Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί ηχητικό ντοκουμέντο που βρέθηκε στο τηλέφωνο του Ηλία Κασιδιάρη και αφορά την τραγική δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. «Εμπνευσμένοι» από τον θάνατο ενός 15χρονου παιδιού, στελέχη της Χρυσής Αυγής, χωρίς ίχνος ντροπής και ενώ ο τάφος του Αλέξη ήταν ακόμη νωπός, ηχογράφησαν ένα χυδαιολόγημα, παραφθείροντας τους στίχους γνωστού τραγουδιού.

«Στα μαθητικά σου τα βιβλία/πίσω από τις λέξεις, χ…κε ο Αλέξης/μες των Εξαρχείων την πλατεία/κι από την μπόχα ήρθε η Αστυνομία», ξεκινάει το χυδαίο «τραγούδι».

Το αρχείο, που φέρνει σήμερα στο φως το «Εθνος», έχει ηχογραφηθεί στις 13 Δεκεμβρίου 2008, μόλις 7 ημέρες από τη δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο και σήμανε την αρχή εκτεταμένων συμπλοκών στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Οπως φαίνεται, οι χρυσαυγίτες, που τότε μετρούσαν μερικές εκατοντάδες ψήφων που δεν ξεπερνούσαν το 0,5% (εθνικές εκλογές 2009), πανηγύριζαν για τη στυγερή δολοφονία του 15χρονου μαθητή από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα και έσπαγαν πλάκα με την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί.

Στην καταγραφή του αποσπάσματος ακούγονται τα γέλια των «πρωταγωνιστών» του ανοσιουργήματος, που εκτιμάται ότι είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος

Στην καταγραφή του αποσπάσματος ακούγεται η χαρούμενη διάθεση αλλά και τα εμετικά γέλια των «πρωταγωνιστών» του ανοσιουργήματος, που εκτιμάται ότι είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης -στον οποίο ανήκει και το κινητό τηλέφωνο στο οποίο βρέθηκε- και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Στο κινητό του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, άλλωστε, βρέθηκαν πολλά κοινά τους βίντεο και ηχογραφήσεις, αφού η φιλία τους χρονολογείται από πολύ παλιά.

Ανατριχίλα

Μία μέρα πριν Κασιδιάρης και Ηλιόπουλος οδηγηθούν για ορκωμοσία ως σύμβουλοι σε Δήμο Αθηναίων και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας η αποκάλυψη προκαλεί ανατριχίλα για το ήθος και το ποιόν των ανθρώπων αυτών, που δεν σεβάστηκαν ούτε τον θάνατο ενός 15χρονου. Παρά τον υποτιθέμενο θαυμασμό τους στους αρχαίους Ελληνες, που τιμούσαν τους νεκρούς τους, οι χρυσαυγίτες με την… «ποιητική» τους έξαψη προσβάλλουν με τον χειρότερο τρόπο το νεκρό παιδί και την οικογένειά του…
Το αρχείο έχει ηχογραφηθεί 7 ημέρες μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Η συνέχεια του «τραγουδιού» θα έκανε ακόμη και τους πιο ψύχραιμους να εξοργιστούν. Πολύ δε περισσότερο αφού τα χυδαία λόγια του, στα δευτερόλεπτα που διαρκεί, διακόπτονται τουλάχιστον δύο φορές από γέλια.

«Κάθισε στον π…ο μου λιγάκι/να μου τον αρμέξεις/ψόφησε ο Αλέξης/και στο σάπιο του το κ…κι/άναψε κι εσύ ένα κεράκι./Η μαμά του βγήκε στο μπαλκόνι/δεν μπορεί ν’ αντέξει/την μπόχα του Αλέξη/σάπισε το άτυχο πρεζόνι/δεν θα ξεχάσουμε ρε παλιοπου…νι». Διασταυρωμένες πληροφορίες του «Εθνους» αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο αρχείο βρίσκεται στην ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τη δίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.
Πλούσιο υλικό στο κινητό του κατέγραψε η ανάκριση

Βίντεο με τον σκοπευτή Κασιδιάρη

Στο ένταλμα-καταπέλτη που έστειλε τον Ηλία Κασιδιάρη πίσω από τα κάγκελα οι δύο εφέτες ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου έκαναν εκτενή αναφορά στα ηλεκτρονικά αρχεία που βρέθηκαν στο κινητό του, τονίζοντας το κομμάτι που αφορούσε τα όπλα. Οπως ανέφεραν οι ανακρίτριες, στα ηλεκτρονικά πειστήρια βρέθηκε καταχωρισμένος μεγάλος αριθμός φωτογραφιών και βίντεο του κατηγορουμένου, μέσα από τα οποία ο Κασιδιάρης έχει καταγραφεί να κάνει χρήση όπλων σε μη οργανωμένους χώρους σκόπευσης, βάλλοντας ενίοτε σε προσομοιώσεις μαχών. «Στα ηλεκτρονικά πειστήρια βρέθηκε καταχωρισμένος μεγάλος αριθμός φωτογραφιών και βίντεο α) του κατηγορουμένου Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος είτε μόνος του είτε μαζί με άλλα, άγνωστα μέχρι τώρα στην ανάκριση άτομα, κάνει χρήση πυροβόλων όπλων διαφόρων τύπων, στην ύπαιθρο, σε μη οργανωμένους χώρους σκόπευσης, βάλλοντας, ενίοτε, σε προσομοιώσεις μαχών, β) διαφόρων άλλων ατόμων, κατηγορουμένων, ακόμη και μαζί με άγνωστα στην ανάκριση άτομα, κρατώντας όπλα ή κάνοντας χρήση τούτων, γ) όπλων και πυρομαχικών, καταχωρισμένων σε κινητά τηλέφωνα κατηγορουμένων (όπως του Π. Ηλιόπουλου βουλευτή, Ι. Καζαντζόγλου κ.λπ.), με χάρτη από το σύστημα εντοπισμού που διέθετε αυτό το ίδιο το κινητό και από τον οποίο καταδεικνύεται ο τόπος λήψης των συγκεκριμένων φωτογραφιών», αναφέρεται στο κείμενο.

Στο ίδιο κείμενο τονίζεται ότι ο Ηλ. Κασιδιάρης «ανήκει στη στενή ηγετική ομάδα δίπλα στον αρχηγό από το 2011 ως υπεύθυνος κομματικής ιδεολογίας και εκπαίδευσης στελεχών, αξίωμα που του απονεμήθηκε από τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Διευθύνει, κατευθύνει, καθοδηγεί, εκπαιδεύει και καθορίζει πλαίσιο δράσης».

Επίσης, τρία μηνύματα που βρέθηκαν στο κινητό του Κασιδιάρη με ημερομηνία 12.5.2011 «καίνε» τον ίδιο και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για το πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας μετά τη δολοφονία του Μ. Καντάρη. Για τα SMS ρωτήθηκε από τις ανακρίτριες και ο βουλευτής ΧΑ Δημήτρης Κουκούτσης. Σας αναφέρουμε τρία μηνύματα που έλαβε ο κ. Κασιδιάρης στις 12.5.2011 και συγκεκριμένα: «Το πρώτο περί την ώρα 14.11.23 από άλλο τηλέφωνο με περιεχόμενο ”…στο νοσοκομείο αριστεροί και ένας ξένος σφαγμένος από Ελληνα στα Πατήσια”, το δεύτερο στις 14.38.12 ”Ηλία, να σου πω τελικά τι είπατε στα γραφεία θα πάμε σήμερα κάτω;”, και το τρίτο στις 14.48.24 όπου ήρθε η απάντηση Κασιδιάρη, ”γ…τους…”».

Μαρία Ψαρά – Λευτέρης Μπιντέλας

Πηγη: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου