Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Ρεπορτάζ του Channel 4: "Ξέπλυμα χρήματος, προστασία και εκβιασμοί - Χρηματοδοτώντας τη Χρυσή Αυγή"

Στο ρεπορτάζ του βρετανικού καναλιού, γίνονται καταγγελίες επίσης για τα τάγματα εφόδου των χρυσαυγιτών τα οποία χρησιμοποιούσαν κατά των πολιτικών τους αντιπάλων αλλά – όπως αναφέρουν μάρτυρες – τα... υπενοικίαζαν σε όποιον τα είχε ανάγκη!

Το δίκτυο επιχειρηματιών από την ζωνη

Σε μια από τις σημαντικότερες υποθέσεις, ένα δίκτυο επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη ναυπηγική βιομηχανία, φέρονται να ανέμειξαν τη Χρυσή Αυγή στην συνεχιζόμενη αντιπαράθεσή τους με τις συνδικαλιστικές ενώσεις, οι οποίες δεν αποδέχονταν μειώσεις στους μισθούς και περιορισμό των δικαιωμάτων, αναφέρει το βρετανικό κανάλι.

"Γνωρίζουμε ότι υπήρξε απ' ευθείας πληρωμή από τα αφεντικά της ναυπηγοεπισκευαστικής στο Πέραμα" δηλώνει ο Καμπαγιάννης και αναφέρεται σε μια δωρεά της τάξης των 240.000 λιρών στο κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Επίθεση στο ΚΚΕ και πληρωμένο σωματείο

Ο Σωτήρης Πουλικογιάννης, πρόεδρος των μεταλλεργατών δηλώνει στο βρετανικό κανάλι ότι η συναλλαγή αυτή "οδήγησε στην ωμή επίθεση 50 τραμπούκων της Χρυσής Αυγής, εναντίον του ιδίου και άλλων μελών του σωματείου".

"Στις 12 Σεπτεμβρίου μας επιτέθηκαν. Στις 17 Σεπτεμβρίου, σε μια συγκέντρωση που έγινε στα γραφεία τους, ανακοίνωσαν ότι θα ιδρύσουν το δικό τους συνδικαλιστικό σωματείο στο Πέραμα. Αυτό ήταν κάτι νέο. Κανένας δεν είχε μιλήσει για σωματείο της Χρυσής Αυγής μέχρι εκείνη τη στιγμή. Μετά, στις 18 Σεπτεμβρίου ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε, με ορισμένους από τους ιδρυτές του σωματείου να εμπλέκονται (στο έγκλημα)", δηλώνει ο Μπουκογιάννης και συνεχίζει:

"Στις 19 του μηνός, μια μέρα μετά τη δολοφονία και ενώ όλη η χώρα έβραζε, ο τότε πρόεδρος της ένωσης των εργοδοτών προσλαμβάνει τον βασικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής".

Το Channel 4 αναφέρει ότι αυτό το "εναλλακτικό" σωματείο δημιουργήθηκε με την υπόσχεση με προσφέρει σταθερή απασχόληση σε αντάλλαγμα για χαμηλότερους μισθούς στα ναυπηγία και για να συντρίψει το Κομμουνιστικό Κόμμα που κυριαρχεί στο σωματείο των μεταλλεργατών.

Ξέπλυμα χρήματος

Ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, που μιλά on camera, υποστηρίζει ότι κατέθεσε στον εισαγγελέα στοιχεία για το πως το κόμμα της Χρυσής Αυγής ξέπλυνε το χρήμα που πήρε μέσω offshore εταιριών που στήθηκαν από τον οικονομικό διευθυντή του κόμματος και τη σύζυγό του.

Δίκτυο προστασίας σε Νίκαια και Άγιο Παντελεήμονα

Σύμφωνα με τον ίδιο η Χρυσή Αυγή διαχειριζόταν ένα δίκτυο προστασίας στη Νίκαια και τον Αγιο Παντελεήμονα «εκβιάζοντας καταστηματάρχες και μετανάστες και προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε επιχειρηματίες που ήθελαν να επιτεθούν σε αντιπάλους τους, με την συνεργασία των αστυνομικών αρχών».

- See more at: http://left.gr/news/reportaz-toy-channel-4-xeplyma-hrimatos-prostasia-kai-ekviasmoi-hrimatodotontas-ti-hrysi-aygi#sthash.erZc1ji1.vKOlGq4v.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου