Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΔΙΚΗ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 30/1

ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΟΧΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΜΙΣΟΥΣ


Αντιφασιστική Συγκέντρωση, Δευτέρα 30/1

9 π.μ. στο ΕΦΕΤΕΙΟ (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως)

Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία “ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ”, καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση που θα γίνει τη Δευτέρα 30/1 στις 9 π.μ. στο 3μελές Εφετείο (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως) με κατηγορούμενους πάνω από 30 μέλη της νεοναζιστικής συμμορίας των “Αυτόνομων Εθνικιστών”. Είναι κάποιοι από τους συνολικά 44 που είχαν συλληφθεί στις 23 Γενάρη 2010, αρκετή ώρα αφού είχαν επιτεθεί σε αντιρατσιστική-αντιφασιστική συγκέντρωση τοπικών φορέων των Αμπελοκήπων και είχαν απωθηθεί από τους συγκεντρωμένους. Μεταξύ των κατηγορουμένων ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, αγαπημένο παιδί του Καρατζαφέρη, ο μόνος από όλους τους επιτιθέμενους που κρίθηκε προφυλακιστέος καθώς είχε καταδικαστεί πριν κάποια χρόνια για αντίστοιχη επίθεση σε μέλη αριστερών οργανώσεων ενώ στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ.

Την ώρα που το ΛΑΟΣ συμμετέχει στην Κυβέρνηση Παπαδήμου με υπουργούς, η υπόθεση της Πανόρμου αποδεικνύει περίτρανα πως το συγκυβερνών κόμμα του Καρατζαφέρη για το οποίο στάζουν μέλι άλλοι κυβερνητικοί εταίροι, εκτός από τη συνέπειά του να συγκατατίθεται και να εφαρμόζει μέτρα βαρβαρότητας κατά των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, καλύπτει φασιστικές συμμορίες που επιτίθενται κατά διαδηλωτών, μεταναστών και μελών εργατικών σωματείων που αντιστέκονται. Παρά την προσπάθεια των νοσταλγών της χούντας του ΛΑΟΣ να καλύψουν την άμεση συγγένεια των στελεχών τους με τους νεοναζί του δρόμου και να εμφανιστούν ως καθωσπρέπει κοινοβουλευτικό κόμμα, τα γεγονότα αποκαλύπτουν ξανά και ξανά το πραγματικό τους πρόσωπο. (Είχε προηγηθεί η αναγκαστική “διαγραφή” από τον Καρατζαφέρη του υποψήφιου δημάρχου Θήβας Τούτουζα που εμφανιζόταν σε φωτογραφίες να κρατά λοστό και να συμμετέχει σε ομάδα κρούσης Χρυσαυγιτών στον Άγιο Παντελεήμονα, ενώ παλιότερα είχε ανακληθεί η υποψηφιότητα του πρώην αρχι-Χρυσαυγίτη Ζαφειρόπουλου από τις λίστες του ΛΑΟΣ την τελευταία στιγμή πριν από τις εκλογές του 2009.)

Πρόκειται για μια δίκη από σειρά δικών που ακολουθούν με ακροδεξιούς κατηγορούμενους για ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις. Υπό το φως της ημέρας – και καναλιών που τους παίζουν μέρα νύχτα – οι φασίστες με γραβάτα χύνουν το δηλητήριο τους για τους «εχθρούς» μετανάστες, την «προδοτική» Αριστερά και τα «ανεύθυνα» συνδικάτα που στο όνομα της «εθνικής προσπάθειας» θα έπρεπε να κάτσουν να κατακρεουργηθούν από τους έλληνες εργοδότες. Ενώ τη νύχτα οι επιθέσεις και τα μαχαιρώματα πολλαπλασιάζονται – με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την δολοφονική επίθεση με μαχαίρι σε αφγανό η οποία εκδικάζεται στις 20/3 με κατηγορούμενη μεταξύ άλλων τη γνωστή τηλεαστέρα της Χρυσής Αυγής-«κάτοικο Άγιου Παντελεήμονα» Θέμιδα Σκορδέλη. Οι νοσταλγοί της χούντας και του Χίτλερ που συγκροτούν σύγχρονα “τάγματα εφόδου” επιχειρούν να κερδίσουν έδαφος πάνω στις καταστροφικές πολιτικές των κυβερνήσεων (όπου συμμετέχουν ομοϊδεάτες τους) αποκρύπτοντας τις ευθύνες των “από πάνω” για την φρίκη που ζούμε φορτώνοντας τα πάντα στους μετανάστες, τους άστεγους, τους τοξικομανείς, τους διαδηλωτές, τους συνδικαλιστές. Δεν θα τα καταφέρουν. Αγωνιζόμαστε για να στείλουμε πίσω στις τρύπες τους τις συμμορίες των φασιστών. Παλεύουμε ενάντια στους πραγματικούς υπαίτιους για την φτώχεια και την ανεργία, για μια ζωή με αξιοπρέπεια χωρίς χαράτσια και μνημόνια. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην εξαθλίωση και όχι ενάντια στους εξαθλιωμένους.

Να καταδικαστούν οι φασίστες δολοφόνοι – Διάλυση των νεοναζιστικών συμμοριών – Γειτονιές αλληλεγγύης, όχι ρατσιστικού μίσους!

Στη συγκέντρωση της Δευτέρας, καλούν: Α’ σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Αττικής, Β’ ΕΛΜΕ Αθηνών, 5μελής ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός,
Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία “ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου