Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Ποιος είναι ο συνήγορος του χρυσαυγίτη Μπούκουρα;

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πόσο αντισυστημικοί είναι…

Κατά της εισαγγελικής πρότασης, με την οποία ζητήθηκε η παραπομπή του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Μπούκουρα σε δίκη προσέφυγε ο κατηγορούμενος καταθέτοντας αίτηση αποφυλάκισης στο Συμβούλιο Εφετών.

Συνήγορος του κατηγορουμένου; Ο πρώην οικονομικός Εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης, που μαζί με τον Γρηγόρη Πεπόνη ήταν οι πρώτοι που υπηρέτησαν το θεσμό του οικονομικού Εισαγγελέα.

Μετά την παραίτησή του από το εισαγγελικό σώμα, ανέλαβε την υπεράσπιση του Στάθη Μπούκουρα και στράφηκε κατά του πρώην συναδέλφου του Ισίδωρου Ντογιάκου, που πρότεινε την παραπομπή σε δίκη του ανεξάρτητου βουλευτή.

«Από τη μελέτη της σχετικής δικογραφίας και την εκτίμηση του αποδεικτικού υλικού, σχημάτισα την πεποίθηση ότι ο Ευστάθιος Μπούκουρας είναι αθώος. Το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως, έχοντας στους ώμους μου 32 και πλέον χρόνια εμπειρίας και λειτουργηματικής διαδρομής».

Στην αίτηση που κατατέθηκε σήμερα ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών, γίνεται «επίθεση» κατά της εισαγγελικής πρότασης παραπομπής 70 κατηγορούμενων για εγκληματική οργάνωση, αλλά και του ίδιου του εισαγγελικού λειτουργού.

«Ο κ. Εισαγγελέας επιχειρεί στην πρόταση του να “δαιμονοποιήσει” εκφράσεις που χρησιμοποιούν πολλοί πολιτικοί όταν ομιλούν, στο πλαίσιο του να δείξουν στον κόσμο την αφοσίωση τους στο έργο που έχουν κληθεί να παράγουν, όπως οι λέξεις ‘’μάχη’’, ‘’τελική νίκη’’, ‘’ανήκω στον στρατό της Χρυσής Αυγής’’, ‘’στρατιώτης’’», επισημαίνεται στην αίτηση και εξηγεί -παραθέτοντας παραδείγματα από αποσπάσματα συνεντεύξεων βουλευτών άλλων κομμάτων- ότι «οι λέξεις, όταν χρησιμοποιούνται από έναν πολιτικό δεν έχουν την κυριολεκτική τους σημασία».

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος βουλευτής αναφέρει, μέσω της αίτησης αποφυλάκισης, ότι «ο κ. Εισαγγελέας, χωρίς να είναι απαραίτητη η αναφορά της ομιλίας μου Βουλή στην πρόταση για παραπομπή μου, επέλεξε για πολλοστή φορά, να χρησιμοποιήσει οτιδήποτε αποδεικνύει την ευαισθησία και την αληθινή ποιότητα της προσωπικότητας μου, είτε να το αποκρύψει, όπως έκανε με τους μάρτυρες που ήρθαν και κατέθεσαν για την προσωπικότητα μου και την παρουσία μου στην Κορινθία, ή να το απαξιώσει πλήρως».

Στην αίτηση αποφυλάκισης ακόμη επισημαίνεται:

«Είναι λογικά αδιανόητο να κρατείται προσωρινώς ο κ Μπούκουρας, ως ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων, την στιγμή που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το κόμμα της ΧΑ και να είναι ελεύθερη η μισή και πλέον κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος».

- See more at: http://left.gr/news/synigoros-toy-hrysaygiti-mpoykoyra-o-proin-oikonomikos-eisaggeleas-sp-moyzakitis?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+leftgr+%28left.gr%29#sthash.M5LdgF2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου