Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΜΑΝΙΑΚΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΣΚΟΡΠΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΦΛΟΡΕΝΤΙΑ


Σημερα το πρωι, στην πλατεια Dalmazia στη Φλορεντια, ο 50χρονος Gianluca Casseri, αρχισε να πυροβολει εναντιον μεταναστων μικροπωλητων με ενα magnum 357. Δυο Σενεγαλεζοι μικροπωλητες επεσαν νεκροι και αλλοι τρεις τραυματιστηκαν.Ο δολοφονος καταδιωχθηκε απο μεταναστες και λιγο αργοτερα αυτοκτωνησε.

Η συγκεκριμενη πλατεια, το πρωι ειναι γεματη κοσμο και καθως εχει και παζαρι, ειναι γεματη μεταναστες. Ο δολοφονος, κατα την ιδια την αστυνομια, ειναι οργανωμενος στην Casapound (ιταλικη ακροδεξια οργανωση, αποσκηρτήσα συνηστωσα της λεγκας-μαζικη δηλαδη και οχι περιθωριακη) της Pistoia.

Μεταναστες, κυριως μελη της σενεγαλεζικης κοινοτητας,μετα το περιστατικο εκαναν αυθορμητη πορεια στους δρομους της πολης φωναζοντας συνθηματα.

Να πουμε εδω, πως περιστατικα ρατσιστικης βιας στην πολη, δε συμβαινουν και ολοι ειναι σοκαρισμενοι. Οι μεταναστες και οι ντοπιοι συμβιωνουν, ενω οι ακροδεξιοι ειναι σχετικα απομονωμενοι. Το αλωθι της υποτηθεμενης εγκληματικοτητας των ξενων, σε τοπικο τουλαχιστον επιπεδο, ειναι ανυπαρκτο. Αυτο δειχνει και ποσο ισχυρο ειναι το δηλητηριο που ποτιζουν την κοινωνια οι ακροδεξιοι...ποσο μαλον εν καιρω κρισης.

Αυτα προς το παρον...

Καποια λινκς στα ιταλικα, μαζι και η φωτογραφια του βλαμμενου δολοφονου:

http://firenze.repubblica.it/cronaca/2011/12/13/news/colpi_di_pistola_in_piazza_dalmazia-26530382/?ref=HREA-1

http://firenze.repubblica.it/cronaca/2011/12/13/foto/dolore_e_rabbia_nel_corteo_dei_senegalesi-26549119/1/

http://firenze.repubblica.it/cronaca/2011/12/13/news/il_killer_era_iscritto_a_casa_pound-26544957/

απο το ιντυ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου