Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΠΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ.

ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΥ

undefined

Την Τρίτη 22 Μάη, ο βουλευτής Αχαίας της χρυσής αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί πολιτικά το γεγονός της τραγικής δολοφονίας του 29χρονου Θανάση Λαζανά από μετανάστες τα ξημερώματα του Σαββάτου 19 Μάη, αλλά και για να καρπωθεί προς όφελος της ναζιστικής του γκρούπας την αγανάκτηση και την οργή των κατοίκων της περιοχής των Ιτεών, των συγγενών και των φίλων του νεκρού, παρευρέθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού super b στο κέντρο της Πάτρας.

Άμεσα, περίπου 20 αναρχικοί, αντιεξουσιαστές και αντιφασίστες σύντροφοι και συντρόφισσες κινήθηκαν αυθόρμητα προς τα γραφεία του σταθμού όπου στην είσοδό του ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με το εν λόγω σκουλήκι. Αφού έφαγε μερικές ψιλές και του αποσπάστηκε το υλικό που είχε στην κατοχή του (περιοδικά της χα από τη δεκαετία του '90!), οι σύντροφοι αποχώρησαν.

Να σημειωθεί ότι ο Μιχάλης Αρβανίτης είναι γνωστός φασίστας της Πάτρας αλλά και όλου του ελλαδικού χώρου, δικηγόρος του παρακρατικού τραμπούκου της οννέδ και δολοφόνου του αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, Γιάννη Καλαμπόκα, ενώ έχει τολμήσει να εκδώσει κι ένα κατάπτυστο βιβλίο που διαστρεβλώνει τα γεγονότα της δολοφονίας μη διστάζοντας να πει πως ο Τεμπονέρας μπορεί και να δολοφονήθηκε κατά λάθος από τους δικούς του, συνεχίζοντας να κυκλοφορεί ανενόχλητος στην πόλη και να διατηρεί δικηγορικό γραφείο επί της οδού Φιλοποίμενος 56. Χαρακτηριστικά επίσης, οι ίδιοι οι ακροδεξιοί της φασιστοφυλλάδας του “στόχου” τον ευχαριστούν δημόσια για την ανάληψη των δικαστικών τους υποθέσεων αφιλοκερδώς.

Όσο για το γνωστό ρουφιάνο Απόστολο Βουλδή που τον συνόδευε, να γνωρίζει πως μπορεί να του χαρίστηκε αυτή τη φορά η επιλογή του να δώσει βήμα στον εν λόγω φασίστα, αλλά θα πρέπει να βάλει καλά στο μυαλό του πως η μοίρα του δε θα είναι η ίδια την επόμενη φορά που θα επιλέξει να προβάλλει τις ρατσιστικές και μισάνθρωπες θέσεις των εχθρών της ελευθερίας. Όταν την ίδια ώρα τα τσιράκια του διεξάγουν πογκρόμ σε βάρος όλων των μεταναστών που ζουν στην πειραϊκή-πατραϊκή αποδίδοντας την ευθύνη της δολοφονίας του 29χρονου συνολικά σε όλους όσοι κατάγονται από άλλες περιοχές του κόσμου και έχουν διαφορετικό χρώμα, είναι τουλάχιστον επικίνδυνο να συνδιαλέγεσαι με τον πολιτικό τους πάτρονα. Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών...

Ο “κύριος” Αρβανίτης έχει πάρει εδώ και πολλά χρόνια θέση στον κοινωνικό και ταξικό πόλεμο με την πλευρά του κράτους και των παρακρατικών του συμμοριών επομένως καλά θα κάνει να μην κλαίγεται δεξιά κι αριστερά για την επίθεση που δέχτηκε. Είναι ο ηθικός αυτουργός πολύ πιο βίαιων επιθέσεων που έχουν πραγματοποιηθεί σε βάρος ντόπιων αγωνιστών και μεταναστών εργατών. Εις το επανιδείν λοιπόν... κι αυτή τη φορά άλλοι θα παν στα γουναράδικα!

ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

*τη μνήμη του αδικοχαμένου νεκρού δεν την τιμά κανείς κυνηγώντας όλους τους εξαθλιωμένους ανθρώπους που ζουν στην πειραϊκή πατραϊκή και αποδίδοντας τους συλλογική ευθύνη για ένα έγκλημα που δεν διέπραξαν από κοινού, αλλά οξύνοντας τον αγώνα όλων των καταπιεσμένων, ντοπιων και ξένων, ενάντια στον καθημερινό δολοφόνο των ζωών όλων μας, στον καπιταλισμό και το κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου