Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Παρέμβαση και ξυλο σε φασίστες στην Κρήτη

Το απόγευμα σήμερα πραγματοποιήθηκε μοίρασμα του κειμένου της παγκρήτιας συνέλευσης αναρχικών/αντιεξουσιαστών στα πλαίσια των παρεμβάσεων που γίνονται στην κρήτη. Ταυτόχρονα γινόταν και αντιεκλογική αφισοκόλληση. Κατά τη διάρκεια του μοιράσματος σύντροφοι συνάντησαν φασίστα κοντά στα γραφεία της ΧΑ, στον οποίο έπεσε κράξιμο. Έπειτα λούφαξε σε μια γωνία και άρχισε να παίρνει τηλέφωνα τους όμοίους του.

Το μοίρασμα συνεχίστηκε κανονικά με την ενίσχυση άλλων συντρόφων. Σε όλη τη διαδρομή συνεχώς περιπολικά και ζητάδες έκαναν γύρες. Στο τέλος του μοιράσματος, αποφασίστηκε να ξαναπεράσουμε από την περιοχή των γραφείων για να τσεκαριστεί αν έχουν κατεβεί οι αφίσες. Εκεί, και στα 50 μέτρα απʼ τα γραφεία τους, και με ένα τζιπάκι μπάτσους να τους φυλάει, οι σύντροφοι συνάντησαν άλλα 2 ασπόνδυλα χρυσαυγιτάκια να βάζουν τρικάκια σε αμάξια. Άμεσα οι σύντροφοι, και παρʼ όλο που υπήρχαν μπάτσοι, επιτέθηκαν στον έναν χρυσαυγίτη (ο οποίος έκανε και την επίσκεψή του στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες), αφού ο άλλος έγινε καπνός. Ο συγκεκριμένος χρυσαυγίτης ήταν ανάμεσα σε αυτούς που τις είχαν ξαναρπάξει την 25 μαρτίου στο κουμ-καπί.

Στη συνέχεια αποχωρήσαμε συντεταγμένα, ενώ μας ακολουθούσαν 2 τζιπάκια ΟΠΚΕ και 3 ζητάδες, οι οποίοι προσπάθησαν να μας κλείσουν. Μαζί με τους ζητάδες ο φασίστας που είχε τραμπουκιστεί στην αρχή του μοιράσματος έτρεχε αλαφιασμένος εκλιπαρώντας τους μπάτσους «να μας δέσουν» (ο οποίος σε όλη τη διάρκεια του μοιράσματος ήταν μαζί με τους μπάτσους λίγο πιο κάτω από τα γραφεία). Οι σύντροφοι αποχώρησαν φωνάζοντας αντιμπατσικά και αντιφασιστικά συνθήματα.

Η γενική αντίδραση ήταν ψύχραιμη αφού στο μπλοκάρισμα των μπάτσων ο κόσμος συνέχισε να περπατάει συγκροτημένα και απέτρεψε με τη δυναμική του οποιαδήποτε κίνηση τους.


ΤΣΑΚΙΣΤΕ τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ


ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΝΑΖΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΓΑΖΙ


αντιφασίστες/τριες

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου