Σάββατο 19 Απριλίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ



Το πρωί της Πέμπτης 17/4 έγινε στα Γιάννενα το προγραμματισμένο δικαστήριο μετά από μήνυση που κατέθεσε o γνωστός ασπόνδυλος της πόλης Χρήστος Τσώλης (υπόψηφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Χρυσή Αυγή) κατά δυο συντρόφων για εξύβριση και απειλές. Οι σύντροφοι είχαν συλληφθεί τη Δευτέρα το βράδυ και κρατήθηκαν στην ασφάλεια μέχρι την Τρίτη, που η δίκη πήρε αναβολή για σήμερα στις 12.

Στις 11 η ώρα συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο γύρω στα 60 άτομα με πανό και φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα. Αμέσως εντοπίστηκαν τέσσερεις φασίστες απέναντι, τους οποίους οι σύντροφοι περιποιήθηκαν δεόντως. Γρήγορα μαζεύτηκε μια διμοιρία ΜΑΤ και όλη η ομάδα ΔΙΑΣ της πόλης. Ακολούθησε μικροσυμπλοκή με τους συγκεντρωμένους, που απομακρύνθηκαν κάποια μέτρα αλλά κράτησαν στο πεζοδρόμιο, φωνάζοντας συνθήματα. Σιγά σιγά μαζευόταν περισσότερος κόσμος.

Μετά από λίγο, γύρω στους 15 φασίστες (γνωστοί της πόλης και της γύρω περιοχής, παραπάνω δεν είναι) περνώντας δίπλα από την καφετέρια στην οποία κάθονταν οι κατηγορούμενοι, ο δικηγόρος υπεράσπισης και οι μάρτυρες υπεράσπισης, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να τους τρομοκρατήσουν απειλώντας τους. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν συντεταγμένα προς το δικαστικό μέγαρο. Όταν πέρασαν δίπλα από το αντιφασιστικό μπλοκ και παρόλο που οι αστυνομικοί μπήκαν στη μέση, ξεφτιλίστηκαν από τους συντρόφους και έφαγαν καφέδες και φτυσίματα. Γρήγορα κρύφτηκαν πίσω από τους μπάτσους.

Αργότερα, οι αστυνομικοί άνοιξαν και αφού έκαναν κορδόνι γύρω από τους ασπόνδυλους, μας άφησαν κι εμάς να μπούμε στη δικαστική αίθουσα.

Μετά από λίγο ο υποψήφιος αντιπεριφϋρειάρχης της Χρυσής Αυγής Γιάννης Γιώτης έσερνε τον τρομοκρατημένο μηνυτή και καθώς πλησίαζε στην προστασία των μπάτσων χαιρέτησε ναζιστικά προς το μέρος των συγκεντρωμένων αντιφασιστών/αντιφασιστριών, προκαλώντας την οργή τους.

Το δικαστήριο κράτησε περίπου δύο ώρες. Αρκετοί σύντροφοι κάθισαν μέσα στην αίθουσα. Άλλοι πολλοί σύντροφοι κάθισαν στην είσοδο του δικαστικού, όπου φώναζαν συνθήματα. Στο τέλος, οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν. Οι μπάτσοι φυγάδεψαν τους φασίστες από την πίσω πόρτα. Ακολούθησε συντεταγμένη αντιφασιστική πορεία στο κέντρο της πόλης. Κατά τη διάρκεια της πορείας, μαθεύτηκε ότι οι φασίστες είχαν φυγαδευτεί από τους μπάτσους έξω από το γνωστό Γκραν Σεράι. Άμεσα οι αντιφασίστες και αντιφασίστριες μετακινήθηκαν προς τη νομαρχία για να διαφυλάσσουν το κέντρο της πόλης γιατί αυτή η πόλη έμεινε και θα μείνει πάντα καθαρή από φασίστες.

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ, ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΘΑ ΣΑΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΥ ΑΛΗ ΠΑΣΑ

ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΗ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑ, ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΝΕΟΝΑΖΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΘΑ ΝΙΩΣΕΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ...

Αντιφασίστες - Αντιφασίστριες

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου