Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Θάβουν το ναζιστικό παρελθόν τους οι Γερμανοί!

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι το 2007 η γερμανική Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) κατέστρεψε τα αρχεία 250 υπαλλήλων της, που συμμετείχαν στα ναζιστικά SS και στη Γκεστάπο.

Η BND επιβεβαίωσε την απώλεια, χαρακτηρίζοντάς την “λυπηρή και ενοχλητική”.

Τέσσερις ανεξάρτητοι ιστορικοί, ερευνούν τις σχέσεις της BND με τους Ναζί.

Λένε ότι κάποια από τα έγγραφα που λείπουν αφορούν εικαζόμενα εγκλήματα πολέμου.

Οι ιστορικοί δεν επικαλούνται την σκόπιμη συγκάλυψη, αλλά ζητούν από την BND να μην καταστρέψει οποιαδήποτε άλλα αρχεία.

Οι ιστορικοί ζητούν από την BND, να τους συμβουλεύονται πριν από κάθε καταστροφή εγγράφων, και ζήτησε την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού του 2007.

Ένας από τους ιστορικούς, ο καθηγητής Klaus-Dietmar Henke, της Δρέσδης είπε ότι «το θέμα δεν είναι η καταστροφή των αρχείων αλλά η σύνδεση όλων εκείνων με τους Ναζί».

Σύμφωνα με την BND, τα κατεστραμμένα αρχεία αφορούν περίπου το 2% των αρχείων που ερευνούν οι ιστορικοί. Τα αρχεία καταστράφηκαν επειδή δεν θεωρούσαμε ότι αξίζε να διατηρηθούν, δήλωσε η BND.

Η έρευνα για τις ρίζες της ναζιστικής BND ξεκίνησε το Φεβρουάριο.

Ο Reinhard Gehlen, ο οποίος δημιούργησε τη BND μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κατασκόπευε τη Σοβιετική Ένωση για τους Ναζί, κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Περίπου το 10% των νεοσύλλεκτων της BND κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου είχαν προηγουμένως υπηρετήσει στα SS.

Η Spiegel αναφέρει ότι η BND, έχει καταστρέψει τα έγραφα που αφορούν τον καταζητούμενο (Top Wanted) πρώην Λοχαγό των SS, Alois Brunner, το 1990।


απο εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου