Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Ένας φανατικός ρατσιστής με γονίδια από την… Αφρική (βίντεο)

Ο 62χρονος Κρεγκ Κομπ είναι ένας μάλλον αποκρουστικός τύπος. Φανατικός ρατσιστής, αυτοπροσδιοριζόμενος ως «συνοριοφύλακας των καθαρόαιμων» και υπέρμαχος της ανωτερότητας των λευκών έναντι των μαύρων, τους οποίους χαρακτηρίζει «Ορκ» και σχολιάζει ότι «δείχνουν άσχημοι, ακούγονται άσχημα και συχνά μυρίζουν άσχημα», έχει εγκατασταθεί εδώ και ένα χρόνο σε μία μικρή πόλη στη Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ, με σκοπό να τη μετατρέψει σε προπύργιο της ανωτερότητας των λευκών.

Μάλιστα, ο μοναδικός μαύρος που ζει στην πόλη, και είναι παντρεμένος με λευκή γυναίκα, έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα απειλές για τη ζωή του, καθώς η πόλη μετατρέπεται σιγά-σιγά σε μικρό βασίλειο του ρατσισμού.

Όμως η ίδια η επιστήμη έδωσε ένα γερό μάθημα στον Κομπ – έστω κι αν ο ίδιος δεν το παραδέχεται.

Ο 62χρονος εμφανίστηκε στην εκπομπή The Trisha Show, που παρουσιάζει η Βρετανή (και μαύρη) Τρίσα Γκόνταρντ, ενώ προηγουμένως είχε δώσει δείγμα για ανάλυση DNA. Το αποτέλεσμα της ανάλυσης του ανακοινώθηκε ζωντανά στην εκπομπή: Η γενετική του προέλευση είναι κατά 86% ευρωπαϊκή και κατά 14%… αφρικανική!

Η Γκόνταρντ του έτεινε το χέρι, λέγοντάς του ότι «έχεις κι εσύ έναν μικρό μαύρο μέσα σου, αδελφέ», αλλά ο Κομπ αρνήθηκε να την αγγίξει, απαντώντας: «Σας λέω, το λάδι και το νερό δεν αναμειγνύονται».

Ο Κομπ αρνήθηκε τα αποτελέσματα της ανάλυσης ως «στατιστικό λάθος», καταγγέλλοντας ότι η εκπομπή ήθελε με αυτόν τον τρόπο «να προωθήσει τον πολυπολιτισμό».

Το καταλαβαίνουμε. Είναι δύσκολο να παραδεχτείς ότι ο εχθρός που κυνηγάς είναι τελικά μέσα στο κεφάλι σου – ή ακόμα χειρότερα, μέσα στο DNA σου.


DNA heritage από stefanelonikitelo

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου