Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΣΗΚΩΝΕΙ ΚΕΦΑΛΙ... ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΨΟΥΜΕ

Καβάλα Ώρα Μηδέν!



«Έπρεπε να μας σταματήσουν όσο ήμασταν μικροί, όταν μεγαλώσαμε ήταν πια αργά» Α. Χίτλερ – Ο αγών μου

Όταν επιτέθηκαν στους αντι-εξουσιαστές αδιαφόρησες, γιατί δεν ήσουν αντι-εξουσιαστής. Όταν χτύπησαν τους αριστερούς, δεν είπες τίποτα, γιατί δεν ήσουν αριστερός. Όταν χτύπησαν τους απεργούς και τους «αγανακτισμένους», δε φώναξες, γιατί κοίταζες μόνο την δουλειά σου... και όταν χτύπησαν εσένα, γιατί πλέον ήσουν φτωχός και φώναζες για το ψωμί και την αξιοπρέπειά σου, δεν είχε μείνει κανείς να σε στηρίξει…



Όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικών προτιμήσεων, καταλαβαίνουμε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε μπει σε μία τροχιά δυσμενών εξελίξεων για όλους μας. Αρχικά με την υποδούλωση της χώρας στον οργανισμό των διεθνών τοκογλύφων (ΔΝΤ), η οποία συνοδεύτηκε από έναν, δίχως προηγούμενο, οικονομικό πόλεμο απέναντι σε όλους μας. Κάθε μέρα βλέπουμε βασικά αγαθά να γίνονται όλο και πιο ακριβά (ρεύμα, τρόφιμα,) την ανεργία να αυξάνεται, τους μισθούς να μειώνονται και μικρά καταστήματα να κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Απέναντι σε αυτές τις συνθήκες είναι που αποφασίσαμε να ορθώσουμε το ανάστημα μας και να απαιτήσουμε ένα αύριο που δεν θα είναι εφιαλτικό αλλά θα ζούμε με αξιοπρέπεια.



Την Παρασκευή, 9/12, διοργανώθηκε πορεία ενάντια στην φτώχεια και τον φασισμό. Εκεί είδαμε την πόλη μας να έχει καταληφθεί από ένα στρατό ΜΑΤ λες και είχε ξεκινήσει ο «τρίτος παγκόσμιος πόλεμος». Από την αρχή φάνηκαν οι διαθέσεις τους, που ήταν να διαλύσουν μία πορεία που ζητούσε τα αυτονόητα. Αυτή λοιπόν η επίθεση από το επίσημο κατοχικό κράτος του ΔΝΤ, που έχει ως πρωθυπουργό έναν διορισμένο τραπεζίτη, συνεχίστηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Δημοτικό Κήπο, όπου η συμμορία της «πατριωτικής κίνησης» επιτέθηκε σε μια παρέα νέων, επειδή δεν της άρεσε η κόμμωση της, κάτω από τα βλέμματα «ανδρών» της ομάδας ΔΙΑΣ, φωνάζοντας, μάλιστα, «αν δεν τους μαζέψετε εσείς, θα το κάνουμε εμείς»... με επίδειξη αλυσίδας και μαχαιριού έδειξαν ποιες είναι οι «πατριωτικές» αξίες τους: Ο τσαμπουκάς της συμμορίας σε νέους που συχνάζουν σε πλατείες, είτε επειδή δεν έχουν λεφτά είτε επειδή το έχουν επιλέξει.



Τα παραπάνω περιστατικά, που κάθε άλλο παρά μεμονωμένα είναι, έρχονται να συμπληρώσουν ένα παζλ από «αγαθοεργίες» όπως ο σφαγιασμός γουρουνιού στην Παλιά Μουσική, επειδή ήταν παλιά τζαμί, και ο ξυλοδαρμός μαθητών – γκραφιτάδων το καλοκαίρι. Και τότε είχαν βγάλει πτυσσόμενο γκλοπ και μαχαίρι, ενώ οι αστυνομικοί είχαν φορέσει χειροπέδες στους αιμόφυρτους μαθητές, τους οποίους οδήγησαν στο τμήμα, όπου με σκανδαλώδη τρόπο δέχθηκαν «συστάσεις» από τα φασιστοειδή ενώ η οπλοφορία και οπλοχρησία των “πατριωτών” έκαναν φτερά από τη δικογραφία… Προφανώς θα πήγαν όπου και ο φάκελος της υπόθεσης «Βατοπεδίου» και «Siemens». Μία γεύση του «πατριωτισμού» αυτών που στο μέλλον θα επιτίθενται σε απεργίες και σε όποιον αμφισβητεί τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, πήραμε στις 17 Μαρτίου. Τότε οργάνωσαν αντι-συγκέντρωση σε πορεία διαμαρτυρίας για τον παραλίγο θανάσιμο τραυματισμό του απεργού Γ. Καυκά από τα ΜΑΤ, φορώντας μάλιστα κράνη και κουκούλες: μάλλον άλλοι έχουν το όνομα και άλλοι έχουν την χάρη… Η τελευταία «αγαθοεργία» ήταν η παρεμπόδιση συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στις 6/12 για τα χαράτσια της ΔΕΗ, επιστρατεύοντας σκυλιά μάχης (pit-bull), δείχνοντας ότι το πεδίο δράσης τους έχει επεκταθεί και σε άλλα κοινωνικά κομμάτια και έπεται συνέχεια…



Το σύνθημα και το θεωρητικό υπόβαθρο για αυτές τις επιθέσεις αναπτύχθηκε το Σάββατο 17/12, σε εκδήλωση με τον απόστρατο στρατιωτικό - εθνικιστή Α. Πετρόπουλο, στο ξενοδοχείο Galaxy της αλυσίδας Airotel. Εκεί «μάθαμε» ότι ο Σ. Πέτρουλας ήταν αλήτης, το Πολυτεχνείο οργανώθηκε από τους Εβραίους και την παιδεία την ελέγχουν οι κομμουνιστές και οι αναρχικοί… Μάλιστα κάλεσε τους «πραγματικούς Έλληνες» να προβούν σε δράση… Αυτό που είναι άξιο απορίας είναι ότι οι δήθεν πατριώτες όχι μόνο δεν έχουν κάνει κάποια πραγματική κίνηση ενάντια στην κατοχή από το ΔΝΤ, αλλά στο στόχαστρο τους είναι οι συνεπείς αντι-μνημονιακοί χώροι, ακόμη και οι «Αγανακτισμένοι»… Τόσο «πατριωτισμό» από την εποχή των γερμανο-τσολιάδων, των ταγματασφαλητών και των μαυραγοριτών είχαμε να δούμε… Παρόμοια σιγή ιχθύος επέδειξαν και όταν την Καβάλα επισκέφθηκε ο υποτιθέμενος μεγαλύτερος εχθρός τους, ο Τούρκος υπ. Εξωτερικών. Ο «πατριωτισμός» τους έκανε φτερά, χάριν προφανώς των υποδείξεων της αστυνομίας, χωρίς τις πλάτες της οποίας δεν βγαίνουν στον δρόμο. Στην εποχή της κρίσης το χρηματο-πιστωτικό σύστημα ξεθάβει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας τον φασισμό για να καθυποτάξει την κοινωνία, τους εργαζόμενους και τους νεό-πτωχους. Τόσο σε κεντρικό πολιτικό σκηνικό με την συγκυβέρνηση του ΛΑΟΣ, όσο και στο παρασκήνιο με τις νέο-φασιστικές συμμορίες.



Όσα παραμυθάκια και να μοιράσουν σε μικρά ή μεγάλα παιδιά και όσες ρατσιστικές «φιλανθρωπίες κάνουν από Έλληνες για Έλληνες», δεν μπορούν να κρύψουν τον πραγματικό τους εαυτό: Αυτόν των τραμπούκων της νέας κατοχής, που αναπαράγει όλες εκείνες της σάπιες αξίες του παλιού κόσμου που καταρρέει: Της μισαλλοδοξίας, της μικροψυχίας, της πνευματικής νωθρότητας και της υποταγής. Η εποχή μας βρωμάει από ολοκληρωτισμό, θυμίζοντας την εποχή του μεσοπολέμου (1919-38), τότε που ο καπιταλισμός έβγαλε στο προσκήνιο τον ναζισμό για να σταθεροποιήσει την οικονομία του με το γνωστό αποτέλεσμα: την καταστροφή της Ευρώπης. Ελπίζουμε ότι οι κοινωνίες δεν θα πέσουν για δεύτερη φορά στην ίδια παγίδα, θα κοιτάξουν ψηλά και θα ορθώσουν το ανάστημα τους για μία κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης. Κάτι που δεν εξαρτάται μόνο από εμάς, αλλά απαιτεί και την ενεργό συμμετοχή ακόμη μεγαλύτερων κοινωνικών κομματιών, στον κοινό αγώνα για την απελευθέρωση.



Πολίτες ενάντια στη Φτώχεια και το Φασισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου