Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΤΑΝ Η ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ

"Περιπολούν" οπλισμένοι στο κέντρο της πόλης, επιτίθενται στους ανύποπτους πρόσφυγες, καταγράφουν τις επιθέσεις και ανεβάζουν τα "κατορθώματά" τους στο Ιντερνετ



Κυκλοφορούν με μαχαίρια και ρόπαλα και χτυπούν "στο ψαχνό" ανύποπτους μετανάστες που κυκλοφορούν στις γειτονιές της Αθήνας. Περήφανοι για τα "κατορθώματά" τους, καταγράφουν τις επιθέσεις τους σε βίντεο και φωτογραφίες, που ανεβάζουν αμέσως μετά στο YouTube, στο Facebook και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι οργανωμένες επιθέσεις των μελών ακροδεξιών οργανώσεων σε βάρος μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα έχουν πυκνώσει επικίνδυνα τον τελευταίο καιρό. Περισσότερα από 15 περιστατικά έχουν καταγγελθεί στην Αφγανική Κοινότητα της Ελλάδας. Επιθέσεις έχουν δεχθεί επίσης μετανάστες από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, την Αφρική και αλλού.

Τα θύματα που δεν έχουν τολμήσει να μιλήσουν υπολογίζονται σε πολύ περισσότερα. Χτυπήματα έχουν αναφερθεί, πέρα από το κέντρο της Αθήνας, και σε Νίκαια, Ρέντη, Αγίους Αναργύρους και Πειραιά.

"Θέλουν να σκοτώσουν"

Οι ομογάλακτοι του Νορβηγού δολοφόνου Μπρέιβικ επιτίθενται χωρίς καμία αφορμή με πρωτοφανή αγριότητα στα θύματά τους. Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για απρόκλητες επιθέσεις με μαχαίρια και σιδηρογροθιές, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί ακόμη και αεροβόλα όπλα. Συχνά "περιπολούν" με μηχανάκια στις διάφορες περιοχές και εντοπίζουν τα στέκια των μεταναστών.

Οταν μπορούν, καταφέρουν πανομοιότυπες επιθέσεις σε άτυπα τζαμιά: πρώτα τα πυρπολούν με βόμβες μολότοφ και έπειτα πετούν μέσα σκουπίδια και ακροδεξιά φέιγ βολάν. Οταν ολοκληρώσουν το βίαιο έργο τους, δεν διστάζουν να "ανεβάσουν" το αποδεικτικό υλικό στο Ιντερνετ και να υπερηφανευτούν για τη δράση τους, αυτοπροσδιορίζοντας τους εαυτούς τους ως "ακτιβιστές της Χρυσής Αυγής".

"Οι επιθέσεις συμβαίνουν εδώ και πολύ καιρό, όμως τώρα φαίνεται πως θέλουν να σκοτώσουν", λέει στο "Εθνος της Κυριακής" ο πρόεδρος της Αφγανικής Κοινότητας Γιονούς Μοχάμαντι. "Εκμεταλλεύονται το πρόβλημα που όντως υπάρχει στο κέντρο και ...καθαρίζουν..., όπως λένε, τις γειτονιές, προσκαλώντας και άλλους να πράξουν το ίδιο. Για τον λόγο αυτό, στείλαμε επιστολή στο γραφείο του πρωθυπουργού, προκειμένου να ληφθούν μέτρα, ώστε να μη θρηνήσουμε νεκρό στο κέντρο της Αθήνας".

"Μετά την ψήφιση του νόμου για το τζαμί, οι επιθέσεις με μαχαίρια έχουν αυξηθεί", λέει ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αθηναίων και στέλεχος της Κίνησης "Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή".

"Το Σαββατοκύριακο 10-11 Σεπτέμβρη έγινε κανονικό πογκρόμ σε βάρος των Πακιστανών μεταναστών, με αποτέλεσμα δεκάδες τραυματίες από ρόπαλα και μαχαίρια, ενώ 35 κατοικίες λεηλατήθηκαν. Οι συμμορίες των φασιστοειδών δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και όπλα. Και όλα αυτά συνέβαιναν παρουσία αστυνομικών. Ενα αυτοκίνητο καταστράφηκε μπροστά στην είσοδο του ΑΤ Ασπροπύργου από τη φασιστική συμμορία που καταδίωξε μέχρι εκεί τραυματίες μετανάστες που πήγαν να καταγγείλουν τις επιθέσεις που δέχτηκαν".

Το τελευταίο θύμα των ρατσιστικών επιθέσεων, ο 24χρονος αιτών άσυλο Ραχίμι Α., νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο "Σωτηρία", ύστερα από επίθεση που δέχθηκε από ομάδα περίπου 15 ατόμων έξω από το σπίτι του στην πλατεία Αττικής. Οι ναζιστές δεν δίστασαν να τον μαχαιρώσουν στο στήθος... Είχε προηγηθεί μία ολόκληρη εβδομάδα με επιθέσεις και ξυλοδαρμούς αλλοδαπών που τύχαινε να εντοπιστούν από τα μέλη των ακροδεξιών συμμοριών. Δεκάδες μετανάστες κατέληξαν σε νοσοκομεία.

Η κυρία του Αγ. Παντελεήμονα

"Κατά τη συνήθη πρακτική της, η ομάδα με επικεφαλής την πασίγνωστη κυρία του Αγίου Παντελεήμονα πήγε στο ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα για να ζητήσει "προστασία" τάχα, την ώρα που στο ΑΤ είχαν προσέλθει τα θύματα για να καταγγείλουν τις δολοφονικές επιθέσεις. Η Αστυνομία τους προσήγαγε, τους συνέλαβε και τους παρέπεμψε στο Αυτόφωρο για πρώτη φορά. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει το τέλος των φασιστικών επιθέσεων", επισημαίνει ο Π. Κωνσταντίνου.

"Οι ενέργειες αυτές γνωρίζουμε ότι δεν αντιπροσωπεύουν την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, αλλά, αντίθετα, αμαυρώνουν και προσβάλλουν τη δημοκρατική συνείδηση του φιλόξενου ελληνικού λαού και γι' αυτό θεωρούμε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα προτού πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις", καταλήγει ο Γ. Μοχάμαντι.

Η παραμόρφωση στο βίντεο των επιθέσεων σε βάρος μεταναστών που έχουν ανεβάσει οι ίδιοι οι "πρωταγωνιστές" του στο YouTube δεν μπορεί να κρύψει την αγριότητά τους. Στο πρότυπο των ομοϊδεατών τους από το εξωτερικό, τα φασιστοειδή προβάλλουν τα "χτυπήματά" τους ως ανδραγαθίες, ως πράξεις που αξίζει να τις προβάλουν για να βρουν μιμητές.

Στο ίδιο μοτίβο και το προφίλ τους στο Facebook. Ανατριχιαστικές είναι οι φωτογραφίες με τα όπλα και τη σβάστικα ζωγραφισμένη στα μπράτσα τους. Το εφιαλτικό σκηνικό συμπληρώνουν και τα σχόλια που στάζουν μίσος για οποιονδήποτε δεν ταιριάζει στα άρια πρότυπά τους...

ΑΠΟ ΕΔΩ

2 σχόλια:

  1. το τι κανανε οι κατικοι σας μαρανε ρε....

    την εγλκληματικοτητα των αληταραδων λαθρομεταναστων....που σκοτωσαν τον ανθρωπο δεν σας νοιαζει ε ?

    εβεβαια τι να σας νοιαξεις εσεις εχετε το μυαλο στην εποχη της ζουγκλας περαστικα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποιον ανθρωπο ρε καθηστερημενε διαβασες το αρθρο??
      και να σκοτωσε ενας μεταναστης τι σημαινει οτι πρεπει να τους κυνηγαμε???οταν δηλαδη συμφωνα με τη λογικη (του παρολογου) σου σκοτωσει ενας ελληνας θα πρεπει να κυνηγαμε ελληνες???γιατι για τους ελληνες πολιτικους της νδ και του πασοκ που τοσα χρονια μας κλεβουν δε λες τπτ και ολα τα ρηχνεις στους μεταναστες??εισαι κατευθυνομενος η απλα βλακας??

      Διαγραφή