Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ραντεβού θανάτου με τους «συναγωνιστές»

Μια οικονομική διαφορά ύψους 800 ευρώ (!) για ποσότητα αναβολικών που δεν παραδόθηκε, στάθηκε η αιτία της διπλής δολοφονίας στη Μάνη, με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία.

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις της διπλής δολοφονίας στη Μάνη, που ήρθαν χθες στο φως της δημοσιότητας, από τις οποίες προκύπτει ότι και οι δύο 18χρονοι δράστες ήταν συνηθισμένοι σε έναν κόσμο βίας και -χωρίς φραγμό- προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα για μια οικονομική διαφορά μόλις 800 ευρώ, σχεδιάζοντας και εκτελώντας το άγριο έγκλημα.

Η οικονομική διαφορά ήταν μεταξύ του 18χρονου Παναγιώτη Μ. και του 26χρονου Κωνσταντίνου Σγούρου. Ο πρώτος είχε παραγγείλει αναβολικά της προαναφερόμενης αξίας και ο δεύτερος δεν τα είχε παραδώσει.

Εγιναν φίλοι στον πάγκο

Είχαν γνωριστεί στα γυμναστήρια, όπου έκαναν bodybuilding, έχοντας «χτυπήσει» κι οι δυο τατουάζ το σήμα της σβάστικας στο σώμα τους. Καθώς, όπως φαίνεται, είχαν μάθει να λύνουν τις διαφορές τους με τη βία, ο 18χρονος αποφάσισε να «ξεκαθαρίσει» το θέμα και έδωσε ραντεβού στον 26χρονο, με το πρόσχημα ότι θέλει να του δείξει ένα καλό αυτοκίνητο.

Οπως υποστήριξε αργότερα στους αστυνομικούς, πήρε μαζί του και μια καραμπίνα γιατί «φοβόταν τον Σγούρο, που ήταν μεγαλύτερος και πιο χειροδύναμος», και ζήτησε από τον φίλο του τον 18χρονο Νίκο Μ. να πάει μαζί του.

Από τις φωτογραφίες του, όμως, στο facebook προκύπτει ότι ήξερε να χειρίζεται καραμπίνες, αναρτούσε μάλιστα σχόλια για την ευθυβολία και την αποτελεσματικότητά τους. Από την πλευρά του ο 26χρονος πήρε μαζί του τον δικό του φίλο, τον 25χρονο Γιάννη Κομμάτη, τον οποίο σκόπευε να κάνει και κουμπάρο του στον επικείμενο γάμο του.

Οταν τα δύο θύματα έφτασαν με τη μοτοσικλέτα τους στο σημείο όπου τους είχαν υποδείξει οι δύο 18χρονοι, επιβιβάστηκαν σε ένα φορτηγάκι, με τη δικαιολογία ότι ο δρόμος ήταν κακοτράχαλος μέχρι την περιοχή του χωριού Γαϊτσές.

Καθώς όμως ο Σγούρος κατάλαβε ότι ο 18χρονος τους είχε φέρει σε ερημικό σημείο, εκνευρισμένος -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- τον έβγαλε από το αυτοκίνητο, πιάνοντάς τον από τον λαιμό. «Πού μας πας, βρε μαλάκα, στην ερημιά;», φέρεται να του είπε και τον πήρε παράμερα, ενώ από την άλλη πλευρά περπατούσε ο Κομμάτης.

Φοβούμενος, όπως ισχυρίστηκε ο 18χρονος Νίκος Μ. (γόνος γνωστής οικογένειας της Μεσσηνίας με «ηχηρό» επώνυμο), ότι θα του έκαναν κακό, πήρε την καραμπίνα από το αγροτικό φορτηγάκι, με το οποίο είχαν φτάσει κοντά στο φαράγγι της Κοσκάραγας, και έτρεξε προς το μέρος τους. Τότε ο 18χρονος Παναγιώτης Μ. έτρεξε κι έφυγε μακριά και -με καθαρό πλέον το πεδίο- ο φίλος του άρχισε να πυροβολεί από πολύ κοντά τα θύματά τους, που αιφνιδιασμένα δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.

Αρση απορρήτου

Στη συνέχεια, όπως είπαν οι δυο 18χρονοι, μέσα στον φόβο και τον πανικό τους επιχείρησαν να εξαφανίσουν τα πτώματα. Ομως, οι ερασιτεχνικές κινήσεις τους και το γεγονός ότι η τελευταία συνομιλία του 26χρονου ήταν με τον 18χρονο Παναγιώτη Μ. -όπως προέκυψε από την άρση απορρήτου και τις μαρτυρίες που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί- οδήγησαν τις διωκτικές αρχές στην εξιχνίαση του διπλού εγκλήματος. Το όπλο του εγκλήματος παρελήφθη από τη Σήμανση της ΕΛ.ΑΣ., όπως και η μοτοσικλέτα.

Αργά χθες το μεσημέρι οι 18χρονοι -την υπεράσπιση του ενός ανέλαβε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας- οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Καλαμάτας, απ’ όπου και έλαβαν προθεσμία για τη Δευτέρα, ώστε να προετοιμάσουν τις απολογίες τους στον ανακριτή.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου