Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ακύρωση εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής στη Ραφήνα και το ρεζιλίκι τους στην πλατεία.



Η Χρυσή Αυγή είχε προγραμματίσει εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Αύρα» στη Ραφήνα για την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου. Το προηγούμενο βράδυ, Σάββατο, αντιφασίστες και αντιφασίστριες της ανατολικής Αττικής έριξαν μπογιές και τρικάκια στο «Αύρα», ώστε να πάρει ένα μήνυμα για το ποιους φιλοξενεί και να ακυρώσει την εκδήλωση.

Ο αντίκτυπος ήταν μεγάλος και το ξενοδοχείο ακύρωσε αμέσως την εκδήλωση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια σειρά γεγονότων πολύ σημαντικά για τη Ραφήνα, και όχι μόνο.

Οι νεοναζί την Κυριακή έστησαν μια μικροφωνική στην πλατεία της Ραφήνας, όπου μαζεύτηκαν 70 άτομα. Η είσοδος τους έγινε μόνο με τη συνοδεία της αστυνομίας, με τα όργανα της οποίας αντάλλαζαν χειραψίες και χαριεντίζονταν. Ο κόσμος τρομοκρατήθηκε, έφευγε και άδειασε μια κατά τ’ άλλα πολύ ζωντανή πλατεία. Ξεμπροστιάστηκαν οι Ραφηνιώτες που στηρίζουν τους χρυσαυγίτες, όπως το μπλογκ rafina stage και ο Μαϊόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Παύλος Μπατάλης, ο Ρεμπάμπης και οι οικογένεια Ηλιοπούλου είτε με ανακοινώσεις, είτε με φυσική παρουσία.
Δεν είναι σίγουρο αν τελικά η Χρυσή Αυγή πήρε άδεια από το δήμο για τη συγκέντρωση στην πλατεία. Για πολλή ώρα το διαπραγματευόταν με την αστυνομία και το δήμαρχο Χριστόπουλο που τον φώναξαν κι κατέβηκε. Το βέβαιο είναι ότι ο δήμος φέρει ευθύνη για τη συγκέντρωσή τους και τα άκουσε από πολλούς, και μαγαζάτορες, που δεν τους άρεσε καθόλου η εικόνα και η απόβαση των φασιστών στην πλατεία. Οι «ομιλίες» (κραυγές παράνοιας καλύτερα) των Χριστάκη, Ρεμπάμπη, Κασιδιάρη και Μιχαλολιάκου κράτησαν ίσα-ίσα 30 λεπτά και μετά τα μάζεψαν και έφυγαν.

Θεωρούμε επιτυχημένη την παρέμβαση στο ξενοδοχείο, καταρχάς για τη ματαίωση της μάζωξης και κατά δεύτερον στην εξέλιξή της, γιατί ο κόσμος στη Ραφήνα είδε πραγματικά ποιοί είναι οι χρυσαυγίτες. Επίσης, όλοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αναγκάστηκαν να κινητοποιηθούν. Για παράδειγμα αριστεροί που στέκονταν σε μια απόσταση ενημέρωναν τον κόσμο για το τι συμβαίνει και να μην πλησιάζει.

Με το γνωστό στρατιωτικό στυλ, στάση προσοχής, εμβατήρια στη διαπασών, κραυγές μίσους και τις τσιρίδες του Μιχαλολιάκου ότι «αφού δεν μας δίνουν μια αίθουσα ξενοδοχείου, δε μας θέλουν ούτε στη βουλή» έδιωχναν τους ανθρώπους που έρχονταν για τη βόλτα, τον καφέ τους, ειδικά αυτοί που συνόδευαν παιδιά έφευγαν τρέχοντας. Όσοι μέχρι τώρα είχαν απλώς ακουστά τη Χρυσή Αυγή, μόλις τους αντίκρισαν και είδαν την καθημερινά γεμάτη φωνές από παιδιά και μπάλα, παππούδες και γονείς πλατεία να μετατρέπεται σε ένα φοβικό σκηνικό που αντηχούσαν φωνές μίσους, κυριολεκτικά τα έχαναν και απομακρύνονταν. Εκτός από 4-5 γνωστούς Ραφηνιώτες χρυσαυγίτες, κανείς άλλος δεν παρακολούθησε. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο μοίρασμα της εφημερίδας τους που έκαναν οι φασίστες, κανείς δεν άπλωνε το χέρι του να πάρει, γι’ αυτό και οι άλλοι τις άφηναν απλώς σε τραπέζια.

Οι χρυσαυγίτες φανερά εκνευρισμένοι για την ακύρωση της εκδήλωσής τους, τραμπουκίσανε λεκτικά πιτσιρικάδες που τους φαίνονταν «αναρχόφατσες» και ουδεμία σχέση είχαν με το μπογιάτισμα του ξενοδοχείου, λέγοντάς τους «αν το κάνατε εσείς θα σας γαμήσουμε».

Η προγραμματισμένη εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για τη μάχη του Μαραθώνα είχε προπαγανδιστεί πολύ στην ευρύτερη ανατολική Αττική με προσκλήσεις και αφίσες, οι οποίες και κατέβαιναν από συντρόφους αμέσως. Βλέψη των φασιστών ήταν ένα άνοιγμα στην περιοχή με μια πρώτη εκδήλωση, για να αρχίσουν να εμφανίζονται στην τοπική κοινωνία. Είχαν στήριξη από ντόπιους φορείς, οι οποίοι αποκαλύφθηκαν ποιοι είναι.

Από τα μεγάφωνα φώναζαν ότι «ευχαριστούν τους αναρχικούς που τους εμπόδισαν να πάνε στο ξενοδοχείο και τους έβγαλαν στην πλατεία για να τους ακούσουν χιλιάδες». Αστείο, γιατί η πλατεία ήταν έρημη, ενώ όσος κόσμος καθόταν στα γύρω καφενεία τους κοιτούσε με μισό μάτι και έλεγαν «πότε θα φύγουν να ησυχάσουμε».

Το ότι θα δημοσιεύσουν φωτογραφίες από κάποια «μεγάλη» συγκέντρωση στην πλατεία Ραφήνας –ζούμε στην κοινωνία του θεάματος και όλα διαστρεβλώνονται- δεν καλύπτει το ρεζιλίκι τους. Οι νοσταλγοί του Χίτλερ, που το πρωί μιλούν για τη μάχη του Μαραθώνα και το βράδυ μαχαιρώνουν, πρέπει να αναχαιτίζονται και να φανερώνουν το πραγματικό τους πρόσωπο όπου κι αν βρίσκονται.



ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ



Ούτε όταν κανονίζετε ψευτοϊστορικές-πολιτιστικές εκδηλώσεις και ουρλιάζετε αρλούμπες, ούτε όταν κόπτεστε οικολογικά για το Κέντρο Επεξεργασίας Λημμάτων (ΚΕΛ) στο Πλατύ Χωράφι ή για δεντροφυτέψεις μπορείτε πια να κοροϊδέψετε τον κόσμο.

Η ήττα της Ραφήνας ελπίζουμε να σας έμαθε κάτι.



ΝΑΖΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΚΑΝΕΙΣ ΝΑΖΙ!




Αντιφασίστες, αντιφασίστριες ανατολικής Αττικής.


http://www.rp-stage.gr/content/index.php?option=com_content&view=article&id=1683:2011-09-11-09-00-39&catid=34:2011-02-06-15-08-08&Itemid=54


http://www.rp-stage.gr/content/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=34&Itemid=54







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου