Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες ενάντια στη μάζωξη των ανεγκέφαλων της χρυσής αυγής. Γύρω στους 50 αντιφασίστες μαζεύτηκαν απο νώρις και κατέλαβαν το χώρο που είχαν καλέσει οι φασίστες. Ακολουθεί το κείμενο που μοιραστηκε:

Φασισμός: Μια σκληροπυρηνική πολιτική ιδεολογία με βασικά της χαρακτηριστικά την καλλιέργεια του εθνικισμού και της φυλετικής ανωτερότητας, την στρατιωτική πειθαρχεία, την τυφλή υπακοή προς τα ανώτερα αξιώματα, με απώτερο σκοπό την έξαρση της κρατικής εξουσίας που ασκείται ολοκληρωτικά.



Σε μια περίοδο όπου η οικονομική κρίση και η ανασφάλεια για το αύριο κάνει πιο εύπεπτη την προπαγάνδα του νεοφασισμού, πίσω από τη φράση «έξω οι ξένοι», εθνικιστικές ομάδες βρίσκουν ευκαιρία να δράσουν επιχειρώντας να αποκτήσουν πολιτική υπόσταση. Κρυμμένοι πίσω από προσωπεία επιφανειακά νόμιμων κομμάτων (π.χ. Χρυσή Αυγή) και «πολιτικά ορθών» κινήσεων, όπως την δήθεν εναντίωσή τους σε ΔΝΤ και μνημόνιο, εν ονόματι της καθαρότητας της φυλής, επιδιώκουν να περάσουν ιδεολογήματα μίσους, ρατσισμού και ξενοφοβίας. Παρ’ όλα αυτά η πραγματική τους δράση αποκαλύπτεται αν δει κανείς τις δεκάδες καταγεγραμμένες επιθέσεις των μελών τους (ακόμα και ηγετικών στελεχών) κατά μεταναστών και ελλήνων αλληλέγγυων. Επιθέσεις που ξεκινούν από καθημερινούς τραμπουκισμούς, απειλές και ξυλοδαρμούς και φτάνουν μέχρι τα πογκρόμ κατά μειονοτήτων και δολοφονικές επιθέσεις με μαχαίρια. Οι συμμορίτικες πρακτικές αυτών των νοσταλγών απολυταρχικών καθεστώτων, δεν σταματούν εκεί αφού πολύ συχνά αναλαμβάνουν τις «βρώμικες δουλειές» του κράτους, τις οποίες δεν μπορούν να κάνουν απροκάλυπτα οι επίσημοι κρατικοί μηχανισμοί. Υιοθετώντας αυτόν τον παρακρατικό ρόλο δεν μας φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι έχουν την εύνοια της αστυνομίας και συχνά την μεταξύ τους συνεργασία.



«Έπρεπε να μας σταματήσουν όσο ήμασταν μικροί, όταν μεγαλώσαμε ήταν πια αργά» Α. Χίτλερ – Ο αγών μου



Αυτή η επικίνδυνη ρητορική πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα, όσο είναι ακόμα περιορισμένη σε θύλακες νεοναζιστικών οργανώσεων. Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η ελευθερία και όχι η καταπίεση και η επικράτηση του φόβου. Δύναμη είναι να στρέφεσαι ενάντια σε ότι σε εξοργίζει και σε καταπιέζει και όχι στον πιο αδύναμο να αντιδράσει. Η ελευθερία και οι αξίες της να γίνουν η φυσική επιλογή όλων έναντι του μίσους, του ρατσισμού, της υποταγής και του φόβου.



ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ.







Αντιφασίστες/ Αντιφασίστριες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου