Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΞΥΛΟ ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ. ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Στα Χανιά απο τις 11 είχε αρχίσει να μαζεύεται κόσμος στο προκαθορισμένο σημείο συνάντησης το μικρό πάρκο επι της λεωφόρου δημοκρατίας, δίπλα στο δεσποτικό, Το ραντεβού είχαν δώσει μαθητές-δάσκαλοι και φοιτητές και ακολούθησε πολύς κόσμος που είχε μαζευτεί και απο τις δύο πλευρές του δρόμου συνολικά γύρω στα 200 άτομα. Κάποια στιγμή έκαναν την εμφάνιση τους μπάτσοι μπροστά στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί και στην συνέχεια 15-20 φασίστες με μερικές μίζερες ελληνικές σημαίες, κουκουλωμένοι και προκλητικοί. Κατα την διάρκεια της παρέλασης ακούγονταν δυναμικά αντιμνημονιακά και αντιφασιστικά συνθήματα με ιδιαίτερη γιούχα όταν πέρασε ο στρατός. Τα τάγματα παρέλαυναν γρήγορα-γρήγορα λες και ήθελαν να τελειώσουν μια ώρα νωρίτερα και όταν πέρασε και το τελευταίο σωμα του στρατού, τότε ο κόσμος κατέβηκε στον δρόμο, και ξεκίνησε να τις παίζει με τα ΜΑΤ που απωθούσαν με ασπίδες. Επαιξε ξύλο με τα ΜΑΤ και ο πολύς κόσμος μπήκε σε πoρεία. Μόλις κατέβηκε ο κόσμος στον δρόμο, κατέβηκαν και τα φασιστοειδή με επιθετική διάθεση προς την παρέμβαση αλλά μόλις είδαν πως η παρουσία τους ήταν εξοργιστική το έβαλαν στα πόδια με τρείς απο αυτούς να παίρνουν ότι τους αξίζει και ο ένας να φεύγει με ασθενοφόρο. Το μπροστά κομμάτι της παρέμβασης για 30-40 μέτρα συνέχιζε να τις παίζει με τους μπάτσους, με τον κόσμο που παρακολουθούσε να τους βρίζει και να πετάει καφέδες και νερά και να ενσωματώνεται στην πορεία. Ακολούθησε πορεία στην λ. δημοκρατίας μέχρι την αγορά απο 1.500 άτομα ίσως και περισσότερα. Η πορεία έκανε μια στάση και μετά συνέχισε με 500-600 άτομα προς παλιό λιμάνι, σαρπηδόνος και κουμ-καπί.

Μια συντρόφισσα χτυπήθηκε στο κεφάλι απο μπάτσο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έγιναν εξετάσεις και ευτυχώς είναι καλά. Κάποια φασιστάκια που έσκασαν στο νοσοκομείο κυνηγήθηκαν και εκεί όπου οι μπάτσοι τους φυγαδευσαν.

Πολύς "αγανακτισμένος" κόσμος είχε μαζευτεί απέναντι απο τους επισήμους όπου και τους έκραζε , αλλά και εκεί υπήρχε κορδόνι απο μπάτσους με ασπίδες κτλ.

Οι επίσημοι, που ούτε καν γνωρίζουμε ποιοι τριτοκλασσάτοι είχαν έρθει, φυγαδεύτηκαν.

Αν κάποιος ήταν σήμερα στην παρέλαση θα μπορούσε να δεί πολύ άνετα πως λειτουργεί το σχέδιο του κράτους "μπάτσοι και φασίστες πηγαίνουν χέρι χέρι " στα Χανιά τον τελευταίο καιρό.

ΑΠΟ ΕΔΩ

ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΕΔΩ

3 σχόλια:

  1. Ξύλο σε φασίστα στα Γιάννενα

    http://anegkefalistan.blogspot.com/2011/10/up-down.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φασισμος ειναι η ανελευθερια λογου μουργο, και εσεις εκει εχετε τα πρωτεία.....

    ερχεται η ώρα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το οτι οι φασιστες ειστε αγραμματοι το ξεραμε, αλλα ομολογω οτι δε περιμενα να εισαι τοσο καθυστερημενος που να μη μπορεις να κανεις ουτε ενα ψαξιμο στι wikipedia

    "Ο φασισμός είναι ριζοσπαστικἠ και αυταρχική πολιτική ιδεολογία και μαζικό κίνημα που έχει ως στόχο να θέσει το έθνος, το οποίο ορίζει βάσει αποκλειστικών βιολογικών, πολιτισμικών ή/και ιστορικών συνθηκών, υπεράνω κάθε άλλης αξίας και να δημιουργήσει μια κινητοποιημένη εθνική κοινότητα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή