Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Τα όπλα της Χρυσής Αυγής /// Διαβάστε το ΥΠΟΜΝΗΜΑ της Πολιτικής Αγωγής

(σελ. 84) Η παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ήταν πλατιά διαδεδομένη στους κόλπους της οργάνωσης. Η είσοδος στη Βουλή επέτρεψε σε ηγετικά στελέχη της οργάνωσης τη λήψη άδειας κατοχής νόμιμων όπλων, αλλά δεν μετέβαλε τη γενικότερη αναφερθείσα πρακτική.

Με κεντρική κατεύθυνση της οργάνωσης, αμέσως μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, τον Μάιο του 2012, 15 μέλη της (10 βουλευτές, 1 πρώην βουλευτής, 2 υπάλληλοι της Βουλής, 1 επιστημονικός συνεργάτης και 1 υπάλληλος του κόμματος) έκαναν αίτηση για τη χορήγηση άδειας οπλοφορίας (αρχείο ΑΔΕΙΕΣ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑΣ στο: ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ). Το κείμενο των ως ανω 15 αιτήσεων ήταν πανομοιότυπο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις την απαιτούμενη ιατρική εξέταση για τη χορήγηση όπλου υπογράφει ο Παρασχάκης Κωνσταντίνος, ψυχίατρος και στέλεχος της οργάνωσης. Είναι πλέον γνωστό ότι οι βουλευτές της οργάνωσης έκαναν υπέρβαση της νόμιμης χρήσης των όπλων αυτών όπως προκύπτει ενδεικτικά από τις περιπτώσεις:

της κηδείας του πραξικοπηματία στρατηγού Ντερτιλή στο Α’ Νεκροταφείο την 31/01/2013 κατά την οποία εκδηλώθηκε καταιγισμός πυροβολισμών από όπλα που, μετά από σχετική πραγματολογική έρευνα, αποδείχτηκε ότι ανήκαν στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Η. Παναγιώταρο και Ευστ. Μπούκουρα (βλ. αρχεία 1273 και 1346 ΕΛΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ στο: ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ). Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία η οποία έχει σταλεί στη Βουλή για άρση τ

ης βουλευτικής ασυλίας των εμπλεκόμενων βουλευτών. της επίθεσης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενή στον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη μετά την απαγόρευση του ρατσιστικού συσσιτίου που αποπειράθηκε να στήσει η οργάνωση στην Πλατεία Συντάγματος την 02/05/2013, κατα την οποία ο Γερμενής τραυμάτισε ένα 12χρονο κορίτσι και αποπειράθηκε να χρησιμοποιήσει το όπλο του, αποτράπηκε ωστόσο από τη φρουρά του Δημάρχου Αθηναίων της δράσης τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Βόλο την 29/09/2012, κατά την οποία ο βουλευτής της οργάνωσης Π. Ηλιόπουλος επέδειξε το όπλο του σε δημόσια θέα με σκοπό την τρομοκράτηση των παρευρισκομένων κατοίκων που διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία της Χρυσής Αυγής Ωστοσο, η δυνατότητα νόμιμης κατοχής όπλων δεν αναιρεί την ευρύτατη κατοχή και χρήση παράνομων οπλοστασίων από τους συμμετέχοντες στην οργάνωση Χρυσή Αυγη, είτε ως ηγετικά στελέχη είτε ως μέλη. Εξάλλου, ο ίδιος ο βουλευτής της οργάνωσης Ηλ. Κασιδιάρης είχε δηλώσει ότι η βουλευτική ιδιότητα σημαίνει την “πιο εύκολη” κατοχή όπλων, αποκαλύπτοντας έτσι ότι η κατοχή όπλων ήταν και πριν ευρύτατα διαδεδομένη στην οργάνωση, έστω και εκτός των προβλέψεων του νόμου.

Από τη δικογραφία (αρχείο 1277, ΕΛΑΣ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ στο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ) προκύπτει η παράνομη κατοχή των ακόλουθων πυροβόλων όπλων από μέλη της Χρυσής Αυγής και πλέον κατηγορούμενους για εγκληματική οργάνωση:

1. Πιστόλι με αριθμό σειράς No: J42729 και εγχάρακτες ενδείξεις μεταξύ άλλων «VZOR70»,

2. Περίστροφο με αριθμό σειράς No: W011566 μάρκας AMADEO ROOSSI,

3. Κάννη με εγχάρακτες ενδείξεις μεταξύ άλλων «JK» και κυρίως σώμα από ένα πυροβόλο όπλο-καραμπίνα με εγχάρακτες ενδείξεις μεταξύ άλλων «MOSSBERG MV 90882D»,

που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στη διάρκεια νομότυπης έρευνας στην οικία του κατηγορούμενου Νίκου Μιχαλολιάκου.

4. Καραμπίνα με αριθμό σειράς No: MV 75927F μάρκας MAVERICK mod.88,

5. Πιστόλι μάρκας «CZ 99» με αριθμό σειράς No: 150254,

που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στη διάρκεια νομότυπης έρευνας στην οικία του κατηγορούμενου Νίκου Μίχου.

6. Λειόκαννο επαναληπτικό όπλο (καραμπίνα- Pump action), με πτυσσόμενο κοντάκιο, μήκους κάνης 53,2 cm και συνολικά (με κοντάκιο πλήρως ανεπτυγμένο) 102,4cm., ενώ η αποθήκη του είναι χωρητικότητας επτά (7) φυσιγγίων και το όπλο του μπορεί να δεχθεί συνολικά οκτώ (8) φυσίγγια,

7. Λειόκαννο επαναληπτικό όπλο (καραμπίνα-Pump action), διαμετρήματος (GAUGE) 12, μοντέλο DEFENDER, κατασκευής της εταιρείας “WINCHESTER REPEATING ARMS COMPANY”/Η.Π.Α., με αριθμό σειράς “L 1576245”, το οποίο έχει σταθερό κοντάκιο, με μήκος κάνης 47,6 cm και συνολικό μήκος 98,7 cm, η δε αποθήκη του είναι χωρητικότητας επτά (7) φυσιγγίων και το όπλο μπορεί να δεχθεί συνολικά οκτώ (8) φυσίγγια, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στη διάρκεια νομότυπης έρευνας στην οικία του κατηγορούμενου Ηλία Κασιδιάρη στο Πικέρμι.

8. Λειόκαννο ημιαυτόματο όπλο (καραμπίνα), διαμετρήματος (GAUGE) 12, μοντέλο “Μ2”, κατασκευής “Benelli Armi S.p.A./Ιταλίας, με αριθμό σειράς Μ781286C, με σταθερό κοντάκιο, μήκους κάνης 50 cm και συνολικό μήκος 104,5 cm, το οποίο μετασκευάστηκε, έτσι ώστε η αποθήκη του να είναι χωρητικότητας πέντε (5) φυσιγγίων και το όπλο να μπορεί να δεχθεί συνολικά έξι (6) φυσίγγια, που βρέθηκε και κατασχέθηκε στη διάρκεια νομότυπης έρευνας στην οικία του κατηγορούμενου Ευστάθιου Μπούκουρα στην Κρύα Βρύση Κορινθίας.

9. Πιστόλι μάρκας BAIKAL αριθμό σειράς No: ΤΡΒ 2826, που βρέθηκε και κατασχέθηκε στη διάρκεια νομότυπης έρευνας στην οικία του κατηγορούμενου Ιωάννη Λαγού.

10. Πιστόλι μάρκας EKOL Sava Magnum με αριθμό No: ESV8120048, που βρέθηκε και κατασχέθηκε στη διάρκεια νομότυπης έρευνας στην οικία του κατηγορούμενου Σταύρου Σαντοριναίου.

11. Καραμπίνα μάρκας MAVERICK με αριθμό σειράς No: MV62876S, που βρέθηκε και κατασχέθηκε στη διάρκεια νομότυπης έρευνας στην οικία του κατηγορούμενου Χρήστου Κυριτσόπουλου.

12. Κάννη κυνηγετικού όπλου στο σώμα της οποίας υπάρχουν μεταξύ άλλων οι εγχάρακτες ενδείξεις «CHAMBERED FOR 2¾ AND 3 IN. SHELLS», που βρέθηκε και κατασχέθηκε στη διάρκεια νομότυπης έρευνας στην οικία του κατηγορούμενου Θεόδωρου Στεφά.

13. Υποφυλακτήρας μαύρου χρώματος μετά κάννης στην οποία υπάρχει αυτοκόλλητο με έντυπες ενδείξεις μεταξύ άλλων «KARTAL»,

14. Πιστόλι με εντυπωμένη την ένδειξη «Μ 1911Α1-67»,

15. Περίστροφο με εγχάρακτη ένδειξη «62643»,

16. Πιστόλι εκτόξευσης βεγγαλικών με εγχάρακτη ένδειξη «200», που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στη διάρκεια νομότυπης έρευνας στην οικία της κατηγορουμένης Βενετίας Ποπόρη.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου