Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ Η ΑΪΤΗ ΛΟΓΩ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ.



Οργή και απαξίωση προκαλούν οι χθεσινές δηλώσεις του ακροδεξιού Αμερικανού τηλευαγγελιστή Pat Robertson σε αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο οποίος υπονόησε ότι ο καταστροφικός σεισμός που έπληξε την Αϊτή, σπέρνοντας το θάνατο και την καταστροφή στον φτωχό λαό της χώρας, ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ «θέλημα θεού».

«Αν έχουν πέσει τα περισσότερα κτίρια – απ’ ότι κατάλαβα περισσότερα είναι αυτά που καταστράφηκαν από αυτά που απέμειναν - μπορεί να πρόκειται για ευλογία υπό μεταμφίεση που θα επιφέρει την μαζική ανοικοδόμηση της χώρας, δεν νομίζετε;» είπε ο γνωστός για τις ακραίες και θρησκόληπτες θέσεις του Pat Robertson στον παρουσιαστή, ο οποίος είχε μόλις διατυπώσει με βεβαιότητα την άποψη ότι η τραγωδία στην Αϊτή είναι η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή από το τσουνάμι στον νότιο Ειρηνικό.

Σε άλλη εμφάνισή του χθες, ο Robertson είπε: «Πριν από πολύ καιρό έγινε κάτι στην Αϊτή για το οποίο οι άνθρωποι μπορεί να μην θέλουν να μιλήσουν γι’ αυτό. Βρέθηκαν υπό το γαλλικό ζυγό, ξέρετε, Ναπολέων ο Γ’ κλπ. Οι άνθρωποι μαζεύτηκαν και σύναψαν συμβόλαιο με τον Διάβολο, είπαν «θα σε υπηρετούμε αν μας ελευθερώσεις από τους Γάλλους. Είναι αληθινή ιστορία. Έτσι, ο Διάβολος είπε ‘καλώς, θα σας βοηθήσω’. Έτσι οι Αϊτινοί εξεγέρθηκαν και ελευθερώθηκαν. Έκτοτε έχουν πέσει πάνω τους κατάρες, η μία μετά την άλλη, είναι απελπιστικά φτωχοί, το νησί τους είναι διχοτομημένο στη μέση με τη Δομινικανή Δημοκρατία από τη μιά και την Αϊτή από την άλλη. Η Δομινικανή Δημοκρατία ευημερεί, είναι υγιής, γεμάτη φυσικούς πόρους, ενώ η Αϊτή είναι απελπιστική φτώχεια, πάνω στο ίδιο νησί! Πρέπει να κάνουν μια μεγάλη στροφή προς το Θεό, και εμείς πρέπει να προσευχηθούμε γι’ αυτούς, και από την τραγωδία είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί να βγει κάτι καλό».

Στο παρελθόν ο Robertson έχει διατυπώσει απόψεις όπως «οι μουσουλμάνοι είναι χειρότεροι από τον Χίτλερ», «η ατζέντα των φεμινιστριών δεν αφορά τα ίσα δικαιώματα αλλά ένα σχέδιο σοσιαλιστικό κατά της οικογένειας που ενθαρρύνει τις συζύγους να εγκαταλείψουν άντρες και παιδιά, να ασκήσουν μαγεία, να σκοτώσουν τα παιδιά τους, να καταστρέψουν τον καπιταλισμό και να γίνουν λεσβίες» ενώ έχει προτείνει στον τηλεοπτικό αέρα την δολοφονία του προέδρου της Βενεζουέλας Hugo Chavez.


πηγη: www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου