Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΧΑΝΙΩΝ


Νέα απόπειρα εμπρησμού της Εβραϊκής Συναγωγής στα Χανιά σημειώθηκε τη νύχτα της Παρασκευής, με αποτέλεσμα να προκληθεί καταστροφή της ξύλινη οροφής, του πατώματος και βιβλίων της Συναγωγής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, «άγνωστος - άγνωστοι δράστες μπήκαν από διπλανό κτίριο στην αυλή της Συναγωγής, και στη συνέχεια παραβιάζοντας πόρτα του πρώτου ορόφου, προκάλεσαν πυρκαγιά, σε διώροφο κτίσμα με ενδιάμεσο ξύλινο πάτωμα, με άγνωστο τρόπο, με αποτέλεσμα την καταστροφή μέρους του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και του αρχείου της».

Στο σημείο κατέφτασε η Πυροσβεστική Υπηρεσία με 2 οχήματα και 5 άνδρες.

Ο διευθυντής της Συναγωγής δήλωσε ότι από την φωτιά κάηκε σημαντικό μέρος του αρχείου της, 4 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 300 ψηφιακοί δίσκοι καθώς και κασέτες με Εβραϊκή μουσική.

Πρόκειται για τη 2η επίθεση εντός λίγων ημερών κατά της Εβραϊκής Συναγωγής. Στις 6 Ιανουαρίου, άγνωστοι προκάλεσαν πυρκαγιά σε εξωτερική σκάλα του κτιρίου, με αποτέλεσμα να υποστεί υλικές ζημιές και να προκληθούν φθορές στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και σε διάφορα βιβλία που υπήρχαν στον χώρο της βιβλιοθήκης.

πηγη: www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου