Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Επίθεση στην Αριστερά προαναγγέλλει η Χρυσή Αυγή

“Χρειάζεται μια οργανωμένη και συγκροτημένη μάχη ενάντια στην αριστερή λασπολογία και συκοφάντηση” δηλώνουν απειλητικά οι ιδεολογικοί καθοδηγητές της Χρυσής Αυγής με νέα παρέμβασή τους. Αφορμή για να δημοσιοποιηθεί και επισήμως η αντικομμουνιστική και αντιαριστερή εκστρατεία των φασιστοειδών έδωσε ο “ψυχολογικός πόλεμος κατά των εθνικιστών” όπως λένε, δηλαδή “το κλίμα που δημιουργείται από τα αριστεροκρατούμενα ΜΜΕ με αναφορές του τύπου: νεοναζί, φασίστες, εγκληματίες κ.λπ.”.

Ενδιαφέρον έχει η εκτίμηση που κάνει η Χρυσή Αυγή πως η στήριξη που απολαμβάνει από μεγάλη μερίδα του εκλογικού σώματος είναι ακόμη συγκαλυμμένη και δεν δηλώνεται ούτε σε γκάλοπ ούτε στον κοινωνικό περίγυρο: “Οι συμπατριώτες που μας στήριξαν ακόμα δυσκολεύονται να δημοσιοποιούν τις απόψεις τους υπό τον φόβο του κοινωνικού αποκλεισμού”, παραδέχονται. Για το λόγο αυτό οι επιτελείς του Μιχαλολιάκου προετοιμάζουν μια “οργανωμένη και συγκροτημένη μάχη” που θα έχει στόχο την Αριστερά. Το νέο επιθετικό χρυσαυγίτικο δόγμα που θα επιχειρήσει να βγάλει την εγκληματική αυτή οργάνωση από το περιθώριο και να ξεπλύνει τη τη ναζιστική και τραμπούκικη αποφορά που τη συνοδεύει λέγεται “Ναι, είμαστε περήφανοι Χρυσαυγίτες!”.

Η Χρυσή Αυγή δεν στέκεται “εναντίον όλων” όπως υποκριτικά υποστηρίζει αλλά “εναντίον των αριστερών”

Ίσως είναι τώρα περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένο να αποκαλυφθεί όχι απλώς ο εγκληματικός και ιδεολογικά ακραίος χαρακτήρας της οργάνωσης Χρυσή Αυγή, αλλά ο παρα-κρατικός της ρόλος. Το γεγονός δηλαδή πως δεν στέκεται “εναντίον όλων” όπως υποκριτικά υποστηρίζει αλλά “εναντίον των αριστερών”. Ότι δεν είναι αντισυστημική δύναμη αλλά βαθιά δεμένη με το βαθύ κράτος, εκτελεστικός βραχίωνας για τις βρόμικες δουλειές εναντίον του μαζικού κινήματος με σχετική μόνο αυτονομία. Ιδεολογικό εξάρτημα του νεοφιλελευθερισμού που δεν αμφισβητεί ούτε κατά διάνοια τα θέσφατά του. Και βεβαίως, η Χρυσή Αυγή αποτελεί έναν ακίνδυνο για το σύστημα υποδοχέα της αντικειμενικά επαναστατικής τάσης που σπρώχνει στο έδαφος της κρίσης ολοένα και περισσότερους εργαζόμενους και καταπιεσμένους στην αναζήτηση μιας ριζοσπαστικής λύσης.

ΑΠΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου