Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

ΟΤΑΝ Η ΨΕΥΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ




Συμπλοκές σημειώθηκαν εχτες, Σάββατο, οταν ομαδες εθνικιστών την επεσαν σε συγκέντρωση τοπικων φορέων στους Aμπελοκήπους τραυματίζοντας ακομα και ηλικιωμένους.
Φυσικά σαν καλοι γκεμπελισκοι οι φασίστες έκαναν λογο για συμπλοκές αναρχικων με κατοίκους!!!!!!
Για του λογου το αληθές παρατίθεται το κάλεσμα που ειχε γινει απο τοπικούς και συνδικαλιστικούς φορεις.

"επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, εισβολή τραμπούκων με καλυμμένα τα πρόσωπα σε αντιρατσιστική συγκέντρωση, αναγραφή ρατσιστικών συνθημάτων...

Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

Έλληνες και μετανάστες ζουν αρμονικά εδώ και πολλές δεκαετίες. Κανένας δεν θα χαλάσει αυτή την αρμονική συνύπαρξη.

Στη συγκέντρωση καλούν: Β’ ΕΛΜΕ, Σωματείο Εργαζομένων και 5μελής ΕΙΝΑΠ
νοσοκομείου «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός», Πολιτιστικός Σύλλογος ʼνω Αμπελοκήπων,
Πολιτιστικός Σύλλογος Κέντρου Αμπελοκήπων, Αθλητικός Όμιλος Αμπελοκήπων


Σε ψήφισμα του Πολιτιστικού Συλλόγου ʼνω Αμπελοκήπων, στο χώρο του οποίου έγινε η εισβολή αναφέρονται τα παρακάτω:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το αυγό του φιδιού (φασισμός, ρατσισμός) δεν έχει θέση στη γειτονιά μας


Το Δ.Σ. του συλλόγου μας ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε ψήφισε:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την προκλητική εισβολή ομάδας φασιστοειδών στην αίθουσα του συλλόγου μας, την Κυριακή 10/1/2010, η οποία είχε παραχωρηθεί (με απόφαση του Δ.Σ. μας) για δημόσια-ανοιχτή εκδήλωση στην αντιρατσιστική κίνηση «Απελάστε τον ρατσισμό».
Οι εισβολείς καλύπτοντας τα πρόσωπά τους με μάσκες πέταξαν τρικάκια ρατσιστικού περιεχομένου, έβρισαν τους παρευρισκόμενους (Έλληνες και μετανάστες), ρύπαναν με σπρέι τους τοίχους της αίθουσας και έγραψαν το ρατσιστικό σύνθημα «έξω οι ξένοι» στο μανδρότοιχο της γειτονικής κατοικίας.

Όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση της κίνησης «Απελάστε τον ρατσισμό» του 7ου Δ. Δ/τος, εντυπωσιακή ήταν και η στάση της αστυνομίας που ενώ ήλθε νωρίς στον χώρο της εκδήλωσης (δηλώνοντας ότι ήταν εκεί για την «προστασία» των παρευρισκομένων στην εκδήλωση) αργότερα στη διάρκεια της εισβολής των φασιστοειδών ήταν απούσα, «δρώντας» στη πράξη ως κάλυψή τους.

Αν οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση δεν ήταν ψύχραιμοι πιθανόν να υπήρχε συμπλοκή με τραγικές συνέπειες.

Ας σημειωθεί ότι την ενέργειά τους, την βιντεοσκόπησαν και την πρόβαλλαν «ως μεγάλο κατόρθωμα» στο διαδίκτυο.

Η επίθεση στην αίθουσά μας είναι μια πρωτοφανής στη γειτονιά μας αντιδημοκρατική πράξη, που προσβάλλει το άσυλο του συλλόγου και κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Η επίθεση αυτή εντάσσεται σε μια σειρά ρατσιστικών επιθέσεων (Ν. Κόσμος, Αγ. Παντελεήμονας κ.α.) στην προσπάθεια καλλιέργειας αντιρατσιστικού κλίματος ενόψει και του νομοσχεδίου για τα δικαιώματα των μεταναστών.

Στους ʼνω Αμπελοκήπους Έλληνες και μετανάστες ζουν αρμονικά τόσο σε κοινωνικό-εργασιακό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο (μετανάστες συμμετέχουν σε πολιτιστικά τμήματα του συλλόγου μας, στις εκδηλώσεις μας στο πάρκο ΚΑΠΑΨ, στο ανοιχτό θεατράκι κ.λπ.) ενώ στα σχολεία της περιοχής μας τα ελληνόπουλα μαθαίνουν γράμματα μαζί με μεγάλο αριθμό παιδιών μεταναστών, αναπτύσσοντας φιλίες, παίζοντας στις ίδιες παιδικές χαρές κ.λπ.

Εκτός από ανθρώπινο δικαίωμα είναι και ζήτημα πολιτισμού το να ζουν και να εργάζονται με αξιοπρέπεια οι μετανάστες. Διαφορετικά εκκολάπτεται το «αυγό του φιδιού»: ο ρατσισμός και ο φασισμός.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους κατοίκους της περιοχής μας, κάθε δημοκρατικό πολίτη να αποκρούσουν στην πράξη τον ρατσισμό, συμμετέχοντας στις αντιρατσιστικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται από μαζικούς φορείς της περιοχής μας (πολιτιστικούς, αθλητικούς συλλόγους, σωματεία εργαζομένων στην εκπαίδευση, στην υγεία, συλλόγους γονέων σχολείων, αντιρατσιστικές κινήσεις κ.λπ.).

ΚΑΛΟΥΜΕ τα πολιτικά κόμματα και οργανώσεις της περιοχής μας να καταδικάσουν την φασιστική επίθεση στα γραφεία του συλλόγου μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας να συντονίσουν τις ενέργειές τους ώστε να εκδηλωθεί η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους μετανάστες και να μην περάσει η ρατσιστική τρομοκρατία.

«Όταν ήλθαν (οι ναζί) να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν ήλθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει» (Μπέρτολτ Μπρεχτ) "



Εν τελη συνελήφθηκαν απο την αστυνομία 42 ακροδεξιοι και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες (φυσικα οχι με τον κουκουλονομο οπως εχει γινει σε αντιστοιχες περιπτωσεις, οταν συλλαμβανονται αναρχικοι, αν και φορουσαν κουκουλες).

2 σχόλια:

  1. Μάλλον οι δικές σας ψευτιές δεν έχουν όρια... Πάρε και ένα λινκ απο μια εφημερίδα που δεν έχει ανάγκη να πεί μλκιες και να κηλιδώσει τη φήμη της http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3467:2010-01-23-14-04-56&catid=87:epikairotita&Itemid=277

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το λινκ ειναι απο τον ελευθερο κοσμο. δηλαδη ελεος ρε, το επομενο λινκ σου θα ειναι απο την εφημεριδα της χρυσης αυγης..
    με τι ειδους εφημεριδα εχουμε να κανουμε φαινεται αλλωστε και απο τα λινκ, οπου εχει το φασιστοπεριοδικο πατρια, το βιβλιοπολειο λογχη, λινκ για συζητισεις σχετικα με τον εθνικισμο και παει λεγοντας. αντικειμενικη πηγη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή