Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Φασίστες και μπάτσοι το βιολί τους στην Νίκαια...

Μετά την αντιφασιστική πορεία στη Νίκαια....

 Την Παρασκευή 6 Ιούλη το βράδυ, μία μέρα μετά το μεγαλειώδες αντιφασιστικό συλλαλητήριο που συντάραξε τη Νίκαια,  συμμορία της Χρυσής Αυγής σε συνεργασία με την αστυνομία έστησαν μία επιχείρηση τρομοκράτησης σε βάρος πακιστανών μεταναστών στην περιοχή της Νίκαιας.

Γύρω στις 10.30 το βράδυ ομάδα Χρυσαυγιτών που φορούσε μπλουζάκια με αυτόν τον τίτλο με μηχανές επιτέθηκαν με γροθιές σε πακιστανούς μετανάστες που κάθονταν έξω από το σπίτι τους στην Οδό Ικτίνου 15. Αμέσως έτρεξαν και μπήκαν μέσα στην αυλή του σπιτιού κλείνοντας την πόρτα. Τότε έσπασαν τη πόρτα με σφυριά και μπήκαν μέσα στο σπίτι τραυματίζοντας τρεις μετανάστες. Η είδηση κυκλοφόρησε αμέσως με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν άλλοι πακιστανοί μετανάστες από την περιοχή. Αμέσως εμφανίστηκαν περιπολικά και άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ που τους προέτρεψαν να διαλυθούν.

Λίγα μέτρα πιο κάτω και ενώ μια ομάδα πακιστανών έφευγε από το σπίτι τότε η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές 14 ατόμων.

Έτσι η αστυνομία συνέλαβε αυτούς που έτρεξαν να βοηθήσουν τα θύματα και άφησε τους χρυσαυγίτες να κυκλοφορούν ανενόχλτοι στη Νίκαια χωρίς να προβεί σε καμία ενέργεια. Στη συνέχεια και ενώ γύρω στις 12.30 το βράδυ πήγαν στο αστυνομικό τμήμα δύο από τους χτυπημένους, μαζί με τον πρόεδρο του ανοιχτού σχολείου Μεταναστών Πειραιά Φώτη Ανδρεόπουλο να καταθέσουν μήνυση στο αστυνομικό τμήμα Νίκαιας παρεμποδίστηκαν να υποβάλουν τη μήνυση με τη δικαιολογία ότι στο τμήμα υπάρχει φόρτος εργασίας λόγω των 14 προσαχθέντων.

Το αποτέλεσμα ήταν να ξενυχτήσουν όλο το βράδυ στο τμήμα και να καταφέρουν να υποβάλουν μήνυση στις 12 το μεσημέρι της επόμενης μέρας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου