Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

"Κόκκινη κάρτα" στους Χρυσαυγίτες από το νοσοκομείο Σωτηρία


"Κόκκινη κάρτα" έδειξαν στη Χρυσή Αυγή για την ελληνική αιμοδοσία από το Νοσοκομείο Σωτηρία.


Η Χρυσή Αυγή σχεδίαζε εδώ και καιρό αιμοδοσία προκειμένου να δημιουργηθεί μία τράπεζα αίματος μόνο για Έλληνες. "Αίμα ελληνικό και μόνο για Έλληνες", όπως έλεγαν τα μέλη της ναζιστικής συμμορίας. Οι Χρυσαυγίτες να διαθέσουν αυτό το αίμα σε δημόσια νοσοκομεία.

Το Νοσοκομείο Σωτηρία και η Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών υποστήριξαν πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί αφού τέτοιου είδους διακρίσεις δεν μπορούν να γίνουν.

Σύμφωνα με το iatropedia.gr ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σωτηρία, Γιάννης Στεφάνου τόνισε: "Δηλώνω κατηγορηματικά πως τηρείται ότι ισχύει για όλους τους αιμοδότες. Όλοι δίνουν αίμα με τους διεθνείς κανόνες και αυτό διατίθεται σε κάθε ασθενή που έχει ανάγκη ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα και κόμμα. Δεν δεχόμαστε καμία παρέμβαση".

Άμεση ήταν και η αντίδραση από την Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΕΙΝΑΠ) η οποία τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι: "Θεωρώντας δεδομένο ότι δεν μπορεί να είναι αληθινή η είδηση πως δημόσιο νοσοκομείο έκανε δεκτή τέτοια παράλογη, αντιεπιστημονική, παράνομη και ρατσιστική μεθόδευση, περιμένουμε άμεσα επίσημες κατηγορηματικές διαψεύσεις από τα νοσοκομεία και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου