Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

1ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κορίνθου, 17 & 18 Σεπτεμβρίου, Φλοίσβος

Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, γιορτή πολιτισμού, αντίστασης και αλληλεγγύης, διοργανώνεται για 1η χρονιά στην πόλη της Κορίνθου, στην πλατεία του Φλοίσβου, έξω από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου.

Καλούμε όλους/ες, σε ένα διήμερο πολλαπλών εκδηλώσεων, για να διασκεδάσουμε με μουσικές, χορούς, και γεύσεις του κόσμου, να συζητήσουμε, να αλληλοενημερωθούμε και να χτίσουμε γέφυρες πολιτισμού, φιλίας και επικοινωνίας μεταξύ μας ως αναχώματα απέναντι στη βαρβαρότητα του ρατσισμού και της κάθε μορφής διάκρισης και αποκλεισμού.

Στο πλαίσιο του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ θα λειτουργήσουν:

•Ανοικτές συζητήσεις για όλα τα ζητήματα σχετικά με την μετανάστευση και τους μετανάστες.
•Μουσική σκηνή με παραδοσιακά μουσικοχορευτικά σύνολα αλλά και ροκ με τους Στάθη Δρογώση, ΔΝΤband, Stigma90, Όραμα.
•Παράλληλα θα υπάρχουν κινηματογραφικές προβολές, θεατρικό παιχνίδι και εργαστήριο ζωγραφικής για παιδιά, κουζίνες από όλο τον κόσμο, αθλητικές δραστηριότητες και πολλά ακόμα!
Σε καιρούς όπου η ανασφάλεια, ο φόβος και η στάση της μη ανοχής σε κάθε τι ξένο προωθείται, σε μια συντονισμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινωνίας, ως άλλοθι στην κρίση τους, το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ επιθυμεί να εξαλείψει τον φόβο με το χαμόγελο, την επικοινωνία και τον πολιτισμό, στέλνοντας το μήνυμα πως δεν υπάρχουν νόμιμοι ή λαθραίοι άνθρωποι, υπάρχουν μόνο άνθρωποι, που μαζί δημιουργούν, διασκεδάζουν και διαμορφώνουν το μέλλον τους.

Καλούμε την Κορινθιακή Κοινωνία να αγκαλιάσει το 1ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, να δείξουμε ότι παραμένουμε άνθρωποι και πως όσο κι αν προσπαθούν, δεν θα μας στρέψουν τον έναν ενάντια στον άλλο.


Να κερδίσουμε την αλληλεγγύη. Να απελάσουμε τον φόβο.

αντιρατσιστική πρωτοβουλία κορινθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου