Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Καβάλα: Μικροφωνική για εργατικά ατυχήματα & αντιφασισμό

Μικροφωνική, με μοίρασμα κειμένων, πραγματοποιήθηκε στον Δημοτικό Κήπο, σήμερα Σάββατο 28/1, από τις 12 έως τις 2 περίπου. Κρεμάστηκε πανό που έγραφε:

"ΊΜΙΑ 96, 3 ΝΕΚΡΟΙ

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ 100 ΝΕΚΡΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ"



Κείμενο από Αυτόνομο Στέκι:

Χωρίς αμφιβολία η περίοδος που διανύουμε, ιδιαίτερα από το 2010 και μετά, χαρακτηρίζεται από σαρωτικές αλλαγές, σίγουρα καθόλου ευχάριστες… Η μεσαία τάξη, που αποτελούσε την ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας, αλλά μαζί της και τα χαμηλότερα στρώματα δέχονται μία άνευ προηγουμένου επίθεση. Η διαδικασία φτωχοποίησης που μας επιβάλλεται δεν περιορίζεται μόνο σε μειώσεις μισθών – συντάξεων, αλλά συνοδεύεται και από μία γενικότερη υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου (υγεία, παιδεία, ασφάλιση κ.α.). Τώρα που το πάλαι ποτέ «αμέρικαν ντριμ»(αμερικανικό όνειρο) του καταναλωτικού παράδεισου έχει καταρρεύσει και βιώνουμε για τα καλά στο πετσί μας ότι όλες οι κοινωνίες, ουσιαστικά και παντού, είναι χωρισμένες σε μία υπερ-εθνική ελίτ που συσσωρεύει πλούτο και σε όλους εμάς τους υπόλοιπους, που θα γίνουμε οι σύγχρονοι είλωτες, μπορούμε να μιλήσουμε για την ανάγκη απόκτησης ταξικής συνείδησης.



Νέα εργατική τάξη – προλεταριάτο δεν είναι απλώς οι εργαζόμενοι στην βιομηχανία, αλλά κάτι πιο σύνθετο. Είμαστε όλοι οι εργαζόμενοι, άνεργοι ή ημι-απασχολούμενοι που δεν έχουμε ιδιοκτησία σε μέσα παραγωγής ή διανομής (εργοστάσια, βιομηχανίες, αλυσίδες σούπερ μάρκετ κ.α.), αλλά εξαρτόμαστε από το μεροκάματο (μισθωτή εργασία). Είμαστε και όσοι από άλλα χαμηλά στρώματα (αγρότες, αυταπασχολούμενοι κ.α.) ενώνουμε την φωνή μας με τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Είμαστε όσοι έχουμε αποκτήσει συνείδηση της πραγματικής μας θέσης και ορίζουμε με βάση αυτή, συμμάχους και αντίπαλους.



Οι νεκροί μας -θύματα του ταξικού πολέμου-, που δεν θα μνημονεύσει καμία πλουτοκρατία ή οι νέο-φασιστικές συμμορίες, ανέρχονται σε εκατοντάδες κάθε χρόνο μόνο στην Ελλάδα. Άνθρωποι απλοί που έπεσαν στον καθημερινό αγώνα για επιβίωση, κάτω από άσχημες συνθήκες εργασίας και υπό τον εκβιασμό της ανάγκης για λίγα ευρώ. Αυτοί που δεν σκοτώθηκαν στα «δοξασμένα» πεδία των μαχών μεταξύ κρατών, που ακόμη και αυτοί οι τελευταίοι είναι στην καταγωγή αδερφοί εργάτες που τους διέταξαν ή αποπλάνησαν οι ενίοτε αντιμαχόμενες πλουτοκρατίες, προκειμένου να διασφαλίσουν τα γεωπολιτικά συμφέροντα τους. Σε αυτή την κατηγορία του εργατικού ατυχήματος εν μέσω «θερμού επεισοδίου» κατατάσσονται και οι 3 νεκροί των «Ιμίων ΄96», που την μνήμη τους καπηλεύονται οι διάφορες νέο-φασιστικές συμμορίες. Ένα θερμό επεισόδιο που κατασκεύασε η Τ. Τσιλέρ για να αποσπάσει την προσοχήτου τουρκικού λαού από ένα σκάνδαλο συνεργασίας της με την μαφία που είχε αποκαλυφτεί. Θυμίζει τίποτα από τα σκάνδαλα της Siemens ή του Βατοπεδίου; Μπας και σε Ελλάδα και Τουρκία ισχύουν λίγο πολύ τα ίδια πράγματα;



Οι νέο-φασιστικές συμμορίες δεν στρέφονται μόνο ενάντια στους μετανάστες, αλλά πλέον και στους έλληνες – ντόπιους εργάτες που διεκδικούν. Η χιτλερική οργάνωση Χρυσή Αυγή, που θα παραβρεθεί (Τ.Ο. Σερρών) στην φασιστοσύναξη για τα Ίμια στην Καβάλα, εξέδωσε ανακοίνωση ενάντια στους απεργούς εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Απεργοί σε αγώνα διαρκείας για την επαναπρόσληψη συναδέλφων τους, που δεν δέχτηκαν την πεντάωρη εργασία. Η ντόπια «Πατριωτική Κίνηση» οργάνωσε αντι-συγκέντρωση για την πορεία αλληλεγγύης στον απεργό Γ. Καυκά, ενώ προσφάτως, για να ετοιμάσει και το ανάλογο κλίμα, ανέβασε στο μπλογκ της βίντεο ενάντια στις απεργίες με ομιλητή τον «Μπουμπούκο» (Α. Γεωργιάδη), υπουργό της κατοχικής κυβέρνησης του ΔΝΤ. Αυτοί είναι οι «πατριώτες» που αύριο θα χτυπούν τον έλληνα – ντόπιο εργάτη, όταν θα καταφεύγει στην απεργία ή άλλο μέσο, για να διεκδικήσει να ζει με αξιοπρέπεια. Αυτοί είναι που μέσω του εθνικισμού και του ρατσισμού θα προσπαθήσουν να κόψουν τους διαύλους συνεργασίας με το προλεταριάτο των γύρω χωρών. Απέναντι σε όλα αυτά, να αναπτύξουμε ένα αυτόνομο εργατικό κίνημα που, όχι μόνο θα αντιπαρατεθεί στον φασισμό, αλλά πάνω από όλα θα ανατρέψει τις σύγχρονες συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης και θα βάλει τις βάσεις για μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο.



Αν η ελληνική πλουτοκρατία μοιραζόταν τα κέρδη της μαζί μας, ίσως και να είχαμε λόγους να παριστάνουμε τους «πατριώτες».



Συνειδητά με τους νέο-πτωχούς και το παγκόσμιο προλεταριάτο



ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΕΚΙ ΚΑΒΑΛΑΣ









Κέιμενο από πρωτοβουλία αντι-φασιστών/ριών



ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

(Τα παρακάτω αποσπάσματα είναι μεταφερμένα κατά λέξη από την ιστοσελίδα της πατριωτικής κίνησης, από την ενότητα “Οι θέσεις μας”. Οι υπογραμμίσεις και τα σχόλια στις παρενθέσεις δικά μας.)



ΠΑΤΡΙΔΑ - ΕΘΝΟΣ – ΚΡΑΤΟΣ

Κάτω από μια στέγη που λέγεται Εθνικό Κράτος με την ίδια γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα, την θρησκεία και κυρίως το αίμα (;;;), το Έθνος είναι αυτό που δημιουργεί ευκολότερα διότι αντιλαμβάνεται καλύτερα τον εαυτό του. (ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Προφανώς τόσο οι ψευτοπατριώτες της Πατριωτικής Κίνησης όσο και της Χρυσής Αυγής θα μας περάσουν όλους από αιματολογικές εξετάσεις για να διαπιστώσουν ποιοι είναι οι πραγματικοί έλληνες...οι μη καθαροί προφανώς θα απελαθούν μαζί με τους μετανάστες ή μήπως θα σταλούν στα κρεματόρια;)



ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Θεωρούμε την Αστυνομία αναπόσπαστο κομμάτι του Εθνικού Κράτους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Ελλήνων Πολιτών. Η καταστολή είναι και αυτή απαραίτητη όταν κριθεί αναγκαία. (Τόσο αναπόσπαστο κομμάτι που όταν τα μέλη της Πατριωτικής Κίνησης βγαίνουν για γκράφιτι, η Ελληνική Αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια, ενώ όταν βγαίνουν νεαροί γκραφιτάδες, τότε η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με την Πατριωτική Κίνηση ξέρουν να τους χτυπούν...γιατί απλά το κρίνουν αναγκαίο.)



ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

Η δικαιολογία της Παγκοσμιοποίησης σε κάθε τι αντίθετο που είναι αληθινό αποκαλείται ρατσισμός. Το μεγαλείο του Έλληνος όμως δεν θα μπορούσε ποτέ να συγκριθεί με ένα Βουσμάνο ή έναν Νομάδα. Αντιθέτως θεωρούμε ρατσισμό το να προσπαθεί κάποιος να φέρει σε ένα επίπεδο ίδιο, τον Ελληνισμό και την προσφορά του, με έναν Ασιατικό ή οποιονδήποτε άλλον. Σε ότι αφορά την γενικότερη προσφορά του δικού μας πολιτισμού και την ανωτερότητά του σε σύγκριση με κάποιους άλλους δεν τίθεται θέμα συζήτησης. (Κοινώς οι ψευτοπατριώτες μάς λένε “Δεν είμαστε εμείς ρατσιστές, απλά οι άλλοι είναι κατώτεροι από εμάς, τους έλληνες και τον ελληνικό πολιτισμό”. Αυτός είναι και ο ορισμός του ρατσισμού.)



ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Η μόνη θρησκεία που θα πρέπει να απαγορευθεί διά ροπάλου είναι ο εβραιο-σιωνισμός διότι τον καθιστούμε ως άμεσα υπεύθυνο για την κατάσταση της οποίας βρισκόμαστε όλοι σήμερα. (Ο Χίτλερ θα ήταν πολύ περήφανος για τους έλληνες ομοϊδεάτες του της Πατριωτικής Κίνησης Καβάλας.)



ΟΙΚΟΥΜΕΝΟΠΟΙΗΣΗ

Θέλουμε έναν κόσμο ελεύθερο όπου ο Ινδός θα ζει στην Ινδία, ο Κινέζος στην Κίνα και ο Έλληνας στην Ελλάδα (μετά φυσικά από αιματολογικές εξετάσεις που θα αποδεικνύουν την καταγωγή αλλά και την “καθαρότητα”!!!). Θέλουμε έναν κόσμο όπου θα μπορούμε να θαυμάζουμε τον πολιτισμό ή την κουλτούρα τους εκεί από όπου ξεκίνησε και όχι στην Αθήνα ή σε άλλες ελληνικές πόλεις. (ποιον πολιτισμό θα “θαυμάζουν”; Τον “κατώτερο”;)



Το πραγματικό της πρόσωπο η Πατριωτική Κίνηση Καβάλας το έδειξε όταν κάποια μέλη της έσφαξαν και κάρφωσαν το κεφάλι χοίρου στην πόρτα του Χαλιλ Μπέη τζαμί (Παλιά Μουσική) στην Παναγία, όταν χτύπησαν σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία 2 γκραφιτάδες, όταν 10 μέλη της κυνηγούσαν με μαχαίρι και αλυσίδα και τραυμάτισαν Σάββατο βράδυ στο Δημοτικό Κήπο έναν ανήλικο απλά επειδή είχε υιοθετήσει την punk κουλτούρα...



Γι'αυτό λοιπόν μην πέφτετε στην παγίδα τους! Οι φασίστες πάντοτε ξέρουν να μεταμφιέζονται κατάλληλα μέχρι να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο, όπως έκαναν οι ομοϊδεάτες τους στο παρελθόν (Μουσολίνι, Χίτλερ και λοιποί δικτάτορες).



Αντι-πληροφόρηση

Αυτο-οργάνωση

Αντίσταση σε κάθε μορφής φασισμό/ρατσισμό



Αντιρατσιστές-Αντιφασίστες/Αντιρατσίστριες-Αντιφασίστριες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου