Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Αθήνα 2012 : μαρτυρία



Πέρναγα με αμάξι πηγαίνοντας Kύπρου Πατησίων….
Στην αρχή ήταν κλειστός ο δρόμος και τα αμάξια κατευθύνονταν από τον πάνω δρόμο και είχε δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος.Όταν άνοιξε η πατησίων είδα διμοιρίες ΜΑΤ και ασφαλιτομάνι μαζί τους. Μετά είδα μια εικόνα που θα με στοιχειώσει.Τους μαύρους πίσω από τα κάγκελα και όλες τις πραμάτειες τους παρατημένες. Κακώς δεν τράβηξα φωτογραφία γιατί θα γινόταν αμέσως διεθνή. …
Για ποιο λόγο να κυνηγιούνται έτσι; Το μικροεμποριο τους αποτρέπει από το να γίνουν κλέφτες και τους επιτρέπει να βγάζουν ένα μικρό μεροκάματο ως άνθρωποι. Από πότε αυτό έγινε έγκλημα στην χώρα; …

Πάρκο κύπρου πατησίων τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα.

Την έπεσαν ΔΙΑδες μέσα στην πλατεία ενώ καθόταν απλός κόσμος και έβλεπες ακόμη και γυναίκα με το μωρό στην αγκαλιά να τρέχει. Συλλήψεις στα τυφλά μόνο από το χρώμα του δέρματος.

Kάτι περίεργο συνέβαινε. Δεν ήταν μόνο που οι μπάτσοι όρμηξαν στην πλατεία ακάλεστοι ξέροντας ότι εκεί δεν γίνεται νταραβέρι, ήταν που στοχοποίησαν τον πιο αθώο κόσμο και σε αυτό το κλίμα δεν έκαναν φυσικά καμιά διάκριση μεταξύ εμπόρων και χρηστών.Κάτι που πρώτη φορά το είδα να συμβαίνει εκεί. Όλοι όσοι είμασταν κοντά στην πλατεία ή γύρω από αυτή αντιμετωπιζόμασταν από το τσούρμο μηχανόβιων μπάτσων και πεζών ασφαλιτών σαν ένοχοι.

Αυτά συμβαίνουν ενώ οι μπάτσοι τον τελευταίο καιρό σε όλη την Αθήνα προχωρούν σε ένα χουντικό μέτρο προσβολή για ένα δημοκρατικό καθεστώς να ελέγχουν στο άσχετο όποιο αμάξι τους καβλώσει. Στην περιοχή που μένω στο Περιστέρι εδώ και μέρες σταματάνε σε μπλόκα άσχετο κόσμο που περνάει με το αμάξι του και τον ψάχνουν σαν είναι δημόσια απειλή.Αυτό είναι πραγματική χούντα. Είμαστε όλοι ένοχοι μέχρι αποδείξεως του εναντίον.

Και μην ξεχνάμε τι έγινε την τελευταία βδομάδα στις διαδηλώσεις.

Την Κυριακή βάρεσαν ειρηνικό κόσμο που κατέβηκε στον δρόμο μετά από καιρό και έκαναν και συλλήψεις.

Την Τετάρτη έστειλαν την αντιτρομοκρατική οπλισμένη μέσα στους διαδηλωτές.

Είμαι 45 χρονών και πρώτη φορά βλέπω τέτοια πράγματα.

Απλώνουν ένα δίχτυ τρόμου σε όλη την πόλη.

Αυτή η χούντα πρέπει να πέσει. Κάθε μέρα που είναι πάνω από το κεφάλι μας ξεφτιλίζει την αξιοπρέπεια μας.

Πρώτη φορά δημοσιεύω καταγγελία στο ιντιμίντια και ζητώ συγγνώμη για το προσωπικό ύφος.

Τα σημερινά που έζησα με φρίκαραν και είμαι ακόμη σε κατάσταση σοκ και πολύ φορτισμένος συναισθηματικά.

Θέλω να τους δω να πέφτουν.

Είμαι 45 χρονών και θέλω να ζήσω την εξέγερση που θα τους διαλύσει.

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ

απο εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου