Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

“Η οικογενειοκρατία γάγγραινα του Ελληνισμού!” (κλεμμένο)


Ξέρουμε ότι το ρεπορτάζ του κυριακάτικου Έθνους για τους διορισμούς της Φαμίλιας του Αρχηγού λέει μόνο μικρό μέρος της αλήθειας για τα τεκταινόμενα στα ενδότερα της ναζιστικής συμμορίας. Οι οικογενειακές σχεσεις, οι κουμπαριές και οι “κουμπαριές”, οι σχέσεις υπαλληλίας, όπου οι απο πάνω κρατάνε τους από κάτω αλλά την ίδια στιγμή κρατιούνται κιόλας απ’ αυτούς, είναι περισσότερες, βαθύτερες και απείρως πιο σύνθετες από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Η προσπάθεια να τα βάλεις σε μια σειρά και να τα αποτυπώσεις σε μια εικόνα είναι δύσκολη και σίγουρα περιέχει λάθη.

Όμως, έστω κι έτσι, η εικόνα της οικογενειοκρατίας στη Χρυσή Αυγη (θυμηθείτε, εκτός της Φαμίλιας Μιχαλολιάκου, και το παράδειγμα των ευρωβουλευτών) είναι τόσο εκτεταμένη που μπορεί να συγκριθεί μόνον με την Οικογένεια Μητσοτάκη. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η αμοιβαία φιλοφρόνηση που υπάρχει ανάμεσα στις δύο Φαμίλιες, ούτε η τοπολογία των Οικογενειών (Μάνη οι Μιχαλολιάκοι, Κρήτη οι Μητσοτάκηδες).Αν υπολογίσει κανείς σε 8.000 ευρώ τους βουλευτικούς μισθούς, 3.000 τους συνεργάτες της Βουλής, 8.000 με 9.000 τους μισθούς λογιστών και δικηγόρων (έτσι ακούγεται, δεν φταίμε εμείς, ρωτήστε αυτούς που τα λένε!) και κάποια χιλιάρικα για τα επαγγελματικά στελέχη, η Οικογένεια (με τη στενή της έννοια: γυναίκες, παιδιά, αδέλφια, ανίψια, κουμπάροι, “κουμπάροι” και υπάλληλοι) καθαρίζει περίπου 100.000 ευρώ το μήνα! Καθόλου άσχημα αν σκεφτεί κανείς τον σαματά που έκαναν τόσο η Χρυσή Αυγή όσο και τα κόμματα του “συνταγματικού τόξου” για την δήθεν διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης (στην πραγματικότητα, οι μισθοί των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, οι μετακλητοί υπάλληλοι, οι επιστημονικοί συνεργάτες και τα βουλευτικά προνόμια παραμένουν όλα άθικτα).

“Γάγγραινα του ελληνισμού η οικογενειοκρατία” τιτλοφορούσε άρθρο του στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής ο “δρ” Ηλίας Ηλιακόπουλος. Πρώτη και τελευταία φορά που θα συμφωνήσουμε!

Ένα ερώτημα μόνο: με 100.000 ευρώ τον μήνα (για την Οικογένεια με την αρκετά στενή της έννοια), γιατί δεν κάνετε καμιά περικοπή για να πληρώσετε και κανέναν από τους δικηγόρους των “συναγωνιστών” που σαπίζουν “στα κελιά της τιμής”;

Ή μήπως, όπως είπε και ο Πατέλης στο Ρουπακιά, ισχύει η χρυσαυγίτικη αρχή: “Κόψε το λαιμό σου”;

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου