Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Φουντώνει η συζήτηση για επικείμενη κυβερνητική προβοκάτσια

Σταδιακά αυξάνονται τα δημοσιεύματα που ψελλίζουν ότι το Μαξίμου ετοιμάζει «χτύπημα στα άλλο άκρο», έως και το ότι η ακροδεξιά πτέρυγα της Ν.Δ. εισηγείται επεξεργασμένο σχέδιο ανοιχτής προβοκάτσιας προς την Αριστερά

Τις προηγούμενες ημέρες, πολλά ΜΜΕ μετέφραζαν την από Αμερικής (και λογοκριμένη και επιλεκτικώς διοχετευθείσα στην Ελλάδα) ρήση του Α. Σαμαρα «ώρα να ασχοληθούμε και με το άλλο άκρο που μιλάει για έξοδο από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ» ως επικείμενη πολιτική επίθεση κατά της Αριστεράς συνολικά, ενώ ορισμένα έκαναν λόγο και για πιο «σκληρές» καταστάσεις, επιμένοντας ότι το Μαξίμου ψάχνει να «δέσει» τμήμα της με «έκνομες» ενέργειες.

Αίσθηση προκαλεί το σημερινό κύριο θέμα της «Αυγής» που αναφέρει ότι «στήνεται προβοκάτσια». Σύμφωνα με την εφημερίδα, «το σχέδιο, το οποίο επεξεργάστηκε μικρή ομάδα "σκληρών" του Μαξίμου, καλύπτεται "νομικά" από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και συγκεκριμενοποιήθηκε ως προς τον ρόλο καθενός σε στενή συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον υπουργό Δικαιοσύνης».

Τι προβλέπει:
«* Τον βομβαρδισμό της κοινής γνώμης με την τοξική προπαγάνδα κατά της "αριστερής βίας", την οποία έχει υιοθετήσει πλήρως ο πρωθυπουργός και διακινούν πρωτίστως οι άνθρωποί του. Το γεγονός ότι η σχετική θεωρία δεν περνάει στην κοινή γνώμη, αντί να αποθαρρύνει τους εμπνευστές της, τους ωθεί, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σε ακόμα μεγαλύτερες ακρότητες και σε προσπάθεια να "αποδείξουν" την ισχύ της αξιοποιώντας κάθε νομιμοφανές ή παράνομο μέσο.

* Τη συστηματική παρακολούθηση των τηλεφώνων βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με την ελπίδα ακριβώς να στοιχειοθετηθεί η σχέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με οποιαδήποτε μορφής βία.

* Την κινητοποίηση των προθύμων στο δικαστικό σώμα, οι οποίοι θα αναλάβουν να γενικεύσουν τις Σκουριές και να περάσουν την "αντιεγκληματική" νομοθεσία από τα κινήματα αντίστασης στην Αριστερά».

Το δημοσίευμα συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι η επίμαχη φράση του Σαμαρά δεν ήταν τυχαία, και επικαλούμενο μετριοπαθείς κύκλους εντός Ν.Δ., τη μεταφράζει ως έγκριση να «τεθούν σε κίνηση μηχανισμοί και δυνάμεις που εν ονόματι της αποσταθεροποίησης της αντιπολίτευσης απειλούν με γενικότερη αποσταθεροποίηση, η οποία μπορεί να έχει μοιραίες συνέπειες για τη χώρα».

Συμπληρώνει δε ότι στελέχη της εναπομείνασας καραμνλικής πτέρυγας (Αβραμόπουλος, Παυλόπουλος, Αντώναρος), αλλά και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός δημοσιοποίησαν τη διαφωνία τους έχοντας εις γνώσιν ακριβώς αυτόν τον σχεδιασμό του Μαξίμου.

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα της ιστορίας όπου κάποιος διαπράττει εγκληματική ενέργεια για να ενοχοποιήσει κάποιον άλλον. Στην ναζιστική Γερμανία ο Χίτλερ έβαλε φωτιά στο Ράιχσταγκ ενοχοποιώντας τους κομμουνιστές. Πολλές φορές το παρακράτος δολοφονεί για να εξυπηρετήσει συμφέροντα του κράτους. Θα μπορούσε κάποιος σε αυτό το σημείο, κάνοντας τον συνήγορο του διαβόλου, να πει: "Μήπως και η δολοφονία του Φύσσα έγινε για τον ίδιο λόγο?". Μόνο που ο δολοφόνος του Φύσσα συνελήφθη και αποδείχτηκε ότι είναι χρυσαυγίτης. Δεν ξέρω από ποιον έγινε η διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο, είμαι όμως πεπεισμένος ότι δεν έγινε από τα οργανωμένα αντιφασιστικά κινήματα που αποτελούνται από ανθρώπους του μόχθου, της εργατιάς και όχι από δολοφόνους. Θα ήταν ανόητο να διαπραχθεί από μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων γνωρίζοντας ότι η κοινή γνώμη θα στρεφόταν εναντίον τους. Θα ήταν ανόητο να διαπραχθεί και από ομάδες αριστεριστών γνωρίζοντας ότι θα ενισχύονταν οι θεωρία των δύο άκρων. Φυσικά θα την πληρώσουν αυτοί και όχι οι πραγματικοί ένοχοι. Σχετικά με την τύχη της αριστεράς από δω και πέρα: Για να χαρακτηριστεί ένα κόμμα ως εγκληματική οργάνωση, δεν αρκεί μία δολοφονία. Παράδειγμα, αν ένας ψηφοφόρος του Πασόκ διαπράξει ένοπλη ληστεία σε τράπεζα, δεν σημαίνει ότι όλοι οι πασοκτζήδες είναι ληστές τραπεζών. Η Χρυσή Αυγή συνελήφθη επειδή μέσα από τις καταθέσεις των μαρτύρων και τα στοιχεία που συνέλεξε η αντιτρομοκρατική σε συνεργασία με την ΕΥΠ, προέκυψε ότι έχει δομή και οργάνωση παραστρατιωτικού χαρακτήρα. Η δολοφονία του Φύσσα ήταν το κερασάκι στην τούρτα για την σύλληψή της, δεν θα ήταν όμως αρκετό χωρίς τα υπόλοιπα στοιχεία. Ως εκ τούτου η τύχη της αριστεράς θα έχει ως εξής: Θα μπει στο στόχαστρο της αντιτρομοκρατικής, (αν δεν έχει ήδη μπει), και μέσω της ΕΥΠ θα παρακολουθείται έως ότου αποδειχθεί κάτι. Προσωπική μου ευχή είναι να συλληφθούν οι δράστες ώστε να αποκαλυφθεί ο χώρος που προέρχονται και να σταματήσει η λάσπη κατά βιοπαλαιστών αγωνιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή