Οι αρχές της Γερμανίας αύξησαν τον αριθμό των υπόπτων για τις δολοφονίες, που διέπραξαν νεοναζί, σε "μια δωδεκάδα" . Μέχρι στιγμής, δύο άνθρωποι έχουν συλληφθεί για την υπόθεση, που έχει χαρακτηριστεί σκάνδαλο από το γαλλικό Τύπο: η Μπεάτε Τσεπ, 36 ετών, η μόνη επιζήσασα από μια τριμελή ομάδα του νεοναζιστικού υποκόσμου, και ο Χόλγκερ Γκ., ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία "δάνειζε" τα έγγραφά του στην τριάδα.
Όμως ο αριθμός των δυνητικών υπόπτων αυξήθηκε το Σαββατοκύριακο. "Έχουμε περίπου μια δωδεκάδα προσώπων, που είναι ύποπτα, ή τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες", είπε ο υπουργός Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, μετά την ενημέρωση της επιτροπής Εσωτερικών του γερμανικού κοινοβουλίου από τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας.
Ο γερμανός γενικός εισαγγελέας Χάραλντ Ράνγκε δήλωσε την Παρασκευή ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε δύο ανθρώπους και άλλοι δύο υπάρχουν υποψίες ότι ενέχονται στα εγκλήματα.
Η ύπαρξη και η δράση της νεοναζιστικής συμμορίας δολοφόνων βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής της Γερμανίας μετά την 4η Νοεμβρίου, όταν δύο από τα μέλη της, οι Ούβε Μούντλος και Ούβε Μπένχαρτ, έχασαν τη ζωή τους, κατά τα φαινόμενα αυτοκτονώντας, έπειτα από μια αποτυχημένη απόπειρα να ληστέψουν μια τράπεζα.
Το σκάνδαλο έφερε σε δύσκολη θέση τις αρχές στη Γερμανία, οι υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών της οποίας κατηγορήθηκαν πως απέτυχαν να εντοπίσουν και να εμποδίσουν την δράση των νεοναζί. Η ομάδα άρχισε τις κατά συρροή δολοφονίες το 2000.
Δολοφόνησε τουλάχιστον οκτώ τούρκους καταστηματάρχες, έναν έλληνα και μια αστυνομικίνα.
Ο Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικών, δήλωσε ότι πάνω από 300 ντετέκτιβ της αστυνομίας έχουν αναλάβει να ανασυνθέσουν κάθε ημέρα της 13χρονης δράσης της συμμορίας. Τα τρία γνωστά μέλη της ζούσαν με ψεύτικες ταυτότητες μετά το 1998.
Οι αρχές ενδέχεται να ανακάλυψαν το κίνητρο για την δολοφονία της αστυνομικίνας. Η Μισέλ Κίζεβέτερ πιθανώς έγινε στόχος των νεοναζί λόγω μιας διένεξης ανάμεσα σε μέλη της οικογένειάς της, που λειτουργούσε ένα μπαρ, και τους νεοναζί, οι οποίοι είχαν εκδιωχθεί από αυτό, σύμφωνα με πολιτικούς που παρακολούθησαν τις εργασίες της επιτροπής Εσωτερικών.
Προηγουμένως πιστευόταν ότι οι νεοναζί είχαν στοχοθετήσει την Κίζεβέτερ λόγω του μίσους τους για την αστυνομία ως θεσμό. Η αστυνομικίνα δολοφονήθηκε στο Χάιλμπρον, αλλά καταγόταν από την ίδια περιοχή με τα μέλη της συμμορίας.
Η ομοσπονδιακή εισαγγελία στην Καρλσρούη απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.
Πηγή: ΑΠΕ - Μπ.Γ.
απο εδω
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου