Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ρατσιστικό παραλήρημα Καρατζαφέρη

Προκλητικός για ακόμη μια φορά εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για τα 10 χρόνια του ΛΑΟΣ ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ξεκίνησε την ομιλία του με μια απειλή. «Σας δίνω μια υπόσχεση, θα γίνω πρωθυπουργός για να σώσω αυτόν τον τόπο. Είναι θέμα χρόνου να αναλάβουμε τις τύχες της χώρας», δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

Τα φασιστικά, ρατσιστικά και σεξιστικά συνθήματα από τους οπαδούς του ΛΑΟΣ διαδέχονταν το ένα το άλλο. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», και ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε: «Στους καθαρούς Έλληνες, που αγαπούν την πατρίδα, όχι στους αριστερούς κηφήνες».

Δεσμεύτηκε ότι ως πρωθυπουργός θα διώξει τους μετανάστες από την Ελλάδα και σημείωσε: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν λαθρομετανάστη να ασελγεί σε βάρος της Ελλάδας. Θα τους διώξω. Ήρθαν στο σπίτι μου χωρίς να τους φωνάξω κι έχω την υποχρέωση να τους δείξω την πόρτα της εξόδου».

Όλη η ομιλία του ΛΑΟΣ κινήθηκε σε επιθετικό κλίμα απευθυνόμενος σε ένα ακροατήριο που η σύνθεση του θύμιζε συγκέντρωση των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, με τη συμμετοχή παραεκκλησιαστικών οργανώσεων. Προφανώς αισθητικά για ακόμη μια φορά η «σεμνή τελετή» παρέπεμπε περισσότερο στις φιέστες της χούντας στο Καλλιμάρμαρο και λιγότερο σε πολιτική συγκέντρωση κοινοβουλευτικού κόμματος

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου