Ομονοίας συνέχιζαν να φωνάζουν διεκδικώντας πλήρη ευθύνη για την επίθεση τους . «Καλά κάναμε και χτυπάμε τους Πακιστανούς. Έτσι θα τους διώξουμε. Απείλησαν τους μετανάστες λέγοντας ότι «όταν βγούμε έξω θα σας δείξουμε.»

Έκαναν μήνυση σε βάρος των φασιστών. Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας.

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής μπροστά στη δίκη τους προχωράνε σε εμφανίσεις των ταγμάτων εφόδου ξανά. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε το παραμικρό έδαφος σε καμία γειτονιά".

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου