Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Νέα στοιχεία: Η πραγματική-πραγματική ιστορία πίσω από το στημένο ρεπορτάζ στο “Πρώτο Θέμα” για τις “γριούλες που πηγαίνουν στο ΑΤΜ” με την προστασία της Χρυσής Αυγής

Πιάνουμε το νήμα της ιστορίας, εκεί που το άφησε ο “Ιός” και ο Δημήτρης Ψαρράς, και δίνουμε ορισμένα στοιχεία ακόμη, για να φανεί η μεγαλύτερη εικόνα.

Ολοι θυμούνται αυτή την απίστευτη αθλιότητα του άτυπου χρυσαβγίτικου Γραφείου Τύπου και PR και Image Making της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” και του συντάκτη της Παναγιώτη Σαββίδη. Τον Απρίλιο του 2012, λίγο πριν τις εκλογές, ο Σαββίδης (υποτίθεται ότι) έκανε ρεπορτάζ στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και (υποτίθεται ότι) βρήκε δυο γριούλες που πηγαίνουν στην τράπεζα (υποτίθεται) μόνο με τη συνοδεία φουσκωτών της ναζιστικής συμμορίας, καθώς «φοβούνται επειδή οι μετανάστες κάνουν ληστείες, και γι’ αυτό φοράνε μόνο τη βέρα τους, φοβούμενες ότι έγιναν μειονότητα μέσα στην ίδια τους τη χώρα». Νομίζει κανείς ότι μιλάει στέλεχος της ΧΑ, και όχι δυο τυχαίες γιαγιάδες που (υποτίθεται ότι) βρήκε ο Σαββίδης στα πλαίσια της δημοσιο”γραφικής” του “έρευνας”.



Δεν άργησε η αποκάλυψη πως όλο αυτό ήταν μια καλοστημένη απάτη. Την αποκάλυψη έκανε ο Δημήτρης Ψαρράς, το φθινόπωρο του 2012, στο βιβλίο του (σελίδα 380), “Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής, Ντοκουμέντα από την ιστορία και τη δράση μιας ναζιστικής ομάδας”, εκδόσεις Πόλις, Οκτώβριος 2012 (κλικ εδώ)

Η μία από τις δυο κυρίες είναι η Ερωφίλη Πλωμαρίτη, μητέρα του Αλέξανδρου Πλωμαρίτη, τοπάρχη της Χρυσής Αυγής, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Αθηνών με τον συνδυασμό Μιχαλολιάκου στις Δημοτικές του 2010, υποψήφιου βουλευτή Α’ Αθηνών στις εκλογές του 2012, και “πρωταγωνιστή” του βραβευμένου ντοκιμαντέρ “The Cleaners” του Κώστα Γεωργούση. Για τον Πλωμαρίτη, είχαμε γράψει κι εδώ, «Ο χρυσαβγίτης υποψήφιος βουλευτής με το ρατσιστικό παραλήρημα για “φούρνους και σαπούνια”, στο πλάι του lieutenant Κασιδιάρη, στην μεγάλη του στιγμή»:
http://xyzcontagion.wordpress.com/2013/03/11/plomaritis-dipla-se-kasidiari/

«[...] Αλέξανδρος Πλωμαρίτης, ο γνωστός πολιτευτής της ναζιστικής συμμορίας, ο ίδιος που έγινε γνωστός πανελληνίως, πρώτα από το στημένο ρεπορτάζ της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, με την “γιαγιά των ΑΤΜ” (όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Ψαρράς στο βιβλίο του), και στη συνέχεια, πανευρωπαϊκώς και παγκοσμίως γνωστός από το αδιανόητο παραλήρημα για “φούρνους και σαπούνια“, από το γνωστό βίντεο του βρετανικού Channel-4, κλικ εδώ.

Με την προβολή του ντοκιμαντέρ, τον Σεπτέμβριο του 2013, το παζλ συμπληρώνεται με μερικά κομμάτια ακόμη. Διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του Ιού:

«Ετσι στήθηκε το ρεπορτάζ με τις γριούλες Η μητέρα του χρυσαυγίτη τοπάρχη Αλ. Πλωμαρίτη πρωταγωνιστούσε στο ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος» για τους αδύναμους που ζητούν προστασία από τη Χ.Α.

Παρά το γεγονός ότι έχουμε αποκαλύψει εδώ και έναν χρόνο το γεγονός ότι ήταν στημένο το ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος” με τις γριούλες να πηγαίνουν στο ΑΤΜ υπό την προστασία χρυσαυγιτών, πολιτικοί αναλυτές εξακολουθούν να αναμασούν την ίδια προπαγανδιστική ιστορία.

Το πραγματικό γεγονός είναι ότι η κυρία που εμφανίζεται «προστατευόμενη» στο πρωτοσέλιδο του “Πρώτου Θέματος” είναι η Ερωφίλη Πλωμαρίτη, μητέρα του Αλέξανδρου Πλωμαρίτη, τοπάρχη της Χρυσής Αυγής, αυτού που λέει τις ακρότητες στο βραβευμένο ντοκιμαντέρ. Η ίδια κάνει και τις δηλώσεις για τα «παιδιά της Χρυσής Αυγής» που καλεί να τη βοηθήσουν. Ολο το ρεπορτάζ δηλαδή της εφημερίδας είναι σκηνοθετημένο.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου